Wymogi na LL

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Wymogi na LL

Post autor: Morrok »

Wg regulaminu
Lista Ligowa – przedstawiciele
2.1 Kluby wyznaczają swoich przedstawicieli, którzy je reprezentują na Liście Ligowej.
2.3 Klub uzyskuje jedno miejsce na Liście Ligowej od razu po zorganizowaniu trzech turniejów lokalnych w sezonie bieżącym, lub ubiegłym.
2.4 Klub uzyskuje jedno miejsce na Liście Ligowej od razu po przyznaniu mu organizacji turnieju klasy master na sezon bieżący.
2.5 Dostępu przedstawicielom Listy Ligowej udziela Moderator.
Wystarczy zglosic turniej do ligi, aby dostac miejsce na LL. (dokladnie za 3)

Paffeu zorganizowal 3 (albo 4) turnieje w zeszlym sezonie (jako drugi organizator po mnie we Wroclawiu), ktore mialy mniej niz 20 osob, dlatego wyniki nie byly wysylane.

Do Krzyska juz napisalem PMkę, zeby pomoc mi odnalezc ID starych zorganizowanych turniejow, bo wraz z nowym sezonem juz nie mozna tego obczaic. (a na kompach nie zachowalismy wszystkich danych)

Mimo to staram sie dogadac z Ziemkiem i nagle sie okazuje, ze zeby dostac miejsce na LL trzeba zorganizowac 3 turnieje, ktore beda zgloszone do ligi, a ich wyniki jeszcze muszą byc doslane. Skąd wymóg, ze trzeba bylo jeszcze wyslac wyniki?
W regulaminie jasno jest, ze wystarczy zorganizowac turniej i zglosic go do Ligi w terminie.

Pytam się całego LL o zdanie, bo trąci mi tu trochę rządami autorytarnymi

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

To jest Lista Ligowa, tak? Turnieje maja byc organizowane w ramach Ligi, wiec ich wyniki powinny byc w niej uwzglednione.

w regulaminie rzeczywiscie jest dziura, ale Ziemko to bierze na zdrowy rozsadek i IMO dobrze robi.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

ale to nie jest dziura tylko jasno postawiony punkt.
wymog: zorganizowanie 3 lokali
nie widze tu zadnych niejasnosci :twisted:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Biore na klate moze byc narzekanie na mnie, ale jest w regulaminie dziura ,ktora bedzie poprawiona. Naprawde zglosic turniej na tydzien przed jego odbyciem i wyslac wyniki do ligi w przeciagu tygodnia to nie jest duzy wyczyn. Teraz nagle wszyscy chca miec miejsca na LL, bo w koncu zostalo zweryfikowane kto co komu sie nalezy i widze , ze paru osobom sie to nie podoba.
Podobna sytuacja byla z RS, ktorzy tez mi pisali, ze kilka wynikow nie wyslali, ale turnieje zrobili - w takim sam sposob odpowiedzialem, ale oni nie mieli problemu z zaakceptowaniem tego.

Piszczala, a jaka mam pewnosc ze lokale zostaly zorganizowane, skoro organizatorom nawet do ligi sie nie chcialo zglosic ich?

Czekam na glosy reszty kapituly ligi co o tym sadza.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

jesli chodzi o nas to lokale robimy srednio jeden na miesiac-dwa ale mala frekwencja jest (ok 10 typa) i bez sensu bylo je "rejestrowac"
no ale jak mus to mus, teraz gonimy zeby nadrobic zaleglosci :P
z drugiej strony wiem ze z Toba nie ma co sie wyklucac bo z gory stoje na przegranej pozycji (brak sensownych argumentow) dlatego wzielem to na klate i teraz staramy sie zrobic to jak trzeba :P
aczkolwiek regulamin to regulamin a nadinterpretacja zasad lezy w naturze batlowcow :P
ObrazekObrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Popieram stanowisko Ziemka nie mniej przy okazji głosowania zmian w regulaminie, proponowałbym to uściślić.
Zmiana z:
2.1 Kluby wyznaczają swoich przedstawicieli, którzy je reprezentują na Liście Ligowej.
2.3 Klub uzyskuje jedno miejsce na Liście Ligowej od razu po zorganizowaniu trzech turniejów lokalnych w sezonie bieżącym, lub ubiegłym.
2.4 Klub uzyskuje jedno miejsce na Liście Ligowej od razu po przyznaniu mu organizacji turnieju klasy master na sezon bieżący.
na
2.3 Klub uzyskuje jedno miejsce na Liście Ligowej od razu po prawidłowym zorganizowaniu trzech turniejów lokalnych w sezonie bieżącym, lub ubiegłym.
2.6 Prawidłowo zorganizowany turniej to taki który jest zgłoszony do ligi odpowiednio wcześnie, odbył się, a wyniki trafiły do koordynatora ligi w odpowiednim terminie.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

