Prace Elrosa

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Elros
Wałkarz
Kontakt:

Prace Elrosa

Post autor: Elros »

Witam.

Na wstępie zaznaczę, że malowaniem "na poważnie" zajmuję się od niespełna roku więc też mój poziom do najwyższych nie należy. W zamyślę armia ma być pomalowana na chociaż trochę przyzwoity poziom.

To tyle z ględzenia, czas na zdjęcia. Na początek Farseer i Dorszu do moich Eldarów.

Farseer
Obrazek
Obrazek

Wraithlord WIP
Obrazek

Proszę o konstruktywną krytykę - i śmiało, chętnie przyjmę każdą dzięki której mój poziom się poprawi ;)
For the Witch King!

DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

farseer - niedokladnie ponakladane zloto, na szarym plaszczu strasznie widac kolejne warstwy, albo wiecej warstw o mniejszym odcieniu albo zadsza farba musi byc, poza tym wszedzie stercza nadlewki :P
na wrightlordzie jeszcze tak na prawde nic nie ma wiec ciezko cos skrytykowac :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

SexRocket pisze:na wrightlordzie jeszcze tak na prawde nic nie ma wiec ciezko cos skrytykowac :P
Ani pochwalić, ale to nikogo nie satysfakcjonuje :P

Brakuje Ci staranności (czyt. cierpliwości), nawet dzieci wiedzą, że podstawą jest nie wychodzić za linię :D Na płaszczu jeszcze kilka warstw, bardziej rozwodniona farba i będzie git :)

Czemu farseer nie ma hełmu? Strasznie mi się nie podoba jego fryzura.
Elros pisze:Na wstępie zaznaczę, że malowaniem "na poważnie" zajmuję się od niespełna roku więc też mój poziom do najwyższych nie należy.
Nie musisz się tłumaczyć :P
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Elros
Wałkarz
Kontakt:

Farseerowy hełm mnie strasznie wkurzał, więc dałem mu inną głowę.
Malowanie staranniej - winienem się postarać. Poprawiłem złoto i usunąłem nadlewki. Co do płaszcza - spróbować jeszcze jedno rozjaśnienie czy jak? Aha - usunąłem nadlewki, dopiero teraz je zauważyłem. Wstyd mi.
For the Witch King!

DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Elros pisze:Co do płaszcza - spróbować jeszcze jedno rozjaśnienie czy jak?
Masz na nim de facto ze dwie warstwy. Żeby uzyskać płynne przejścia na takiej dużej powierzchni imho musi ich być min. 4.

I jeszcze co do zdjęć: rób z większej odległości, będą lepsze i figurka będzie lepiej wyglądać.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Elros
Wałkarz
Kontakt:

Warstw na płaszczu jest równo 6 tyle że tego nie widać na zdjęciu.

Malowałem go: Regal Blue: Regal Blue+Shadow Grey (2:1):Regal Blue:Shadow Grey(1:1), Shadow Grey, Shadow Grey:Electric Blue(Vallejo)(1:1) i pociągnąłem washem asurmen blue.
For the Witch King!

DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20

Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malcavian »

moim zdaniem za pozbawienie farseera (imo jedna z najpiekniejszych figurek WH40k) helmu powinni cie spalic na stosie za herezje

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Farseer bez hełmu to żenuła. Mogłeś mu dać inny hełm, byle by był wybajerzony na maksa. Złoto potrzebuje washa, np. devlan mud i rozjaśnienia złotym a potem złoty + mithril silver, a na koniec sam ms. Ja to w ogóle mam taki patent na złoto: shining gold + scorched brown => sg => wash i dalej jak mówiłem wcześniej. Poza tym gemy byś pocisnął i generalnie maluj staranniej, a będzie dobrze. Na pistolecie przydałby się sharp edging, a na płaszczu powinno być więcej cienkich warstw, bo strasznie ostre przejścia są. Włosy tego gościa też wyglądają jakby była tam tylko jedna warstwa, pociągnąłbyś parę kresek wzdłuż glowy np. snakebite leatherem, i jeszcze jakaś brązowa płukanka do tego.

Wraithlord natomiast zapowiada się ciekawie. Pamiętaj o minimalnych zmianach tonów na pancerzu i sharp edgingu. Poczytaj sobie tutoriale choćby na stronie gw albo chest of colors albo bp czy innym coolminiornot :wink:

Nie łam się koleś, będzie dobrze :D
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

ODPOWIEDZ