Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: Andrzej »

Mnie tylko zastanawia, jak to będzie przy równej inicjatywie bez ASF. Przecież to będzie bez sensu, rzucanie na 4+ we wszystkich walkach...

A włócznicy jak byli kiepscy, tak będą :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Myślę że będzie porządek CC, ponieważ faktycznie takie ciągłe rzucani byłoby upierdliwe. Choć z drugiej strony daje to znacznie więcej losowości niż w poukładanym systemie inicjatywy jak to było do tej pory. A tak jak patrzę to chyba GW chce wprowadzić jak najwięcej losowości do gier.
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Przy równej inicjatywie będziecie się po prostu tłuc równocześnie, też mi problem :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

albo zgodnie z szarżami

btw to ja widzę że Dp nabierają siły
6I, ASF dające przerzuty, 2 ataki, WS5 i S5 potrafią sporo zrobić
martwi brak marszu ale już chodzą ploty o tym że będą wyjątki

wracając do ploty o smokach
sun zaczyna się opłacać bo wypłaca
2d6 autohitów z S2
3+d6A S5 WS5
do tego 4I dające sporą szansę na atakowanie jako pierwszy

szkoda że smoków też dotyczy inicjatywa bo Star byłby już wyjebany (nadal będzie na piechotę z GW)
2d6 autohitów z S4
5+d6A z S7 WS7

no to jedziem
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Te D6 ataków będzie wykonywane z ASF czyli sun dragon dostaje kolejnego kopa.

Staruś ma ataków 6 :wink:

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

ale CTA ma być zamiast jednego

posądzasz mnie o nie znanie zasad najlepszego monstera w armii ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

a ja i tak bd dalej jechal na starsie. Mysle tylko nad zlozeniami lorda, albo halabka + AoC + AoL i wio na starsie, albo puszka jak do tej pory i jeden mag ale tylko z 1 DS. Ehh kij z tymi rozkminami trzeba czekac do 8ed potem ukladac.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

reat weapons can be used in 2 ranks.
najlepsza wieść jaka moze byc :D kloc WL zostaje w rozpiskach :P!!

Relosu
Kretozord

raczej SM, S5 z 2 rz z ws6 i rerollem i atakowaniem pierwszym. Masakra normalnie. jak tak sie ustawic to 28hitow na 3, z rerollem, i woundem na 2/3. Masakra zaraz sobie tak porzucam.

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

Oczywiste że SM bo po co by ich do startera dawali??

popatrzcie na proporcje.. tysiąc pięcśet sto dziweięćset skavenów vs kilkanaście elfów w tymm
klocek 10SM

a to oznacza panowie że SM zaczną swój złoty wiek :twisted: Yeaah i nowe figurki do nich!! to jest to!
teraz piechota będzie doskonała! wszystko będzie grywalne! :wink:

mam nadzieję że poprawią shadow warriors.. jakiś bost do broni czy obcięcie kosztów..

Relosu
Kretozord

ty widziales ploty co do skirmiszerow ? oslabia ich jeszcze bardziej ot co.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

I tak nikt ich obecnie prawie nie wystawia. A w 8 edycji przy systemie % bedzie można wziąć więcej Ellyrianów bo nie będą zapychać slotów + jeszcze orły, więc SW w ogóle będą jeszcze mniej przydatni niż teraz.

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Wróć xD
Tylko pierwszy szereg wali te 2 ataki, czyli jak wystawiasz ich 14 to wychodzi 21 ataków a nie 28. Nie mniej to i tak masakra :D

WL też będą teraz wywaleni w kosmos. Żadna kawaleria nie będzie chciała w to szarżować!! :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Lugburc
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lugburc »

Ciekawe jak zrobia starego, dobrego samograja czyli Teclisa? Lubię nim grać... :P
Nie potrzebny mi twój żal ani twoje miłosierdzie. Już wolę jak walczysz!
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8

Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Lol. Jeśli to prawda z tymi GW z 2 szeregów to... Nie wiem dokładnie co, ale będzie to dziwna gra. Nikt nie odważy się szarżować w taki klocek WL albo SM, nawet jeśli ma wyższą inicjatywę. Im więcej plotek, tym są bardziej zaskakujące.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Andrzej pisze:Lol. Jeśli to prawda z tymi GW z 2 szeregów to... Nie wiem dokładnie co, ale będzie to dziwna gra. Nikt nie odważy się szarżować w taki klocek WL albo SM, nawet jeśli ma wyższą inicjatywę. Im więcej plotek, tym są bardziej zaskakujące.
To prawda, jednak tyczy się to tylko kawalerii, bo atakuje z jednego szeregu. Na takich wojownikach chaosu nie bedzie to robiło wrażenia. Założą tarcze i też będą atakowali z 2 szeregów. Tak samo niewolnicy szczurów będą dalej dobrzy na takich SM czy WL.

Trzeba pamiętać że SM i WL nie mają już ASF`a i atakują zgodnie z inicjatywą, dlatego potworki nie będą się bały wbijać w tych SM bo destroy them/ crush them będą atakami z ASFem!! Pojawią się wiec problemy z odpowiadaniem.

Ale na ognień odpowiemy ogniem, bo teraz sun dragon ma sens! Lepiej... Dragon mage ma sens! Ponieważ mamy smoka na małe punkty, który ma wspaniała ofensywę i caddiego, który od razu generuje nam DD, wiec nie trzeba beać 2 maga jako caddiego. Którego możemy już wystawiać na 1750 ptk. <oczywiście wykupując mu max ptk na itemy i 2 poziom>
Gołego <z jednym scrollem> możemy wystawić już na 1500 ptk.

To otwiera możliwości

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Jab pisze:destroy them/ crush them będą atakami z ASFem!!
Czytaj uważnie plotki - destroy them/crush them to ataki ASL z siłą z profilu - te ataki są zawsze ostatnie w rundzie walki. I to jest 1A z siłą z profilu dla modelu wielkości Ogra/Trolla i D6 ataków z siłą z profilu dla większych potworów.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Mój błąd #-o

Relosu
Kretozord

a ja mam do was takie pytanie, wiecie jak teraz w 8ed bd dzialac ifka ? i miscasty ? no miscastow ni e bd ale na 2x6 bd IF ale, no wlasnie jest ale, rzucamy w tedy na out of control chart ktory podobno jest bardzo destrukcyjny wiec ja sie pytam, co bd z BoH ? w Odstawke ? bo takie miscasty przy ifkach to bd samoboj i to za 100pkt, normalnie paranoja bd miali przedmiot za 100pkt ktry niszczy nam oddzialy xD

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

z plot wynika ze out of control jest na 2x6 nie na IF :) wiec jesli ksiazka zostanie to powinna dzialac dalej
Obrazek
Highborn Elves Only!

ODPOWIEDZ