Wymogi na LL

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Re: Wymogi na LL

Post autor: SexRocket »

zaufanie do kolegow :mrgreen:
z drugiej strony z kad oni mogli wiedziec ze wyniki trzeba wyslac? przeciez nie ma tego w regulaminie ;P
IMO bezsensowne odbijanie pileczki, bo mozna tak w nieskonczonosc, zazucilem tylko propozycje, ktora wydaje mi sie rozsadna, co zrobicie to juz nie moj problem, bo nam zostal jeszcze tylko 1 lokal do zrobienia ;P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Pytam się całego LL o zdanie, bo trąci mi tu trochę rządami autorytarnymi
O rządach autorytarnych możnaby mówić, gdyby regulamin nie był przestrzegany. Dosłanie wyników jest imo nieodłączną częścią zorganizowania turnieju, a turnieje widma nie powinny być brane pod uwagę.
To, że było mniej niż 20 osób to żaden argument - jak jest 15 to też jest zaliczany do ligi.

I jeszcze raz pomarudzę - nie wiem, po jakiego ch... zmienialiście regulamin, rozbudowany i ścisły, który napisaliśmy ze Scimitarem na to coś.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jesli przejdzie miejsce dla Wroclawia za ten niezgloszone lokale to od razu 2 miejsca dla Bydgoszczy tez chce - w zeszlym sezonie od maja do czerwca zorganizowalismy 3-4 turnieje w 1 LO , ktore mialy frekwencje ok 10-15 osob - jako Stowarzyszenie Bydgoszcz poprosze je wpisac.
Byro dal mi znac tez na pw, ze zanim wstapili do kohorty to robili sobie mini turnieje w domu u niego na 4-6 osob - tu drugie miejsce. Klub Byro i spolka.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jasne Ziemko - prześlijcie tylko ID tych turniejów do moderatora LL i gotowe :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Przeciez nie musza byc zgloszone - ja wcale nie zartowalem, ze te turnieje sie odbyly. Byly po prostu male i nie chcialo nam sie tak malych turniejow zglaszac. Moge Ci swiadko i uczestnikow podac.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jankiel pisze:I jeszcze raz pomarudzę - nie wiem, po jakiego ch... zmienialiście regulamin, rozbudowany i ścisły, który napisaliśmy ze Scimitarem na to coś.
Nie zmienialismy, bo zadnego nie bylo. Ten, ktory byl na forum - zniknal, ze Szmajsonem nie bylo kontaktu - nie wiedzialem skad wziac nowy, LL milczala, panowala ogolna degryngolada i chujnia z patatajnia, wiec napisalismy od nowa. Chwali sie, ze bronisz swojego produktu, ale ten tez nie jest zly, a przede wszystkim nie jest taki rozbudowany - zreszta przejechalismy na nim rok i liga sie nie zawalila. Teraz zrobimy maly apgrejt, za rok znowu cos pewnie zmienimy, a w miedzyczasie wszystko bedzie toczylo sie po staremu.
A w ogole to nie ten temat i nie offtopuj.
@Ziemko: smialo :]

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja w przeciwienstwie do innych nie mam parcia na miejsce na LL, gdybysmy chcieli zrobilibysmy sobie kilka klubow czy stowarzyszen.
Aczkolwiek, jesli Wroclaw otrzyma miejsce za lokale , ktore kiedys zostaly zorganizowane i niezgloszone do ligi, to tak samo zglosze 2 nowe osoby z Bydgoszczy, aby pokazac jaki ten sposob olewania regulaminu jest dupny.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ziemko pisze:Ja w przeciwienstwie do innych nie mam parcia na miejsce na LL, gdybysmy chcieli zrobilibysmy sobie kilka klubow czy stowarzyszen.
Aczkolwiek, jesli Wroclaw otrzyma miejsce za lokale , ktore kiedys zostaly zorganizowane i niezgloszone do ligi, to tak samo zglosze 2 nowe osoby z Bydgoszczy, aby pokazac jaki ten sposob olewania regulaminu jest dupny.
Proste, ze jest z dupy, wiec pisze: smialo :]

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Od razu prostuję panowie:

Zgłosiłem problem, bo:

1. Turnieje były ZGŁOSZONE do Ligi
2. frekwencja była poniżej 20 osób, czyli nie dawały pełnych 100 punktów zwycięzcy, stąd też wyniki nie były wysłane, bo w regulaminie jest jasno, ze wystarczy zorganizować i zgłosić, zeby dostać miejsce na LL

Gdyby było dopisane, że trzeba wysłać jeszcze to byśmy to zrobili, przecież z nikogo głupa nie mamy zamiaru robić.
I to nie były turnieje widma- brakowało 2,3 osób. ID są do odszukania część wyników nawet znalazłem na kompie.

Mam nadzieję, że teraz dałem jaśniejsze światło na sprawę ;)

Tak więc proszę o rozpatrzenie sprawy jeszcze raz ;)

P.S. jeżeli nie dostaniemy miejsca na LL... trudno, po prostu myslelismy, ze wszystko robimy odpowiednio ;/

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

To może, żeby przestać gdybać i IMHOwać zbierze się 7 głosów poparcia dla głosowania?
Proponuję treść:
Czy jesteś za tym, aby na podstawie zapisu w regulaminie:
2.1 Kluby wyznaczają swoich przedstawicieli, którzy je reprezentują na Liście Ligowej.
2.3 Klub uzyskuje jedno miejsce na Liście Ligowej od razu po zorganizowaniu trzech turniejów lokalnych w sezonie bieżącym, lub ubiegłym.
uznać jako uprawniające do posiadania przedstawiciela w LL turnieje, które były zgłoszone do ligi ogólnopolskiej, odbyły się, jednak organizatorzy nie przesłali do ligi ich wyników?

