Raczej mniejsze zło...antonio pisze:Wtedy abomka bedzie uznawana za full klimat
8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
Re: 8 Edycja Warhammera
Paskudny uśmiech power gamera
gdzieś czytałem wypociny jednego z GS'owców który opisywał że jednym z problemów jest brak epickości starć.. że o zwycięstwie nie decyduje ilość wybitych jednostek i ścielące się trupy czy wyczyny bohaterów
a tak naprwadę liczy się:
-ilość szeregów..
-liczebność
-sztandary
- i takie tam.
a w starciu gine zazwyczaj 3-4 typka a cały oddział zwiewa choćby to było 20 rycerzy imperialnych w pełnej szrży to i tak odbiją się od 15 jaszczurek ze slanem BSB z WB..
coś mi się zanosi że jednostki stanieją i oddziały porobią się większe by nadać starciom wiekszego rozmachu i widowiskowości, a tym samym elitarne jednostki typu heros na Gryfie będą wymiatać tak jak Sauron we wprowadzeniu do LOTRa
-ilość szeregów..
-liczebność
-sztandary
- i takie tam.
a w starciu gine zazwyczaj 3-4 typka a cały oddział zwiewa choćby to było 20 rycerzy imperialnych w pełnej szrży to i tak odbiją się od 15 jaszczurek ze slanem BSB z WB..
coś mi się zanosi że jednostki stanieją i oddziały porobią się większe by nadać starciom wiekszego rozmachu i widowiskowości, a tym samym elitarne jednostki typu heros na Gryfie będą wymiatać tak jak Sauron we wprowadzeniu do LOTRa
Z Dnia na dzień coraz ciekawsze newsy
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
Swoją drogą GW jest bezczelne... mogliby w końcu dać opcję "Polska" przy wyborze kraju z którego pochodzisz... skoro już wydają podręczniki po polsku. Cholerni brytole...
Inna sprawa, że ten młot z tą kometa wygląda jakby miał wystrzelić w kosmos
Myślicie że to symbol tego że tak edycja będzie wyjeb*** w kosmos
Inna sprawa, że ten młot z tą kometa wygląda jakby miał wystrzelić w kosmos
Myślicie że to symbol tego że tak edycja będzie wyjeb*** w kosmos
Przejrzałem sobie uważnie trailer http://www.games-workshop.com/gws/conte ... 0a&start=2 i:
1) 0:36, dolny prawy róg, to coś za psami obok demonów nurgla - nowy demon? bo na starą pokrakę nie wyglada
2) 0:43 - górny lewy róg - co to za orzełek z gościem? (chyba ze to ten nowy "gryf" z boxa... )
3) 0:45 - przy kolumnie, co to za gość ze sztandarem ?
(przyznać się, ilu z was własnie rzuciło się obejrzeć trailer? )
1) 0:36, dolny prawy róg, to coś za psami obok demonów nurgla - nowy demon? bo na starą pokrakę nie wyglada
2) 0:43 - górny lewy róg - co to za orzełek z gościem? (chyba ze to ten nowy "gryf" z boxa... )
(przyznać się, ilu z was własnie rzuciło się obejrzeć trailer? )
Prawda prawda gryf i gościu od Elfów Nowy Bsb też co do demona to w sumie wygląda na nowego ale gdzieś go widziałem
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ta, to jest ten "nowy" demon
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Oby tak było, bo rzeczywiście gięciem pały jest jak piątka moich rycerzy chaosu ucieka przed 15 ghulami, a dlaczego? BO NIE ZDAŁEM LIDERKI NA -1! Mam nadzieję, że znikną tego typu kwiatki. Rozumiem ucieczkę jak straci się 25% oddziału, ale nie w przypadku, gdy nikogo nie straciłem, zabiłem kilku, ale to nie wystarczyło, bo przeciwnik miał o szereg za dużo.Proch pisze:gdzieś czytałem wypociny jednego z GS'owców który opisywał że jednym z problemów jest brak epickości starć.. że o zwycięstwie nie decyduje ilość wybitych jednostek i ścielące się trupy czy wyczyny bohaterów
-ilość szeregów..
-liczebność
-sztandary
- i takie tam.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
2) te orzel juz pojawil sie w rulebooku - jezdziec caly jest zrobiony z czesci z boxa 'prince & noble' a orzel standardowy z doklejonym na glowie emblematem z tiranoc chariotaantonio pisze: 1) 0:36, dolny prawy róg, to coś za psami obok demonów nurgla - nowy demon? bo na starą pokrakę nie wyglada
3) ten bsb to tez konwersja - nogi od nobla pieszo, tors od silver helma, sztandar z lucznikow (obok zaraz stoi ten sam - tez z bsb jest podniesiony i z inna czescia na gornej czesci)... tylko rece i glowa jakos niewyraznie widac
EDIT:
rzeczywscie - moj blad... wyglada jak konwersja ale to limitowana edycja bsb wypuszczona w 2002 roku
Ostatnio zmieniony 19 maja 2010, o 12:04 przez Szmyt, łącznie zmieniany 2 razy.
