dziś chcę zaprezentować pewną rozpiskę bestii, która ma zamiar stworzyć duże zagrożenie dla innych armii, a przy okazji nie straci klimatu:
więc mamy 2 tankerów, wcześniejszych rozpiskach były to gorgony albo cygory ( lubię symetrię ) ale zauważyłem po kilkunastu grach z lizakami ( najczęściej z nimi testuje rozpiski ) że tak naprawdę duży T się nie liczy tylko ilość W, gigant ma tyle samo co gorgona i tyle T co cygor, najbardziej martwi 6M a nie 7M jak wcześniejszych tankach, dodatkowy atut gigantów jest taki że ma się 100pkt więcej do rozdysponowania....2348
doombull, sword of striking, gouge-tusks, gnarled hide, ramhorn helm, heavy armour, shield, shadow-hide
gorebull, BSB, the beast banner, many-limbed fiend, rune of the true beast, great weapon, heavy armour, shield
bray-shaman, razorgor chariot, dispel scroll, dispel scroll
bray-shaman, razorgor chariot, dispel scroll, dispel scroll
3x 5x ungor riders
2x 5x warhound
4x minotaur, bloodkine, sword of might, AHW, music
3x razorgor
5x harpie
5x harpie
gigant
gigant
punbowozy czy też pumbowagony jak we Wrocku zostały ochrzczone po przejechaniu się po 2 stedziach, pierw były w specialach ale skoda trochę slota na 2, a caddy na rydwanie więcej zrobi niż chowający się w skirmishu, zbierając paniki od innych ungorów czy psów. dzięki temu doszła dodatkowa 5 harpii i 3 razorgogów...
słoma na minoskach pomoże z eterykami, a dodatkowo champion z BSB u boku będzie miał 7S co da przewagę z kawaleriami i kowbojami z wysokim SV, Lord będzie biegał raczej sam, jako straszak na wszystko i dodatkowy oddział wsparcia jak razorgory
wiem że mało śmiecia ale myślę że więcej nie trzeba... zobaczymy jak będą się sprawdzać niektóre gifty, jak się nie sprawdzą walne jeszcze 1 ungory
jak ogółem się prezentuje rozpiska? i co myślicie o gigantach?
pozdrawiam
ps.: wiem że można wziąść męgile czy armatkę ale jakoś nie widzę tego w klimacie bestii... ungory z armatą smutne i przerażające