CzarnY pisze:To jest Lista Ligowa, tak? Turnieje maja byc organizowane w ramach Ligi, wiec ich wyniki powinny byc w niej uwzglednione.
w regulaminie rzeczywiscie jest dziura, ale Ziemko to bierze na zdrowy rozsadek i IMO dobrze robi.
Zara, regulamin to regulamin, tak czy nie? [-X
Jest w nim dziura - trzeba poprawić, ale póki co obowiązuje stara wersja.
Gdy litera prawa (choć wadliwa) jest jasna, to nie widzę miejsca na zdrowy rozsądek.
A rozgrywając bitwę chciałbyś się dowiedzieć w 6 turze, że tak naprawdę, to był scenariusz i wygrywa ten, kto mam więcej jednostek w swojej strefie rozstawienia?! (zakładając, że nie grasz dwarfami :) ).
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Hobby i pasja Polakow - duma w znajdowaniu dziur w zasadach, olewaniu ich lub ich nadinterpretowanie w kazdej dziedzinie zycie nawet wfb. Falandyszyzm gora :roll: :roll: :roll:

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

z jednej strony fakt regulamin to regulamin i mozna np powiedziec ze bledny zapis nie mobilizowal pana x do zgloszenia wynikow, z drugiej strony wydaje mi sie ze zorganizowanie 3 lokali to nie jest nic trudnego dla zadnego osrodka
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Ziemko pisze:Hobby i pasja Polakow - duma w znajdowaniu dziur w zasadach, olewaniu ich lub ich nadinterpretowanie w kazdej dziedzinie zycie nawet wfb. Falandyszyzm gora :roll: :roll: :roll:
Oj nie, jak już chcesz generalizować, to Polacy nie szukają dziur w przepisach. Zamiast tego mówią:
"ale to prawo jest bez sensu, więc po co je przestrzegać! Zróbmy to na rozum."
I to jak widać nawet nie tylko potomkowie PRLu, ale i młodsze pokolenie.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

tu juz troche odwracasz kota ogonem ;).

dotad czesto mozna bylo uslyszec glosy, ze totalna biurokracja jest bez sensu i trzeba dostosowywac przepisy do ludzi, a nie na odwrot (np. casus masterow, ktore nie przysylaly wynikow).

a tak poza tym, gdzie jest sprecyzowane co to dokladnie znaczy: zorganizowac turniej? z mojego punktu widzenia wyniki nalezy zglosic, bo to czesc organizacji.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Ale w tym wypadku chcesz zmienić zasady w czasie gry i to na dodatek na niekorzyść uczestników.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

zembol pisze:
Ziemko pisze:Hobby i pasja Polakow - duma w znajdowaniu dziur w zasadach, olewaniu ich lub ich nadinterpretowanie w kazdej dziedzinie zycie nawet wfb. Falandyszyzm gora :roll: :roll: :roll:
Oj nie, jak już chcesz generalizować, to Polacy nie szukają dziur w przepisach. Zamiast tego mówią:
"ale to prawo jest bez sensu, więc po co je przestrzegać! Zróbmy to na rozum."
I to jak widać nawet nie tylko potomkowie PRLu, ale i młodsze pokolenie.
zaraz zglosze 3 turnieje na dzis i bede mial miejsce. W konc unie musza sie one odbyc bo nigdzie takiego zapisku nie ma :roll:

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Wiesz, ja nie twierdzę, że napisać dobry regulamin jest łatwo.
Ale jak już się walnęło bubel to chyba wypadałoby się z tym pogodzić.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Calm down boyz. kudlaty dobrze wypatrzyl, bedziemy nad tym glosowac.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Sorry, czasem oblewam animozję... na starość robię się praworządnym, odpowiedzialnym obywatelem i czasem mnie rzuca, jak widzę taki prawny relatywizm.

Od razu przypomina mi się babcia Pawlakowa wręczająca granaty:
Są sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie!
:lol2:
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Zgadzam się że wypadałoby wysyłać wyniki do ligi, ale mamy bardzo jasny regulamin, który zgadzam się również, należałoby zmodyfikować ale póki on jest więc powinien decydować.
Działanie przeciw niemu, nawet jeżeli się w tym momencie zgadzamy że słuszne, nie powinno mieć miejsca bo tworzy precedens.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

moim zdaniem powinno sie przydzielic wroclawiakom miejsce, bo prawda jest taka ze i tak je dostana a co za roznica czy teraz czy za miesiac? a regulamin niezwlocznie poprawic, bo wydaje mi sie ze ten podpunkt nie wymaga glosowania, tylko mozna go z marszu machnac.
Wtedy kazda strona wyjdzie z twarza z tego sporu
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Piszczala, ale skad ja mam wiedziec, ze takowe zostaly zorganizowane?
Badz co badz wyniki na rankingu sa jakis wyznacznikiem wiarygodnosci...

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

A to bez zorganizowania imprezy nie można przesłać wyników na Ligę??
O w mordę...

Zaraz dojdziemy do tego, że w imię wiarygodności na każdym lokalu będzie musiał być przedstawiciel LS. :roll:
Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