nie. ewidentnie chodzi o sytuacje oddzialu stojacego za murkiem wzgledem przeciwnika. tak samo w defended obstacle. mimo iz mi sie podoba idea nieszarz\owalnego oddzialu przed murkiem gdyz trzeba do murku doszarzowac a nie oddzialu (w koncu broni go)Shyym pisze:Zaraz zaraz, od kiedy tutaj logika działa? Jak lanca daje +2S do tyłu w CC, to czemu nagle Wam się zachciało logiki? Stoisz połową modeli ZA coverem (tzn model frontowy i te w linii za nim), masz covera. Skirmish - po prostu połowa modeli.
Nie ma nigdzie nic o byciu za murkiem _wobec_ oddziału strzelającego. Jesteś za murkiem albo nie.
Modyfikatory do strzału
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Modyfikatory do strzału
Na potrzeby zasad - bronisz przeszkody. Nieważne z której. Ja tak to widzę.Waldi pisze:Raczej "za murkiem" albo "przed murkiem"
Różnica zasadnicza
Edit: tak, tu przyznaję Żabie rację. Murek musi być z przodu.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2010, o 13:33 przez Shyym, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety nie - poczytaj w RB s 27 - jeśli chcesz powiedzieć że murek za unitem zasłania go to krzyż na drogęShyym pisze:Na potrzeby zasad - bronisz przeszkody. Nieważne z której. Ja tak to widzę.Waldi pisze:Raczej "za murkiem" albo "przed murkiem"
Różnica zasadnicza
pozdro,
Ż.
Mózg.Shyym pisze: Shino: rawowcu, pokaż mi ewidentne odniesienie do bycia za względem strzelającego.
W jaki sposób stanie przed murem względem strzelającego ma make harder to hit?This makes them harder to hit beacuse they can duck out of the way, leaving arrows to splinter against a wall or tree.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
chcesz mi powiedziec, ze skoro jest murek na stole to moje wszystkie oddzialy w dowolnym momencie gry sa za murkiem gdyz stoja za nim wzgledem dowolnego szczegolnego arbitralnie wybranego punktu spe;niajacego ww. prawidlowosc?Shyym pisze: Shino: rawowcu, pokaż mi ewidentne odniesienie do bycia za względem strzelającego.
bo jesli nie to wyglada na to, ze to czy sie jest za murkiem jest sprawdzane wzgledem strzelajacego
czytaj do końca:Shino pisze:czyli dla ciebie kazdy oddzial na stole w dowolnym momencie gry ma hatd cover od murku?
Po prostu...Shyym pisze:oczywiście ja jestem za zdroworozsądkowym podejściem, po prostu szukam dla niego poparcia w zasadach.
pokaż mi proszę palcem dlaczego tak, jak gra każdy (w tym ja), jest zgodnie z zasadami. a jak w zasadach nie ma, to może uściślenie zróbShyym pisze:czekam tylko na cytat o byciu za "względem"