HE 2350 na Shadow Wariorach
HE 2350 na Shadow Wariorach
Prince @ 297 Pts
General; GW; orzeł
Bow of the Seafarer; Armour of Caledor
Noble; GW; DA; tarcza; BSB; Orzeł
Reaver Bow; Enchanted Shield
Noble; GW; DA; tarcza;
Loremasters Cloak
Mage; Sacred Incense;DS
2x10 luki
14 White Lions; FCG; Lion Standard
14 White Lions; FCG; Standard of Balance
2x 7 Swordmasters; Musician
15 Shadow Warriors
2x Orzel
2x RBT
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 91
Total Army Cost: 2344
EDIT:
kilka slow o taktyce :
mag i noble z loremaster cloack i scare insane do SW (-2 do strzelania i 2+ward antymagiczny). SW rozkladaja sie w lini strzelaja do przeszkadzajek i screenuja armie, ktora napiera do przodu.
RBT strzelaja do LT lub wycinaja przeszkadzajki, obsluge maszyn. to samo czynia archersi.
orly czynia swoja powinnosc- sieja zamieszanie, obcinaja marsz, bija maszyny, odginaja co sie da.
Lord z noblem na orle "nasuczaja" w LT, i boki kawalerii.
General; GW; orzeł
Bow of the Seafarer; Armour of Caledor
Noble; GW; DA; tarcza; BSB; Orzeł
Reaver Bow; Enchanted Shield
Noble; GW; DA; tarcza;
Loremasters Cloak
Mage; Sacred Incense;DS
2x10 luki
14 White Lions; FCG; Lion Standard
14 White Lions; FCG; Standard of Balance
2x 7 Swordmasters; Musician
15 Shadow Warriors
2x Orzel
2x RBT
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 91
Total Army Cost: 2344
EDIT:
kilka slow o taktyce :
mag i noble z loremaster cloack i scare insane do SW (-2 do strzelania i 2+ward antymagiczny). SW rozkladaja sie w lini strzelaja do przeszkadzajek i screenuja armie, ktora napiera do przodu.
RBT strzelaja do LT lub wycinaja przeszkadzajki, obsluge maszyn. to samo czynia archersi.
orly czynia swoja powinnosc- sieja zamieszanie, obcinaja marsz, bija maszyny, odginaja co sie da.
Lord z noblem na orle "nasuczaja" w LT, i boki kawalerii.
w DE to działa bo shadzi są o niebo lepsi...w Mengilach na DoW tez sie sprawdza...ale w HE niespecjalnie chyba...sałbo to strzela i wogóle, a jkies głupie wpuszczone szarże (nie wiem, choćby jakas kawaleria z popychaczki czy cos i zjedzony oddział za milion punktów...nie zmienia to faktu, żer to tylko moja opinia oparta na teori...spróbuj, jak Ci sie spodoba graj:) jak cos pisze sie na sparing
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
rozumiem Twoj tok rozumowania, ta rozpa to teoria nigdy nia nie gralem :P:P
ale sprawdzilbym jak tym sie gra mimo wszystko. zawsze mozna dac flee, i dzieki enemy na drodze szarza wbije sie w SM lub WL jesli przejda paniki ;] orly tez gdzeis lataja wiec powkur\/\/iaja troche ;] trzeba zagrac zobaczyc .
ale sprawdzilbym jak tym sie gra mimo wszystko. zawsze mozna dac flee, i dzieki enemy na drodze szarza wbije sie w SM lub WL jesli przejda paniki ;] orly tez gdzeis lataja wiec powkur\/\/iaja troche ;] trzeba zagrac zobaczyc .
kiedy chciałbys zagrac? ja mam swója starą rozpiskę do potestowania na ten format. co prawda niewiele zdziała przeciwoko HE ale zobaczyć mozna nie?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
bo jak bedzie ich wiecej, to odddzial bedzie za drogi, a jakby zalezalo mie na łukach, bralbym archerow, sa tansi luki maja takie same, bs taze taki sam. 15 dlatego, gdyz tworza w takiej ilosci juz przyzwoita linie do screenowania armii.
- Młody Pajak
- Kradziej
screen warty 240 punktów...już wolę fasta albo nawet dwa...
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
fajowa troszkę podobna do DE na 2 gwardii i shadech z 2 bolcami i hydrze ( czego tu rekompensując liczba orłów )
jak będziesz miał czas popołudniu w ciągu tygodnia na partyjkę to wal na priva zobaczymy jak się sprawdzi to na maga przegięte bestie
choć nie wiem co to za łuki ma herosach ale z tego co pamiętam to 1 jest na pewno boltem się zobaczy
pozdrawiam
jak będziesz miał czas popołudniu w ciągu tygodnia na partyjkę to wal na priva zobaczymy jak się sprawdzi to na maga przegięte bestie
choć nie wiem co to za łuki ma herosach ale z tego co pamiętam to 1 jest na pewno boltem się zobaczy
pozdrawiam
- Młody Pajak
- Kradziej
no nikt, ale to trochę marnowanie potencjału tej jednostki wykorzystując ja do screenu. To strasznie dużo punktów (cena/jakość) i dużo miejsca na stole to zajmuje. Nie wiem czy nie lepiej byłoby rozbić to na dwa pomniejsze oddziały.Crane pisze:kto powiedzial ze ma sluzyc tylko do screenowania?