Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Gogol »

Po wykonaniu strzałów z dział, flamecannonów i katapult w dowolnej chwili (tak jak byś strzelał strzelcami czy organkami)

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

witam mam pytanie o Rune Lorda.

Czy Rune of Spell Breaking (25pkt) podlega podobnym zasadom jak Dispell Scroll ? tzn. ze można ich mieć dowolną ilość?

Próbuję złożyć jakiegoś sensownego Runelorda z kowadłem ale ciężko zapełnić te 150pkt używając 3 x Runic Talismans.

Najchętniej wrzuciłbym mu 6x Rune of Spell Breaking ale to się kłóci z Rule of Three.

:)??

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

Próbuję złożyć jakiegoś sensownego Runelorda z kowadłem ale ciężko zapełnić te 150pkt
najlepiej ich nie zapełniaj, złóż taniego runelorda

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

dwarficiego ds możesz mieć ile razy chcesz w armii , jednak max 3 razy na bohaterze . Czyli jak masz 3 Runesmithów to załadujesz 9 ich (ale nie mieści się to w BP)

Jak już chcesz go zapełnić po brzegi możesz mu dać spelleater rune . Działa jak scroll i jeszcze na 4+ niszczy przeciwnikowi czar.
Jednak jak dajesz runelorda na kowadło to trochę niebezpiecznie topić w nim punkty , wystarczą 2 jedynki pod rząd i go stracisz i przy tym całą antymagie.
Jak gram na kowadle to mam jeszcze przeważnie runesmitha na którym biore ds i rune of balance a na lordzie tylko jednego srolla co daje nam 9 dd i 2srolle.
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

Grunaldi pisze:dwarficiego ds możesz mieć ile razy chcesz w armii , jednak max 3 razy na bohaterze . Czyli jak masz 3 Runesmithów to załadujesz 9 ich (ale nie mieści się to w BP)
kombinacji run nie mozna powtarzac wiec maksymalnie 7 scrolli na 3 runesmithach

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

dzięki za odpowiedzi.

szkoda że się nie da wcisnąć więcej niż 3 :)
mogli by to zmienić bo nawet można by dać 3x Spell Breaking i 1x Rune of Balance :)

jeżeli chodzi o limit z Balancing Patcha to go rzadko liczę. Często gram ze znajomymi na 3999-4999 a przy takich punktach limit z BP nie obowiązuje.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

kto mi powie co to jest "click" i co w tym, tak mniej wiecej, sie znajduje?
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

spis figurek dwarfów. O ile pamiętam są tam też staroedycyjne. Nie wiem czy ten guide jest jeszcze aktualny (na podstawie zawartych tam danych dotyczących poszczególnych figsów można było jakiś czas temu składać zamówienia do GW np na stare wzory)

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

czy MR kamienia przysięgi sumuje się z runą na sztandarze?
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

MR się nie kumuluje , jednak mnożenie tej runy na sztandarze do ci dodatkowe poziomy MR nawet do MR 3 .
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

tak tak to wiem;) dzieki
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Mam takie pytanie, czy mogę skorzystać z master rune of challange i dać flee? W zasadach napisano, że do użycia jej potrzebna jest tylko możliwość skutecznej szarży tamtego gościa. Chodzi mi o to, że chcę zrobić taki manewr: ustawiam np. rusmitha z MRoC przed klockiem slayerów, prowokuję jakiegoś bydlaka i uciekam za zabójców, żeby tamten na nich wpadł. Osobiście nie dostrzegam żadnych przeciwwskazań, bo nigdzie nie jest napisane, że nie wolno uciekać. Tamten musi tylko zadeklarować szarżę, która ma szansę powodzenia, ale wolę się upewnić, bo może być coś, czego nie dostrzegam.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Można dać flee, bo liczy się to jak normalna szarża. Jedyne co w tym dziwne to, to że używając runy wyzwania, wyzywasz kogoś by Cię zaatakował a sam zwiewasz xD Mało fluffowe, ale jeśli dla Ciebie działa używaj śmiało.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Chcę w ten sposób wciągać wroga w walkę z oddziałem zabójców.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

wtedy jest to runa wyzwania frajera :)
Możesz tak robić.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Czy MRO STEEL dziala na Tzeentchową Brame z siłą 11/12 ??

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

Klafuti pisze:Mam takie pytanie, czy mogę skorzystać z master rune of challange i dać flee?
można tak robić :) ja takie cos uskuteczniam bardzo czesto :) czy to zeby zablokowac szarze przeciwnika na maszyny, czy wlasnie wymusic szarze na slayerow :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Szymon94 pisze:Czy MRO STEEL dziala na Tzeentchową Brame z siłą 11/12 ??
raczej nie. Rzucenie tego czaru z S11/12 oznacza wyparowanie jednostki/bohatera. Żadnych hitów nie ma więc runa nie działa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Rakso_The_Slayer pisze:
Szymon94 pisze:Czy MRO STEEL dziala na Tzeentchową Brame z siłą 11/12 ??
raczej nie. Rzucenie tego czaru z S11/12 oznacza wyparowanie jednostki/bohatera. Żadnych hitów nie ma więc runa nie działa.
Z tym się zgodzę - ogólnie istnieje niepisana zasada, jak wejdzie Gateway na 11/12 siły możesz zdejmować jednostkę nic nie mówiąc.

Jednak w przypadku siły 10 i mniejszej runa powinna działać.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

no tak, przy S6-10 runa działa, tylko przy S11-12 już nie.
Obrazek

Zablokowany