nie no jasne lepiej 5 knigtów zabija 50 ghuli bo co z tego ze jest ich 3 raz więcej normalnie te ghule obeszły by do okola tych knightów jeśli chcesz się czepiać ale co tam przecież maja konie i miecze kozaki. Sucharów jest dużo ale akurat wyznacznik większości przeciwników jest ważny i Gwi dziwacznie zrobi jeśli to nie będzie wpływało na walkę. Co z tego ze przede mną jest 100 gości i za mną zabije 4 i mam remis bo on ma tylko 3 ranki i większość.solider4 pisze: Oby tak było, bo rzeczywiście gięciem pały jest jak piątka moich rycerzy chaosu ucieka przed 15 ghulami, a dlaczego? BO NIE ZDAŁEM LIDERKI NA -1! Mam nadzieję, że znikną tego typu kwiatki. Rozumiem ucieczkę jak straci się 25% oddziału, ale nie w przypadku, gdy nikogo nie straciłem, zabiłem kilku, ale to nie wystarczyło, bo przeciwnik miał o szereg za dużo.
Nie chodzi o to abym mógł łamać regony piątką rycerzy, tylko aby ta piątka nie spier...ła jeżeli nie poniesie strat własnych, bo i z jakiego powodu miałaby uciekać? Chodzi o to, żeby były modyfikatory do LD, za zabitych, a nie bo jest mnie więcej i mój oddział jest ładnie ustawiony w szeregi, a Twój nie, więc uciekasz. Przewaga powinna być liczona dopiero jak zabijesz więcej od przeciwnika, bo wtedy faktycznie może to wpłynąć na ich psychę.MORFI pisze:nie no jasne lepiej 5 knigtów zabija 50 ghuli bo co z tego ze jest ich 3 raz więcej normalnie te ghule obeszły by do okola tych knightów jeśli chcesz się czepiać ale co tam przecież maja konie i miecze kozaki. Sucharów jest dużo ale akurat wyznacznik większości przeciwników jest ważny i Gwi dziwacznie zrobi jeśli to nie będzie wpływało na walkę. Co z tego ze przede mną jest 100 gości i za mną zabije 4 i mam remis bo on ma tylko 3 ranki i większość.solider4 pisze: Oby tak było, bo rzeczywiście gięciem pały jest jak piątka moich rycerzy chaosu ucieka przed 15 ghulami, a dlaczego? BO NIE ZDAŁEM LIDERKI NA -1! Mam nadzieję, że znikną tego typu kwiatki. Rozumiem ucieczkę jak straci się 25% oddziału, ale nie w przypadku, gdy nikogo nie straciłem, zabiłem kilku, ale to nie wystarczyło, bo przeciwnik miał o szereg za dużo.
Ps. I tak GW zdecyduje jak będziemy podliczać kombat, ale obecny sposób jest chory, przynajmniej według mnie. Więc nie ma co się ciskać i wykłócać, bo zdań jest tyle co graczy, albo i więcej.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Hero na orle- tak jak pisali, nieudana konwersja pokazana już w 7ed. AB do HE
BSB- Limitowany metalowy model wypuszczony przy okazji HE Army Deala z czasów 6ed.
Swoją drogą fajne musi być ustawianie tylu pięknych modeli w jedną scenerię
BSB- Limitowany metalowy model wypuszczony przy okazji HE Army Deala z czasów 6ed.
Swoją drogą fajne musi być ustawianie tylu pięknych modeli w jedną scenerię
Wiesz na zasady bardziej skomplikowane niż WFB, czyli na RPG gdzie statystyki są dużo dokładniejsze, to 50 ghuli nie miałoby szans z 5 rycerzami chaosu. Może na "mega" farcie by utłukli jednegoMORFI pisze: nie no jasne lepiej 5 knigtów zabija 50 ghuli bo co z tego ze jest ich 3 raz więcej normalnie te ghule obeszły by do okola tych knightów jeśli chcesz się czepiać ale co tam przecież maja konie i miecze kozaki.
Więc takie wampiry strasznie zyskują na uproszczonych zasadach, gdzie kryt to nie 10% a nie koło 17% ( i jeszcze raz trzeba testować czy się trafiło ), tak samo pancerz chaosu... nawet jakbyś trafił to tylko na krytyku byś może wbił parę ranek, nawet jakbyś ściśle otoczył takiego rycerza
Kolejna sprawa. Nie doszukuj się realizmu w grach fantasy, bo to bez sensu. Niektóre rzeczy przyjmij po prostu na wiarę < >
PS:
Zastanawiam się czy chociaż konie byś pobijał tymi ghulami. (porzucam sobie jak będę miał wolną chwilę ) i dam Ci PMke jak poszło