Egzekutorzy!
Moderator: Yudokuno
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
hmm, mały offtop, ale mnie rozwaliła cena figurek w anglii... są tam sporo tańszea 10 ale są paskudnie drodzy w złotówkach i tylko po 10 w pudełku.
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Egzekutorzy są niesamowici w liczbie 15 z muzykiem. Ostatnio mi tacy wpadli w bok lancy (przystopowana przez Black Guardów z ich Stubbornem) i...3 Killing Blow weszły. Niesamowita jednostka, ale bardziej jako support 

A jak nie wejdą killingi to już są mniej superZed Zediculus pisze:Egzekutorzy są niesamowici w liczbie 15 z muzykiem. Ostatnio mi tacy wpadli w bok lancy (przystopowana przez Black Guardów z ich Stubbornem) i...3 Killing Blow weszły. Niesamowita jednostka, ale bardziej jako support

No właśnie. Killing blow jest klimatyczny, ale mała szansa, że wejdzie. Ja zamieniłbym go na drugi atak, albo przesunąłbym ich do core i nieco potanił:)Scimitar pisze:A jak nie wejdą killingi to już są mniej super
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Nie no - aż tak to to nieDuderson pisze:No właśnie. Killing blow jest klimatyczny, ale mała szansa, że wejdzie. Ja zamieniłbym go na drugi atak, albo przesunąłbym ich do core i nieco potanił:)Scimitar pisze:A jak nie wejdą killingi to już są mniej super

- nie ma bannerka jakiegoś typu ward 4+ na strzelanie itp.
- dużo mamy speciali przy relatywnie małej liczbie corów (takie harpie śmiało możnaby jako core wcisnąć)
Jakoś nie widzę harpii w corach. Wg mnie rozkład jednostek jest ok, tylko piechota taka jak egzekutorzy czy wiedźmy powinna zostać troszkę dopakowana żeby gdy tworzymy rozpiskę pojawiły się w końcu jakieś dylematy większe co wziąć.
To, że corów jest mało jest imo fajne. Przynajmniej podstawowa piechota jest faktycznie podstawową piechotą i kręgosłupem armii - z reguły oczywiście
A bannerowi 4+ warda na strzelanie jestem przeciwny
Armia DE była miękka, jest miękka i stoję na stanowisku, ze nadal ma być miękka
Chciałbym tylko aby była troszkę bardziej zabójcza. . .
To, że corów jest mało jest imo fajne. Przynajmniej podstawowa piechota jest faktycznie podstawową piechotą i kręgosłupem armii - z reguły oczywiście

A bannerowi 4+ warda na strzelanie jestem przeciwny

Jestem raczej za kosmetycznymi zmianami. Np. atakowanie po inicjatywie dla egzekutorow.
Dla cokow anulowanie glupoty po nabiciu pierwszego wounda przez cold one'y.
Dla wiedzm skirmisz z naliczaniem szeregow po dojsciu do zwary tak jak ma jakis oddzial u beastmenow zdaje sie. . . fajnie byloby gdyby ewoulowaly w kierunku klimatu wardancerow
Dla cokow anulowanie glupoty po nabiciu pierwszego wounda przez cold one'y.
Dla wiedzm skirmisz z naliczaniem szeregow po dojsciu do zwary tak jak ma jakis oddzial u beastmenow zdaje sie. . . fajnie byloby gdyby ewoulowaly w kierunku klimatu wardancerow

Co to to nieRitchie pisze:Dla wiedzm skirmisz z naliczaniem szeregow po dojsciu do zwary tak jak ma jakis oddzial u beastmenow zdaje sie. . . fajnie byloby gdyby ewoulowaly w kierunku klimatu wardancerow

Ale w tym temacie o egzekach

- Offspringman
- Kretozord
trzeba przyznać, ze brakuje im powera który przekonywałby do ich wystawiania.
ja nimi zagrałem kilka razy i spłacili się raz(istatnich 3 wbiło sie od boku w gienia chaosu i z kb sciągneli. ale tak poza tym sa nieporęczni, za szybko spadają.
ja nimi zagrałem kilka razy i spłacili się raz(istatnich 3 wbiło sie od boku w gienia chaosu i z kb sciągneli. ale tak poza tym sa nieporęczni, za szybko spadają.
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Egzekutorom wystarczyłoby -1 to hit przeciw strzelaniu i po sprawie
GW jakiś fluff do tej zasady by wymyśliło 

ale to już było..Zed Zediculus pisze:Egzekutorom wystarczyłoby -1 to hit przeciw strzelaniu i po sprawieGW jakiś fluff do tej zasady by wymyśliło

moze nie u nich ale to już było...

- Zed Zediculus
- Mudżahedin
No właśnie coś czułem, że ten pomysł nie jest odkrywczy... 

http://solegends.com/citrare/citdeexecs.htm
Tu. A że nigdzie ich nie ma
Tu. A że nigdzie ich nie ma
to inna sprawaApart from a brief appearance at the 1999 US Games Day, unreleased.
- Offspringman
- Kretozord
jakoś nie pałam zachwytem co do designu figsów z 5 edycji, ale ci egzecy mi się podobają. nawet bardzo. 

Można by osłaniać Exectionerów Harpiami przed ostrzałem.... Tylko, że dużo Harpii do tego by było trzeba -ok.8-12 .