co do magii to mam 12 kosci. lord zabiera 4 na brame, zostaje 8. snajperke zazwyczaj rzucam z 2 kosci, wyciaga scrolle i kostki zajebiscie. w nastepnej kolejnosci zostawiam sobie 4 kosci na koniec i rzucam pociski
Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
a wiedz tak, gram bez bsb bo chce miec max magii, totalnie 
 co do zmiany bosa na tzeentchowca, macie racie 
 ten klocek ma teoretycznie 5 statica + is na kazdym dublecie, nie wiem czy jeszcze bsb tam potrzebny 
 co prawda taki bsb na cycowezu jak na 20cali wyskoczy z jakas kosa to pozamiata 
 dla maga chcialem dac crown of everlasting concquer (nazwe pisze z glowy) ale zapomnialem ze to tez talizman... dokladac przedmiotow za bardzo nei mam za co 
co do magii to mam 12 kosci. lord zabiera 4 na brame, zostaje 8. snajperke zazwyczaj rzucam z 2 kosci, wyciaga scrolle i kostki zajebiscie. w nastepnej kolejnosci zostawiam sobie 4 kosci na koniec i rzucam pociski
 tzeentchowe z 2 z ognia z 1 kosci. na koniec brama z 4 
 rzucam snajperke (2) bos (1) pocisk (1) pocisk (2) brama (4) pocisk (2). Jesli gram na cos magicznego to w pierwszej turze staram sie o pandemomium z 3 kosci i pocisk, jesli na niemagiczne to ciskam ile wlezie 
 takim defensem chce zagrac na 2dniowym lokalu,  chce sprawdzic taki mocno defensywny woch 

Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
						"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
z 4 wchodzi, generalnie z 5 za bardzo boje sie misscasta. za to dla kumpla z 3 kosci wchodzi :DDDDDDDDDDDDDD na ifce ;P
zawsze moge lordem rzucic pocisk z 1 kosci i brame z 5, ale jakos mam zle doswiadczenia z 5 koscmi...

zawsze moge lordem rzucic pocisk z 1 kosci i brame z 5, ale jakos mam zle doswiadczenia z 5 koscmi...
Szczur22
Szczur22
ze wot, co?Waldi pisze:Ja bym dał lordowi krew Tzeentcha albo/i Złote oko Tzeentcha - się to czasem przydaje
Ew. wewnętrzny karzeł - gdy w ostatniej turze magii braknie ci punkcika do Infernal Gateway - i tak głupotą wtedy nie musisz się przejmować
ps.: i kakaowe oko nurgla
a to wtedy nurglowiec ma 2lvl a jeden tzeentchowiec 1.sYsek pisze:z 4 wchodzi, generalnie z 5 za bardzo boje sie misscasta. za to dla kumpla z 3 kosci wchodzi :DDDDDDDDDDDDDD na ifce ;P
					Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, o 20:28 przez jurak, łącznie zmieniany 1 raz.

nie nie nie 
 nurglowiec rzuca z 2 kosci, book przechodzi komu innemu, kto turla pocisk i ksiazke ;P

Szczur22
Szczur22
no jak scisniesz pocisk z 1 i brame z 5 z lorda to nurglowiec nie ma kosteksYsek pisze:nie nie nienurglowiec rzuca z 2 kosci, book przechodzi komu innemu, kto turla pocisk i ksiazke ;P
ale generalnie 4 brama 1 pocisk i 1 dla nurgla wydaje sie byc git malina
taki maly tumulec mam z postami bo mi sie strona jedna stracila
nurglita dostanie 2 lvl, tzeentchowiec zejdzie na 1 i dostnie ksiazke. nurglita 2 kostki, tzeenthcowiec 2 kostki, maly mag 2 kostki, duzy 4 i 2 w puli, co daje snajpe z 2 pocisk z 1 ksiazke z 1 pocisk z 2 brame z 5 i pocisk z 1 

Szczur22
Szczur22
na 2 kostkach 0% bo i tak casting value nie przebijasz... chyba?
jednak te liczby mnie przekonuja do 5 kosci
 75% do nie 55.... 

jednak te liczby mnie przekonuja do 5 kosci
Szczur22
Szczur22
dlaczego? na 4 plus czyli 50% ze wejdzie z +1 do casta 
 zreszta nie ma mwtedy tych durnych misscastow na d6+1 

Szczur22
Szczur22
Sory ale rzucanie infernala z 4rech to strata kosci tak samo jak komety czy kuzni z 3. Ten czar to najsilniejsze co ma chaos wiec jak ci wejdzie co 2gi to przeciwnik pusci 3 scrolle.
Generalnie klocek piechoty jest z dupy,zastanow sie co za niego. Dla ludzi którzy possysają: przetestujcie sobie charioty slanesha ktore sa FEST no i Deamon Princa z Tendrilsami i Splendorem. Jak ogarniecie granie tym to WoCH staje sie naprawde spoko.Sysek brakuje Ci Bound spelli które najlepiej wyciagaja kostki. Mozna dac na BSB za 45 2d6s3 albo BoW na najtach i tez ladnie wchodzi,polecam.

Generalnie klocek piechoty jest z dupy,zastanow sie co za niego. Dla ludzi którzy possysają: przetestujcie sobie charioty slanesha ktore sa FEST no i Deamon Princa z Tendrilsami i Splendorem. Jak ogarniecie granie tym to WoCH staje sie naprawde spoko.Sysek brakuje Ci Bound spelli które najlepiej wyciagaja kostki. Mozna dac na BSB za 45 2d6s3 albo BoW na najtach i tez ladnie wchodzi,polecam.

