Wymogi na LL

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Wymogi na LL

Post autor: Ziemko »

Moze masz racje, ze niepotrzebnie wywolalem konkretny osrodek, aczkolwiek patrzac na inne miasta to takowa sytuacja nie ma miejsca np. Trojmiasto - jest BWT , jest SNot, byl jeszcze Spider Games - 3 rozne lokalizacje turniejow , 3 rozne bazy terenowe , Poznan - Strefa Zero, Sztab, Wilczek - to samo 3 rozne lokalizacje, 3 rozne bazy terenowe. Ja nie kwestionuje , ze jakby rozlozyc baze terenowa i blatowa Warszawy to nie wystarczyloby dla kazdego z klubow.
IMHO po prostu klarowniej i wychodzi czarno na bialym, ze dany klub jest klubem, ktory ma iles tam czlonkow, ma wlasne tereny, blaty i swoje miejsce, a nie grupa 4-7 osob, ktore pozycza wszystko od innych, nie majac swojego zadnego zaplecza.
No, ale srodowisko wfb Warszawy moze lubi byc taka komuna, ktora ma wszystko wspolne...

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Idąc tym tropem: ile terenów i stołów musi mieć Klub, żeby mieć miejsce na LL?
Bo dajmy na to ja kupuję sobie dziś 5 blatów (100-200zł), robię tereny na nie (50zł) i już jestem ok?
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zembol wiesz, ze odpowiedzi na to nie ma, jednak imho lokal na 72njkach na 20-30 osob to jest imho dla mnie taki minimum. Ta dyskusja i tak nie ma juz sensu.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Wprost przeciwnie. Ta dyskusja ma aż dwa istotne sensy.

1. Rozwiązanie sporu, który powstał w tym roku (głównie chodzi o Wrocław). Jako, że stary regulamin jest niejednoznaczny w tej kwestii, a LL nie ma ciała, które mogłoby tą sprawę rozstrzygnąć arbitralnie, proponowałem głosowanie.

2. Właśnie redagujemy nowy regulamin. Skoro ta kwestia budzi tyle kontrowersji to koniecznie trzeba ją jasno uregulowac na przyszłość!
Po zastanowieniu - moja propozycja to limit członków. Z racji niemożności weryfikacji tego, czy kluby mają tereny, czy turnieje się odbywają itd. gdzieś trzeba przyjąć to minimum ludzkiej uczciwości. Stąd proponuję, aby do definicji Klubu w nowym regulaminie dodać minimalny limit cżłonków, nie zrzeszonych w innych klubach WFB.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Ziemko - Flameadmin mode on, jak widzę. Rozumiem o co Ci chodzi, pytanie tylko po co w jednym mieście 300 blatów, skoro można dzielić się setką? Tak na zdrowy rozum?

Barbara - wiem, że DMP nie nazywa się KMP, ale wydaje mi się, że nie przez przypadek uważa się, że ostatnie DMP wygrał klub Animosity, a nie Furion et consortes. Czy jak to się tam po łacinie pisze :wink: Poruszam ten temat, tylko dla rozruszania umysłu i pogadania sobie jałowego, wiadomo że dumni najemnicy nigdy się na to nie zgodzą :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tak wiedzialem, ze jak zwykle bedzie, ze flama chce stworzyc, ale nie o to mi chodzilo i chodzi.
Nienawidze sie klocic, ale zawsze pisze co mysle.
Zembol ma imho racje, ze kwestii terenow i blatow i tak sie nie zweryfikuje, ale minimalna ilosc czlonkow moznaby wprowadzic.
Ja generalnie do Warszawy nic nie mam, podalem jak jako przyklad, ale jakby taka sama sytuacja byla w Bydgoszczy to tak samo by mi sie to nie podobalo. JEsli ja mam takie tylko zdanie - to olac je, jesli wiecej osob mysli podobnie to mozna na ten temat podyskutowac.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