1. TAK
2. NIE
3. WSZCZYMUJĘ SIĘ
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

imo Ziemas ma rację.
za lokale niezgłoszone do ligi (z wynikami włącznie) nie powinno przysługiwać miesjce na LL.

w regulaminie jest dziura i trzeba ją załatać.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Liczba miejsc na ośrodek to też kwestia do obgadania IMHO. Oczywiście nie odnoszę tego do Wrocka i prośby Morroka, tylko ogólnie, bo tak jak pisze Ziemko - można robić 12 turniejów w roku i mieć 4 miejsca na LL dla 4 klubów o randomowych nazwach, które zrzeszają po jednej osobie każdy :roll: IMHO powinno być tak - jedno miasto - jedno miejsce za lokale, chyba, że ma kilka faktycznie istniejących klubów, które są rozdzielne, czyli ich członkowie nie są zrzeszeni i tu i tu. Oczywiście zakładać to musi jakąś elementarną uczciwość i dobrą wolę.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Dobrze że dodałeś o tych wielu klubach w jednym mieście, bo wawa dostała by po klapsku.

:)

Aczkolwiek uważam iż miejsce na LL powinny dostawać osoby będące w jakimś klubie/lub które założyły jakiś klub który już istanieje jakiś czas/lub prowadzą sklep WFB i mają z tym styczność na codzień. Bo w tym momencie wystarczy że jakaś jednostka zorganizuje 3 lokale w sklepie, albo u siebie w domu i dostaje LL - pomimo iż pewnie itak nie będzie z niego kożystać.

Ograniczeniu miejsc mówie nie, ale większemu rygorowi tak - będzie trudniej dostać to miejsce to i mniej nas będzie - a jak zostanie garść (20-25os) to i łatwiej będzie o frekwencje w głosowaniach.

Awatar użytkownika
Watcher
Chuck Norris

Post autor: Watcher »

Smiechu pisze: Aczkolwiek uważam iż miejsce na LL powinny dostawać osoby będące w jakimś klubie/lub które założyły jakiś klub który już istanieje jakiś czas/lub prowadzą sklep WFB i mają z tym styczność na codzień. Bo w tym momencie wystarczy że jakaś jednostka zorganizuje 3 lokale w sklepie, albo u siebie w domu i dostaje LL - pomimo iż pewnie itak nie będzie z niego kożystać.
Nie sądzę, by takie osoby w ogóle starały się o miejsce w LL.
Marcet sine adversario virtus

Minas Kolmar

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Oj zacznie sie zaraz gruba rozmowa, bo bedac szczerym uwazam, ze lokale powinny byc robione przez kluby, a nie pojedyncze osoby to raz. Druga sprawa - jesli z danego miasta jest kilka klubow to baza terenowa, blatowa oraz miejscowka powinny byc oddzielne. Wtedy mozemy mowic o niezaleznych klubach, a tak jest to imho nabijanie miejsc na LL - tak jest to przytyk do Wawy i Narbutta - ale to tylko moje zdanie i nie chce zaczynac wielkiej burzy, bo to nie na moje nerwy, no i tak to nic nie zmieni, ale czulbym sie zle jakbym nie wyrazil swojego zdania.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Juz nie bede nic pisal...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Ziemko pisze: Wtedy mozemy mowic o niezaleznych klubach, a tak jest to imho nabijanie miejsc na LL - tak jest to przytyk do Wawy i Narbutta - ale to tylko moje zdanie i nie chce zaczynac wielkiej burzy
tonie zaczynaj. bo rzucenie oskarzeniem i chowanie sie za winklem slow ale nie chce na ten temat rozmawiacjest zwyklym trolowaniem

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Chcesz mozemy rozmawiac tutaj Shino tylko to nic nie wniesie i nic nie zmieni, a tylko moze doprowadzic do pewnego niesmaku pomiedzy osrodkami.
Kazde miasto mogloby, korzystajac z jednej bazy terenowej i tego samego miejsca organizowac pod szyldem innych klubow lokale. Tylko zdecydowana wiekszosc ma na to wywalone tzn. na przepychanie dodatkowych miejsc na LL.
Sami zastanowcie sie czy to co robicie jest fair - mi to powiewa, ale swoje zdanie mam.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Śmiechu =D>

Ziemko - bardzo słuszne uwagi, tylko niepotrzebnie wywołujesz do tablicy określone ośrodki, bo to może skończyć się, albo kłótnią, albo takim czymś co opisuje Shino.

Stworzenie generalnej zasady było by bardzo w porządku, np. miejsce na LL może otrzymać wyłącznie klub, który posiada minimum X członków, nie będących równocześnie członkami innych klubów mających swoją reprezentację na LL. Na przykład. Jeśli baza terenowa jest wspólna to cóż z tego, chodzi o to, żeby głos był reprezentantem grupy ludzi, o określonej wielkości. Ciekawy byłby zakaz występu na DMP w innym zespole niż ten z własnego klubu (stan przynależności na dzień 10 V) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

ksch pisze:Ciekawy byłby zakaz występu na DMP w innym zespole niż ten z własnego klubu (stan przynależności na dzień 10 V) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
DMP, D! Jak... drużynowe! Nie: KMP.

ODPOWIEDZ