A co powiecie na to: (chyba dobrze ułożyłem, jeśli nie z góry przepraszam za błędy ;D)
700 Chaos
CZarodziej Chaosu 85
2 poziom 35
Piętno Tzeentcha 20
Księga Tajemnic 25
Chowaniec mocy 25
Rumak Chaosu 16
15 WoCH, tarcze 240
Nurgle 30
20 Maruderów 80
20 Maruderów 80
10 Warhoundów 60
696 pkt. - 6 kostek mocy - rozpiska pod DE i O n' G
700 Chaos
Błogosławiony Bohater 110
Rydwan 100
Tarcza 5
Khorne 15
Khorne(rydwan) 30
Rozpruwające Ostrze 30
15 woCH 240
20 Maruderów 80
10 Warhoundów 60
5 Warhoundów 30
700 pkt - rozpa pod Bretkę, On'G i HE
PS : Moi przeciwnicy są początkującymi generałami ;p Grają tak jak ja ;D
Dziękuję i Pozdrawiam ;D

700 Chaos
CZarodziej Chaosu 85
2 poziom 35
Piętno Tzeentcha 20
Księga Tajemnic 25
Chowaniec mocy 25
Rumak Chaosu 16
15 WoCH, tarcze 240
Nurgle 30
20 Maruderów 80
20 Maruderów 80
10 Warhoundów 60
696 pkt. - 6 kostek mocy - rozpiska pod DE i O n' G
700 Chaos
Błogosławiony Bohater 110
Rydwan 100
Tarcza 5
Khorne 15
Khorne(rydwan) 30
Rozpruwające Ostrze 30
15 woCH 240
20 Maruderów 80
10 Warhoundów 60
5 Warhoundów 30
700 pkt - rozpa pod Bretkę, On'G i HE
PS : Moi przeciwnicy są początkującymi generałami ;p Grają tak jak ja ;D
Dziękuję i Pozdrawiam ;D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
						SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
Moim zdaniem na takie punkty to tylko klepacz jako generał i na pewno nie khornita, bo jest trudny w prowadzeniu i nieobliczalny. Weź np. klepacza slanesza na cyckowężu. Zamiast pieszych warriorów oddział kawy, albo jak się uprzesz to daj warriorom FCG i raptorusa, wtedy zwiększysz ich szansę na przeżycie. Psy w piątkach i tylko w piątkach, im więcej tym lepiej. Zazwyczaj 4x5 styka, ale na te punkty możesz ich nie zmieścić. Rydwan dałbym osobno (uważaj na S7 
 ). Marudy podziel na 2x10 i daj slanesza, albo temu klocowi daj FCG i slanesza. Nie liczyłem jak to wyjdzie punktowo, ale najwyżej zdejmiesz oddział psów.

"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
						- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
A co myślicie o tym ?
na 1200
L&H
1. Mag Dyskowiec [200]
Trzecie Oko Tzeeentcha + BoS + 2 lev.
2. Mag Nurgla [230]
Chowaniec Mocy + Zwój rozproszenia+ Demoniczny Wierzchowiec
Core
1. Konni Grasanci 2x5 [270]
Slaanesh, Cepy
Special
1.Rycerze x 5 [305]
Nurgle+Sztandar Gniewu+Muzyk
2. Rycerze x5 [260]
Nurgle+Sztandar
CP - 8 DP -5
Da się pocisnąć ? Ogólnie założenia takie : Rycerze jako pancerna pięść, grasanci na skrzydła, dyskowiec wlatuje gdzieś na skrzydło gdzie go nikt nie widzi a on widzi wszystkich i napiernicza pocisk tzeencha + fireball, nurglowiec siedzi gdzieś z tyłu i nawala snajpere + cos tam jeszcze.

na 1200
L&H
1. Mag Dyskowiec [200]
Trzecie Oko Tzeeentcha + BoS + 2 lev.
2. Mag Nurgla [230]
Chowaniec Mocy + Zwój rozproszenia+ Demoniczny Wierzchowiec
Core
1. Konni Grasanci 2x5 [270]
Slaanesh, Cepy
Special
1.Rycerze x 5 [305]
Nurgle+Sztandar Gniewu+Muzyk
2. Rycerze x5 [260]
Nurgle+Sztandar
CP - 8 DP -5
Da się pocisnąć ? Ogólnie założenia takie : Rycerze jako pancerna pięść, grasanci na skrzydła, dyskowiec wlatuje gdzieś na skrzydło gdzie go nikt nie widzi a on widzi wszystkich i napiernicza pocisk tzeencha + fireball, nurglowiec siedzi gdzieś z tyłu i nawala snajpere + cos tam jeszcze.
- Zaklinacz Kostek
 - Falubaz

Wywal z nurglity daemonic mounta bo szkoda tych 50 punktów. Weź normalnego chaos steeeda. W ogóle zamiast nurglity wziąłbym BSB-ka na cyckowężu.  Na 1200 nie spodziewałbym się ani silnego czarowania ani totalnej antymagii.
Dodaj konieczne muzyka do jednej piątki kawy oraz zamiast MoN daj im MoS. To tak na szybko i pierwszy rzut oka.

Dodaj konieczne muzyka do jednej piątki kawy oraz zamiast MoN daj im MoS. To tak na szybko i pierwszy rzut oka.
Lest we forget: