Powrót po 7 latach.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Sunrise
Plankton

Powrót po 7 latach.

Post autor: Sunrise »

Witam i pozdrawiam. Otóż tak jak w temacie, postanowiłem wrócić do Młotka po ok. 7 latach. W latach mojej młodości, śmiem powiedzieć, że byłem graczem na poziomie ligowym i dość często zdarzało mi się wygrywać jakieś ligi lokalne. Nawet nie pamiętam jaka była wówczas edycja.Jedyne co mi zostało w pamięci, to to, że chyba grałem nieumarłymi. Teraz przejdę do sedna : chciałbym wrócić na arenę i zacząć walczyć w turniejach i nie wiem jaką armię zabrać. Nie chodzi mi tu o jakieś PG (z tego co wyczytałem to teraz DoCh jest na topie), lecz armię, która potrafi "uderzyć". Moja taktyka opierała się głównie na szybkich uderzeniach,oskrzydlaniu wroga, niszczeniu maszyn itp. Doświadczenie nie gra roli - potrafię się do wszystkiego przystosować. Proszę o odpowiedzi.

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Wood elves?
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Sunrise
Plankton

mikadorus pisze:Wood elves?
Jeśli zdobyłbyś się mi na wytłumaczenie dlaczego, byłbym wdzięczny. :wink:

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Chodzi o to że Wood elfy są chyba najbardziej mobilną armia w całym WFB. Wiesz wszędzie tylko lekka kawa i Skirmish :mrgreen: Cała zabawa polega na tym zeby właśnie oskrzydlić przeciwnika. wysłać lekką kawe na magów czyli poprostu misje kamikadze :D Tylko zeby wygrać WE to trzeba sie spooooro namyśleć jednak każde zwycięstwo daje (przynajmniej mi) wiele radości ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Moja rada - wstrzymać się do 8mej i zobaczyć co jak wtedy będzie działać ;P.
Uerph.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

na teraz dla małego pociskacza ligowego - Dark Elfy
ale co 8ma ed przyniesie niewiadomo : [
Obrazek
T

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

WoCh na kawalerii - szybkie, mocne uderzenie ;P

Aczkolwiek też bym się wstrzymał z wyborem armii do wyjścia nowej edycji

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Myślę, że potrzebujesz armii z prawdziwego zdarzenia i dla prawdziwego mężczyzny :D . Odpuść sobie eflie pipki w zielonych czy w ciemniejszych rajstopkach... Weź kupę futra, smrodu i szaleńczą odwagę... wybierz Skaveny.
Obrazek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

warkseer pisze:...szaleńczą odwagę...wybierz Skaveny.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

dobra to sie posmialim :mrgreen: Poza tekstem powyżej to zawsze smieszy mnie to że nowemu graczowi poleca sie własną (najczęściej) armię i podciąga się je do najbardziej nawet odbiegajacych od specjalizacji naszej armii kryteriów :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

Sunrise pisze:lecz armię, która potrafi "uderzyć". Moja taktyka opierała się głównie na szybkich uderzeniach,oskrzydlaniu wroga, niszczeniu maszyn itp.
HE na kawie, smoku i bolcach... wio

a tak na serio to poczekaj na nową edycję
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Armia która potrafi uderzyć to krasnoludy. Tylko, że ich uderzenie opiera się na uderzeniu artyleryjsko-strzeleckim. Poza tym ta armia ma najlepszy klimat kręcący się wokół kamienia, honoru, piwa, i sterty spluw. 8)
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Najważniejsze, to żeby twoja armia miała klimat, dawała przyjemność z gry i ładne figurki z ogonami :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Jaszczury? :P

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Zmutowani chaośnicy ?

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

M.T. pisze:Jaszczury? :P
"miała klimat"?
Grolshek pisze:Zmutowani chaośnicy ?
"dawała przyjemność z gry"?

;)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Slaanesz i masa przyjemności... Co ja mówię; cała RZESZA...

Sunrise
Plankton

Jednak zdecydowałem się na poczekanie do lata na 8th edycję. Nie chcę wydawać kasy na figurki, które w przyszłości mogą okazać się nieprzydatne. Co do tematu - biorę wampiry (powrót do korzeni ;0), dziękuje wszystkim za mądre rady.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

To nie masz co czekać,nowe szkiele nie wyjdą,chyba że mumie

Awatar użytkownika
Lordzik
Mudżahedin

Post autor: Lordzik »

patryk999 pisze:To nie masz co czekać,nowe szkiele nie wyjdą,chyba że mumie
Nie chodzi o to, czy wyjdą, a o to, czy będzie sens je kupować.

ODPOWIEDZ