No to jest tylko jeden sposób, żeby dowiedzieć się, co myślą inni - zrobić głosowanie. Najlepiej dodać punkt do regulaminu, skoro i tak będziemy go głosować i w ten sposób zrobić to hurtem.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zembol tylko 1 punkt moze sprawic, ze ktos bedzie glosowal na nie dla calego regulaminu, a dla reszty bedzie dawal zielone swiatlo.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Zaraz, przecie będziemy głosować każdy zmieniany punkt osobno! Inaczej głosowanie nie ma sensu.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zgadza sie, ale te "drazliwe" punkty przeglosowalbym mimo wszystko oddzielnie.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ziemko, ależ Ty nie chcesz wywołać Flame'a - tak po prostu wychodzi, to jest najwidoczniej immanentna cecha Twojego netowego profilu :wink:
Ale wracając do tematu - minimalna liczba członków klubu niezrzeszonych gdzie indziej - tak jak proponowałem, to sensowne wyjście. I tak jak pisze Zembol - jedyną opcją jest głosowanie, przy czym, nie ma się co spieszyć - niech się wypowie jak największa liczba osób najpierw. Co do liczby członków to minimum 10 osób/klub byłoby w sam raz.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

W propozycji do regulaminu napisałem 15. Ale to dla małych ośrodków może faktycznie być sporo.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

To prawda. Wpisałbym 10. Ale spokojnie - na razie jest mała frekwencja w tym temacie, zaraz pojawią się głosy, jakie to jest bez sensu i głupie - spokojna głowa Zembol :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Make my day! :twisted:
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

10 imho jest ok.
Ksch ja nie wiem co to forum robi z ludzmi, Ci co mnie znaja na zywo (a jest ich spora grupa battlowego srodowiska), wiedza, ze jestem calkowicie inna osoba.
Moze po prostu wynika to z tego, ze nie boje sie rozmawiac o kwestiach drazliwych, a te latwo powoduja flamy?

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Wiesz, jak to jest - na forum brakuje kontekstu, pojednawczych gestów i tonu. Pozostaje merytoryczny przekaz, szczerość w jego ramach, wywołać może nieporozumienia i wrażenie chęci robienia wojenki :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

miszon
Wałkarz

Post autor: miszon »

1) To skoro chcemy już być tacy precyzyjni i zabezpieczeni to poproszę jeszcze definicję członka (klubowicza), bo jeżeli jedynym ma być niezrzeszony w innym klubie to nie mam pojęcia jak będziemy weryfikowali czy ktoś w ogóle istnieje.

Jeżeli chcemy kluby weryfikować po ilości klubowiczów to bardzo starannie trzeb przemyśleć ich ilość

Moim zdaniem sensowniej jest jednak po bazie terenowej/ faktycznej odrębności, myślę, że mniej więcej wiadomo który klub jest prawdziwy a który jedynie "sztucznie wyodrębniona strukturą", jak dla mnie klub może liczyć nawet i 3 członków o ile liczy się w danej miejscowości i jest w stanie własnymi siłami (we własnej miejscówce) przeprowadzić porządnego lokala

2) Mała propozycja zmiany pod DMP - uważam, że trzeba znieść ilość najemników, niech drużyny będą drużynami, które mogą być wystawione pod szyldem klubu ale nie muszą składać się z klubowiczów,

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

swieta_barbara pisze:
ksch pisze:Ciekawy byłby zakaz występu na DMP w innym zespole niż ten z własnego klubu (stan przynależności na dzień 10 V) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
DMP, D! Jak... drużynowe! Nie: KMP.
pewnie dawno nie czytales zasad turnieju :)

chodzi oczywiwscie o puchar i to, ze tylko klub moze go zdobyc. Wygrac turniej moze ktokolwiek ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Shino pisze:pewnie dawno nie czytales zasad turnieju :)
I co - głupio Ci teraz Kacper? :wink:

Miszon - nie uważasz, że jednak jakieś minimum osób być powinno? 10 to naprawdę nie jest jakieś szaleństwo. I tereny, ani blaty w wfb nie grają, więc członkostwo w LL nie te rekwizyty ma reprezentować, a po prostu grupę graczy.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ksch pisze:
Shino pisze:pewnie dawno nie czytales zasad turnieju :)
I co - głupio Ci teraz Kacper? :wink:
ssij paleczke :)
chodzilo o to, ze do dmp tylko w sprawie pucharu jest zapisek o klubach. nie ma on nic wspolnego z dmp jako takim i liga wiec nie widze powodu dla zmiany tego zapisku

ODPOWIEDZ