Poezje i Rymy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
nindza77
Wodzirej

Re: Poezje i Rymy

Post autor: nindza77 »

"Poezje i Rymy" mówiło samo za siebie....
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Okej, jeśli krytyka przez zart do Ciebie nie trafia, to napiszę normalnie. W Słowniku Wyrazów Bliskoznacznych przy słowie włosy nie znajdziesz słowa pierze. Słowo pierze jednoznacznie wskazuje, że podmiotem Twojego wiersza jest... ptak.
Obrazek

nindza77
Wodzirej

A słyszałeś o metaforach? Ja w poezji nie używam wyrazów bliskoznacznych zbyt często, wolę bardziej abstrakcyjne, ale dalej (IMO) piękne określenia. I taka krytyka mnie oczywiście satysfakcjonuje, bo żart był poniżej krytyki.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Mi tam się podobał w dobrym starym stylu :D

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Słyszałem o metaforze nawet kiedyś, ale słyszałem też, że nieumiejętnie stosowana przynosić może efekt humorystyczny. :wink:
Obrazek

nindza77
Wodzirej

Dobra, właśnie się dowiedziałem że dziewczynie się za to bardzo spodobało ;) Już mogę powiedzieć uff i się nie ciśnieniować.

Wszystko zależy od odbioru tak naprawdę. Jak ktoś chce się czegoś śmiesznego doszukać to się i u Mickiewicza i Słowackiego doszuka :P Ale chciałbym też poznać inny punkt widzenia ;)

Awatar użytkownika
Romeo
Warzywo

Post autor: Romeo »

Dla puszkina od Romea:
"Miód, chociaż słodki,
nadmiarem słodyczy tłumi apetyt
i sprowadza mdłości;
rymuj z umiarem"
You're better than drugs
Your love is like wine
You're better than drugs
Addicted for life

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

jak dla mnie największym mistrzostwem jest
"Baś o Królewnie i trzech braciach" Aleksandra Hrabiego Fredry

Mrok wieczorny, babci siwa
przy kominku głową kiwa
noc jak haczyk okulary
coś pierdoli babsztyl stary

[...]

[...]
lecz niezmiernie rozżalony
z racji córki, Pizdolony,
która chociaż dobra, miła
niepomiernie się kurwiła

a to dopiero początek
kto nie zna niech żałuje (ja znam na pamięć)
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Inwokacji byś sie uczył lepiej... #-o

nindza77 - a moja sie mało nie udusiła ze śmiechu. Wszystko zalezy od odbioru :wink:

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

inwokację też znam
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

ODPOWIEDZ