Witam.
Na wstępie zaznaczę, że malowaniem "na poważnie" zajmuję się od niespełna roku więc też mój poziom do najwyższych nie należy. W zamyślę armia ma być pomalowana na chociaż trochę przyzwoity poziom.
To tyle z ględzenia, czas na zdjęcia. Na początek Farseer i Dorszu do moich Eldarów.
Farseer
Wraithlord WIP
Proszę o konstruktywną krytykę - i śmiało, chętnie przyjmę każdą dzięki której mój poziom się poprawi
Prace Elrosa
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Prace Elrosa
For the Witch King!
DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20
DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20
Ani pochwalić, ale to nikogo nie satysfakcjonujeSexRocket pisze:na wrightlordzie jeszcze tak na prawde nic nie ma wiec ciezko cos skrytykowac
Brakuje Ci staranności (czyt. cierpliwości), nawet dzieci wiedzą, że podstawą jest nie wychodzić za linię Na płaszczu jeszcze kilka warstw, bardziej rozwodniona farba i będzie git
Czemu farseer nie ma hełmu? Strasznie mi się nie podoba jego fryzura.
Nie musisz się tłumaczyćElros pisze:Na wstępie zaznaczę, że malowaniem "na poważnie" zajmuję się od niespełna roku więc też mój poziom do najwyższych nie należy.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Farseerowy hełm mnie strasznie wkurzał, więc dałem mu inną głowę.
Malowanie staranniej - winienem się postarać. Poprawiłem złoto i usunąłem nadlewki. Co do płaszcza - spróbować jeszcze jedno rozjaśnienie czy jak? Aha - usunąłem nadlewki, dopiero teraz je zauważyłem. Wstyd mi.
Malowanie staranniej - winienem się postarać. Poprawiłem złoto i usunąłem nadlewki. Co do płaszcza - spróbować jeszcze jedno rozjaśnienie czy jak? Aha - usunąłem nadlewki, dopiero teraz je zauważyłem. Wstyd mi.
For the Witch King!
DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20
DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20
Masz na nim de facto ze dwie warstwy. Żeby uzyskać płynne przejścia na takiej dużej powierzchni imho musi ich być min. 4.Elros pisze:Co do płaszcza - spróbować jeszcze jedno rozjaśnienie czy jak?
I jeszcze co do zdjęć: rób z większej odległości, będą lepsze i figurka będzie lepiej wyglądać.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Warstw na płaszczu jest równo 6 tyle że tego nie widać na zdjęciu.
Malowałem go: Regal Blue: Regal Blue+Shadow Grey (2:1):Regal Blue:Shadow Grey(1:1), Shadow Grey, Shadow Grey:Electric Blue(Vallejo)(1:1) i pociągnąłem washem asurmen blue.
Malowałem go: Regal Blue: Regal Blue+Shadow Grey (2:1):Regal Blue:Shadow Grey(1:1), Shadow Grey, Shadow Grey:Electric Blue(Vallejo)(1:1) i pociągnąłem washem asurmen blue.
For the Witch King!
DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20
DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20
Farseer bez hełmu to żenuła. Mogłeś mu dać inny hełm, byle by był wybajerzony na maksa. Złoto potrzebuje washa, np. devlan mud i rozjaśnienia złotym a potem złoty + mithril silver, a na koniec sam ms. Ja to w ogóle mam taki patent na złoto: shining gold + scorched brown => sg => wash i dalej jak mówiłem wcześniej. Poza tym gemy byś pocisnął i generalnie maluj staranniej, a będzie dobrze. Na pistolecie przydałby się sharp edging, a na płaszczu powinno być więcej cienkich warstw, bo strasznie ostre przejścia są. Włosy tego gościa też wyglądają jakby była tam tylko jedna warstwa, pociągnąłbyś parę kresek wzdłuż glowy np. snakebite leatherem, i jeszcze jakaś brązowa płukanka do tego.
Wraithlord natomiast zapowiada się ciekawie. Pamiętaj o minimalnych zmianach tonów na pancerzu i sharp edgingu. Poczytaj sobie tutoriale choćby na stronie gw albo chest of colors albo bp czy innym coolminiornot
Nie łam się koleś, będzie dobrze
Wraithlord natomiast zapowiada się ciekawie. Pamiętaj o minimalnych zmianach tonów na pancerzu i sharp edgingu. Poczytaj sobie tutoriale choćby na stronie gw albo chest of colors albo bp czy innym coolminiornot
Nie łam się koleś, będzie dobrze