Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego
Po wykonaniu strzałów z dział, flamecannonów i katapult w dowolnej chwili (tak jak byś strzelał strzelcami czy organkami)
- White Lion
- Kretozord
witam mam pytanie o Rune Lorda.
Czy Rune of Spell Breaking (25pkt) podlega podobnym zasadom jak Dispell Scroll ? tzn. ze można ich mieć dowolną ilość?
Próbuję złożyć jakiegoś sensownego Runelorda z kowadłem ale ciężko zapełnić te 150pkt używając 3 x Runic Talismans.
Najchętniej wrzuciłbym mu 6x Rune of Spell Breaking ale to się kłóci z Rule of Three.
??
Czy Rune of Spell Breaking (25pkt) podlega podobnym zasadom jak Dispell Scroll ? tzn. ze można ich mieć dowolną ilość?
Próbuję złożyć jakiegoś sensownego Runelorda z kowadłem ale ciężko zapełnić te 150pkt używając 3 x Runic Talismans.
Najchętniej wrzuciłbym mu 6x Rune of Spell Breaking ale to się kłóci z Rule of Three.
??
- Aron_Banalny
- Masakrator
najlepiej ich nie zapełniaj, złóż taniego runelordaPróbuję złożyć jakiegoś sensownego Runelorda z kowadłem ale ciężko zapełnić te 150pkt
dwarficiego ds możesz mieć ile razy chcesz w armii , jednak max 3 razy na bohaterze . Czyli jak masz 3 Runesmithów to załadujesz 9 ich (ale nie mieści się to w BP)
Jak już chcesz go zapełnić po brzegi możesz mu dać spelleater rune . Działa jak scroll i jeszcze na 4+ niszczy przeciwnikowi czar.
Jednak jak dajesz runelorda na kowadło to trochę niebezpiecznie topić w nim punkty , wystarczą 2 jedynki pod rząd i go stracisz i przy tym całą antymagie.
Jak gram na kowadle to mam jeszcze przeważnie runesmitha na którym biore ds i rune of balance a na lordzie tylko jednego srolla co daje nam 9 dd i 2srolle.
Jak już chcesz go zapełnić po brzegi możesz mu dać spelleater rune . Działa jak scroll i jeszcze na 4+ niszczy przeciwnikowi czar.
Jednak jak dajesz runelorda na kowadło to trochę niebezpiecznie topić w nim punkty , wystarczą 2 jedynki pod rząd i go stracisz i przy tym całą antymagie.
Jak gram na kowadle to mam jeszcze przeważnie runesmitha na którym biore ds i rune of balance a na lordzie tylko jednego srolla co daje nam 9 dd i 2srolle.
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
kombinacji run nie mozna powtarzac wiec maksymalnie 7 scrolli na 3 runesmithachGrunaldi pisze:dwarficiego ds możesz mieć ile razy chcesz w armii , jednak max 3 razy na bohaterze . Czyli jak masz 3 Runesmithów to załadujesz 9 ich (ale nie mieści się to w BP)
- White Lion
- Kretozord
dzięki za odpowiedzi.
szkoda że się nie da wcisnąć więcej niż 3
mogli by to zmienić bo nawet można by dać 3x Spell Breaking i 1x Rune of Balance
jeżeli chodzi o limit z Balancing Patcha to go rzadko liczę. Często gram ze znajomymi na 3999-4999 a przy takich punktach limit z BP nie obowiązuje.
szkoda że się nie da wcisnąć więcej niż 3
mogli by to zmienić bo nawet można by dać 3x Spell Breaking i 1x Rune of Balance
jeżeli chodzi o limit z Balancing Patcha to go rzadko liczę. Często gram ze znajomymi na 3999-4999 a przy takich punktach limit z BP nie obowiązuje.
kto mi powie co to jest "click" i co w tym, tak mniej wiecej, sie znajduje?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
MR się nie kumuluje , jednak mnożenie tej runy na sztandarze do ci dodatkowe poziomy MR nawet do MR 3 .
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
Mam takie pytanie, czy mogę skorzystać z master rune of challange i dać flee? W zasadach napisano, że do użycia jej potrzebna jest tylko możliwość skutecznej szarży tamtego gościa. Chodzi mi o to, że chcę zrobić taki manewr: ustawiam np. rusmitha z MRoC przed klockiem slayerów, prowokuję jakiegoś bydlaka i uciekam za zabójców, żeby tamten na nich wpadł. Osobiście nie dostrzegam żadnych przeciwwskazań, bo nigdzie nie jest napisane, że nie wolno uciekać. Tamten musi tylko zadeklarować szarżę, która ma szansę powodzenia, ale wolę się upewnić, bo może być coś, czego nie dostrzegam.
Można dać flee, bo liczy się to jak normalna szarża. Jedyne co w tym dziwne to, to że używając runy wyzwania, wyzywasz kogoś by Cię zaatakował a sam zwiewasz xD Mało fluffowe, ale jeśli dla Ciebie działa używaj śmiało.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
można tak robić ja takie cos uskuteczniam bardzo czesto czy to zeby zablokowac szarze przeciwnika na maszyny, czy wlasnie wymusic szarze na slayerowKlafuti pisze:Mam takie pytanie, czy mogę skorzystać z master rune of challange i dać flee?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Z tym się zgodzę - ogólnie istnieje niepisana zasada, jak wejdzie Gateway na 11/12 siły możesz zdejmować jednostkę nic nie mówiąc.Rakso_The_Slayer pisze:raczej nie. Rzucenie tego czaru z S11/12 oznacza wyparowanie jednostki/bohatera. Żadnych hitów nie ma więc runa nie działa.Szymon94 pisze:Czy MRO STEEL dziala na Tzeentchową Brame z siłą 11/12 ??
Jednak w przypadku siły 10 i mniejszej runa powinna działać.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: