Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Mnie tylko zastanawia, jak to będzie przy równej inicjatywie bez ASF. Przecież to będzie bez sensu, rzucanie na 4+ we wszystkich walkach...
A włócznicy jak byli kiepscy, tak będą
A włócznicy jak byli kiepscy, tak będą
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Myślę że będzie porządek CC, ponieważ faktycznie takie ciągłe rzucani byłoby upierdliwe. Choć z drugiej strony daje to znacznie więcej losowości niż w poukładanym systemie inicjatywy jak to było do tej pory. A tak jak patrzę to chyba GW chce wprowadzić jak najwięcej losowości do gier.
Paskudny uśmiech power gamera
- Infernal Puppet
- Masakrator
Przy równej inicjatywie będziecie się po prostu tłuc równocześnie, też mi problem .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
albo zgodnie z szarżami
btw to ja widzę że Dp nabierają siły
6I, ASF dające przerzuty, 2 ataki, WS5 i S5 potrafią sporo zrobić
martwi brak marszu ale już chodzą ploty o tym że będą wyjątki
wracając do ploty o smokach
sun zaczyna się opłacać bo wypłaca
2d6 autohitów z S2
3+d6A S5 WS5
do tego 4I dające sporą szansę na atakowanie jako pierwszy
szkoda że smoków też dotyczy inicjatywa bo Star byłby już wyjebany (nadal będzie na piechotę z GW)
2d6 autohitów z S4
5+d6A z S7 WS7
no to jedziem
btw to ja widzę że Dp nabierają siły
6I, ASF dające przerzuty, 2 ataki, WS5 i S5 potrafią sporo zrobić
martwi brak marszu ale już chodzą ploty o tym że będą wyjątki
wracając do ploty o smokach
sun zaczyna się opłacać bo wypłaca
2d6 autohitów z S2
3+d6A S5 WS5
do tego 4I dające sporą szansę na atakowanie jako pierwszy
szkoda że smoków też dotyczy inicjatywa bo Star byłby już wyjebany (nadal będzie na piechotę z GW)
2d6 autohitów z S4
5+d6A z S7 WS7
no to jedziem
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
ale CTA ma być zamiast jednego
posądzasz mnie o nie znanie zasad najlepszego monstera w armii ?
posądzasz mnie o nie znanie zasad najlepszego monstera w armii ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Oczywiste że SM bo po co by ich do startera dawali??
popatrzcie na proporcje.. tysiąc pięcśet sto dziweięćset skavenów vs kilkanaście elfów w tymm
klocek 10SM
a to oznacza panowie że SM zaczną swój złoty wiek Yeaah i nowe figurki do nich!! to jest to!
teraz piechota będzie doskonała! wszystko będzie grywalne!
mam nadzieję że poprawią shadow warriors.. jakiś bost do broni czy obcięcie kosztów..
popatrzcie na proporcje.. tysiąc pięcśet sto dziweięćset skavenów vs kilkanaście elfów w tymm
klocek 10SM
a to oznacza panowie że SM zaczną swój złoty wiek Yeaah i nowe figurki do nich!! to jest to!
teraz piechota będzie doskonała! wszystko będzie grywalne!
mam nadzieję że poprawią shadow warriors.. jakiś bost do broni czy obcięcie kosztów..
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
I tak nikt ich obecnie prawie nie wystawia. A w 8 edycji przy systemie % bedzie można wziąć więcej Ellyrianów bo nie będą zapychać slotów + jeszcze orły, więc SW w ogóle będą jeszcze mniej przydatni niż teraz.
Wróć xD
Tylko pierwszy szereg wali te 2 ataki, czyli jak wystawiasz ich 14 to wychodzi 21 ataków a nie 28. Nie mniej to i tak masakra
WL też będą teraz wywaleni w kosmos. Żadna kawaleria nie będzie chciała w to szarżować!!
Tylko pierwszy szereg wali te 2 ataki, czyli jak wystawiasz ich 14 to wychodzi 21 ataków a nie 28. Nie mniej to i tak masakra
WL też będą teraz wywaleni w kosmos. Żadna kawaleria nie będzie chciała w to szarżować!!
Ciekawe jak zrobia starego, dobrego samograja czyli Teclisa? Lubię nim grać...
Nie potrzebny mi twój żal ani twoje miłosierdzie. Już wolę jak walczysz!
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8
Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8
Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc
Lol. Jeśli to prawda z tymi GW z 2 szeregów to... Nie wiem dokładnie co, ale będzie to dziwna gra. Nikt nie odważy się szarżować w taki klocek WL albo SM, nawet jeśli ma wyższą inicjatywę. Im więcej plotek, tym są bardziej zaskakujące.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
To prawda, jednak tyczy się to tylko kawalerii, bo atakuje z jednego szeregu. Na takich wojownikach chaosu nie bedzie to robiło wrażenia. Założą tarcze i też będą atakowali z 2 szeregów. Tak samo niewolnicy szczurów będą dalej dobrzy na takich SM czy WL.Andrzej pisze:Lol. Jeśli to prawda z tymi GW z 2 szeregów to... Nie wiem dokładnie co, ale będzie to dziwna gra. Nikt nie odważy się szarżować w taki klocek WL albo SM, nawet jeśli ma wyższą inicjatywę. Im więcej plotek, tym są bardziej zaskakujące.
Trzeba pamiętać że SM i WL nie mają już ASF`a i atakują zgodnie z inicjatywą, dlatego potworki nie będą się bały wbijać w tych SM bo destroy them/ crush them będą atakami z ASFem!! Pojawią się wiec problemy z odpowiadaniem.
Ale na ognień odpowiemy ogniem, bo teraz sun dragon ma sens! Lepiej... Dragon mage ma sens! Ponieważ mamy smoka na małe punkty, który ma wspaniała ofensywę i caddiego, który od razu generuje nam DD, wiec nie trzeba beać 2 maga jako caddiego. Którego możemy już wystawiać na 1750 ptk. <oczywiście wykupując mu max ptk na itemy i 2 poziom>
Gołego <z jednym scrollem> możemy wystawić już na 1500 ptk.
To otwiera możliwości
Czytaj uważnie plotki - destroy them/crush them to ataki ASL z siłą z profilu - te ataki są zawsze ostatnie w rundzie walki. I to jest 1A z siłą z profilu dla modelu wielkości Ogra/Trolla i D6 ataków z siłą z profilu dla większych potworów.Jab pisze:destroy them/ crush them będą atakami z ASFem!!
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
a ja mam do was takie pytanie, wiecie jak teraz w 8ed bd dzialac ifka ? i miscasty ? no miscastow ni e bd ale na 2x6 bd IF ale, no wlasnie jest ale, rzucamy w tedy na out of control chart ktory podobno jest bardzo destrukcyjny wiec ja sie pytam, co bd z BoH ? w Odstawke ? bo takie miscasty przy ifkach to bd samoboj i to za 100pkt, normalnie paranoja bd miali przedmiot za 100pkt ktry niszczy nam oddzialy xD