Modyfikatory do strzału

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Modyfikatory do strzału

Post autor: Shino »

Shyym pisze:Zaraz zaraz, od kiedy tutaj logika działa? Jak lanca daje +2S do tyłu w CC, to czemu nagle Wam się zachciało logiki? Stoisz połową modeli ZA coverem (tzn model frontowy i te w linii za nim), masz covera. Skirmish - po prostu połowa modeli.

Nie ma nigdzie nic o byciu za murkiem _wobec_ oddziału strzelającego. Jesteś za murkiem albo nie.
nie. ewidentnie chodzi o sytuacje oddzialu stojacego za murkiem wzgledem przeciwnika. tak samo w defended obstacle. mimo iz mi sie podoba idea nieszarz\owalnego oddzialu przed murkiem gdyz trzeba do murku doszarzowac a nie oddzialu (w koncu broni go)

Awatar użytkownika
Shyym
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Shyym »

Waldi pisze:Raczej "za murkiem" albo "przed murkiem" :P

Różnica zasadnicza :)
Na potrzeby zasad - bronisz przeszkody. Nieważne z której. Ja tak to widzę.

Edit: tak, tu przyznaję Żabie rację. Murek musi być z przodu.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2010, o 13:33 przez Shyym, łącznie zmieniany 1 raz.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

No jeśli chcesz mi wmówić, że oddział stojący wzdłuż murku od jego południowej strony, który jest atakowany od północy, południa, wschodu i zachodu - z każdej strony będzie stał "za murkiem"? powodzenia :roll:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Shyym pisze:
Waldi pisze:Raczej "za murkiem" albo "przed murkiem" :P

Różnica zasadnicza :)
Na potrzeby zasad - bronisz przeszkody. Nieważne z której. Ja tak to widzę.
Niestety nie - poczytaj w RB s 27 - jeśli chcesz powiedzieć że murek za unitem zasłania go to krzyż na drogę :lol2:

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Shyym

Żaba: Ok, to za osłoną. Czyli jesteś frontem w kierunku murku -> jesteś za zasłoną. Jest tam gdzieś coś o położeniu strzelającego?

Shino: rawowcu, pokaż mi ewidentne odniesienie do bycia za względem strzelającego.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Shyym pisze: Shino: rawowcu, pokaż mi ewidentne odniesienie do bycia za względem strzelającego.
Mózg.
This makes them harder to hit beacuse they can duck out of the way, leaving arrows to splinter against a wall or tree.
W jaki sposób stanie przed murem względem strzelającego ma make harder to hit?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Shyym pisze: Shino: rawowcu, pokaż mi ewidentne odniesienie do bycia za względem strzelającego.
chcesz mi powiedziec, ze skoro jest murek na stole to moje wszystkie oddzialy w dowolnym momencie gry sa za murkiem gdyz stoja za nim wzgledem dowolnego szczegolnego arbitralnie wybranego punktu spe;niajacego ww. prawidlowosc?

bo jesli nie to wyglada na to, ze to czy sie jest za murkiem jest sprawdzane wzgledem strzelajacego

Awatar użytkownika
Shyym

Zero rawowego podejścia, zero :'(

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nie rozumiem tego.. ty chcesz nam wmowic, ze cover od murku tylko dla oddzalu fizycznie za murkiem wzgledem strzelajacego to raw aniw rai?

wiesz moze o skrot raw oznacza?

Awatar użytkownika
Shyym

read as written. czekam tylko na cytat o byciu za "względem", czy to tak dużo?

edit: oczywiście ja jestem za zdroworozsądkowym podejściem, po prostu szukam dla niego poparcia w zasadach.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

czyli dla ciebie kazdy oddzial na stole w dowolnym momencie gry ma hatd cover od murku?

Awatar użytkownika
Shyym

Shino pisze:czyli dla ciebie kazdy oddzial na stole w dowolnym momencie gry ma hatd cover od murku?
czytaj do końca:
Shyym pisze:oczywiście ja jestem za zdroworozsądkowym podejściem, po prostu szukam dla niego poparcia w zasadach.
Po prostu...
Shyym pisze:czekam tylko na cytat o byciu za "względem"
pokaż mi proszę palcem dlaczego tak, jak gra każdy (w tym ja), jest zgodnie z zasadami. a jak w zasadach nie ma, to może uściślenie zrób :P

ODPOWIEDZ