Wymogi na LL
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Przykład:ksch pisze: Miszon - nie uważasz, że jednak jakieś minimum osób być powinno? 10 to naprawdę nie jest jakieś szaleństwo. I tereny, ani blaty w wfb nie grają, więc członkostwo w LL nie te rekwizyty ma reprezentować, a po prostu grupę graczy.
Chciałbym zgłosić swój klub:
1. Jan Kowalski
2. Zosia Kowalska
3. Marian Kowalski
...
10. Mirosław Kowalski
1) Kto z Panów udowodni mi, że osoby te nie są klubowiczami
2) Kto powiedział, że klubowicz musi być czynnym w danym sezonie battowcem
3) i proszę bez tekstów typu "potrzeba minimum przyzwoitości" bo cała ta rozmowa rozpoczęła sie od tego, że podobno tej przyzwoitości brakuje,
4) kto będzie weryfikował członków danego klubu ??
Dla mnie klub to osoba/organizacja/stowarzyszenie które jest w stanie samodzielnie funkcjowować i organizować turnieje - i logika ta jest w pewien sposób ukryta w zapisie ligii - gdzie jest napisane, że miejsca są przyznawane za 3 turnieje albo organizację mastera a nie uzależnione od ilości członków.
A dlaczego puchar ma dostać jedynie drużyna z maksymalnie jednym najemnikiem - zaginie? ktoś go ukradnie?Shino pisze: chodzilo o to, ze do dmp tylko w sprawie pucharu jest zapisek o klubach. nie ma on nic wspolnego z dmp jako takim i liga wiec nie widze powodu dla zmiany tego zapisku
Owszem, potrzeba. Na tej zasadzie to wiesz, przy zgłaszaniu wyników mastera też można wały kręcić, bo i tak nikt tego nie ogarnie.miszon pisze: 1) Kto z Panów udowodni mi, że osoby te nie są klubowiczami
2) Kto powiedział, że klubowicz musi być czynnym w danym sezonie battowcem
3) i proszę bez tekstów typu "potrzeba minimum przyzwoitości"
Wskaż proszę miejsce, w którym ktoś tak twierdzi.miszon pisze: bo cała ta rozmowa rozpoczęła sie od tego, że podobno tej przyzwoitości brakuje,
Patrz punkt pierwszy. Zresztą jak bardzo chcesz to może być wymóg 10 członków będących w rankingu za dwa ostatnie lata, albo ostatni rok. Chyba, że ranking też podważasz szukając w nim martwych dusz.miszon pisze:4) kto będzie weryfikował członków danego klubu ??
My mówimy ssij pałę, ale każdemu wedle możliwościShino pisze: ssij paleczke

Zembol - nie wchodźmy w prawne procedury - błagam

Teraz jest pytanie czy rzeczywiscie wymog liczby graczy w klubie powinien byc bo przyklady BWT i MSWiA pokazuja, ze mala liczba graczy (ponizej 10 osob) wystarcza do organizacji bdb imprez i wykluczanie takich klubow byloby krzywdzace.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=560321#p560321
czy to nie jest lepsza propozycja od wpisania do regulaminu minimalnej liczby graczy?
czy to nie jest lepsza propozycja od wpisania do regulaminu minimalnej liczby graczy?
Ziemko pisze:Teraz jest pytanie czy rzeczywiscie wymog liczby graczy w klubie powinien byc bo przyklady BWT i MSWiA pokazuja, ze mala liczba graczy (ponizej 10 osob) wystarcza do organizacji bdb imprez i wykluczanie takich klubow byloby krzywdzace.
Już miałem apelować/krzyczeć/ klnąć itp. itd.
Ale doczytałem do końca i stwierdzam fakt iż są ludzie którzy potrafiąmnie wyręczyć w bardziej spokojny sposób

Generalnie Ziemko dla Ciebie:

+5 (od całego MSWiA) i podejżewam że rónież +x od BWT
Jak to Miszon napisał
Zaraz sie na mnie większość naskoczy z kijami, ale podzielam zdanie Miszona.miszon pisze: Dla mnie klub to osoba/organizacja/stowarzyszenie które jest w stanie samodzielnie funkcjowować i organizować turnieje - i logika ta jest w pewien sposób ukryta w zapisie ligii - gdzie jest napisane, że miejsca są przyznawane za 3 turnieje albo organizację mastera a nie uzależnione od ilości członków.
Jeżeli już chcemy definiować klub to własnie w ten sposób.
Teraz powstaje pytanie:
Czy tylko takowym klubom należy sie LL??
Zjednej strony tak:
-bo mają pojęcie o organizacji turniejów
-bo wiedzą ile trzeba pracy włożyć w budowe bazy terenowej
-bo sie ciągle rozwijają i mają ambicje na więcej
-...
długo by wymieniać
Z drógiej jednak strony nie:
-bo powyższe argumenty można przełożyć w inny sposób

Generalnie spoósb w jaki dostajemy LL nie jest zły, tylko trzeba go dopracować i zalepić te luki przez któe mamy tą całą rozmowe.
Może dlatego że ma go dostać najlepszy klub a większa ilość najemników to już raczej z klubem nie można łączyć, prawda?miszon pisze:A dlaczego puchar ma dostać jedynie drużyna z maksymalnie jednym najemnikiem - zaginie? ktoś go ukradnie?Shino pisze: chodzilo o to, ze do dmp tylko w sprawie pucharu jest zapisek o klubach. nie ma on nic wspolnego z dmp jako takim i liga wiec nie widze powodu dla zmiany tego zapisku
1 osoba z danego klubu np Rogaty niech będzie Szmajson, dobierze sobie 4 jeszcze, powiedzmy: Robson, Shino, Crus, Barb.
Co to za reprezentacja klubu? [ oczywiście bez urazy Szmajson to tylko przyklad

Rozumiesz już dlaczego jest taki zapis?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
EEE a dlaczego najlepszy KLUB - To nie jest KMP tylko DMP więc albo zabraniamy najemników w ogóle i wyłaniamy najlepszy klub albo nie ciągniemy dwóch srok za ogon i nagradzamy najlepszą DRUŻYNĘ choćby i 5 najemników.bigpasiak pisze:Może dlatego że ma go dostać najlepszy klub a większa ilość najemników to już raczej z klubem nie można łączyć, prawda?
1 osoba z danego klubu np Rogaty niech będzie Szmajson, dobierze sobie 4 jeszcze, powiedzmy: Robson, Shino, Crus, Barb.
Co to za reprezentacja klubu? [ oczywiście bez urazy Szmajson to tylko przyklad]
Rozumiesz już dlaczego jest taki zapis?
Dla mnie DMP powinny byc od zawsze KMP, no ale to mojee subiektywne zdanie 

nagrode dostaje klub, przyklad idealny pokazal pasiak, a teamy mieszane, czy tam z najemnikow sa dopuszczane bo nie kazdy ma mozliwosc wystawic sie w gronie klubowym. Moim zdaniem jest dobze jak jest. Jak pozwoli sie zgarniac puchar byle komu to szybko poswtanie jedna-dwie ekipy zrzeszajace graczy ktorzy zawsze bryluja w czubie ligi i bedzie nudno
a tak przynajmniej co roku jakies powiewy swiezosci 

Obecna formuła jest ok. Najemnicy muszą być dopuszczeni żeby nie zamykać tej imprezy na jakieś losowe zbieraniny kumpli z osiedla którzy wpadają zagrać bardzo fajny turniej, natomiast ich limit powoduje że nie są to mistrzostwa dream teamu A na dream team B. Ten jeden najemnik już jest pewnym ukłonem w stronę mniejszej klubowości eventu.