HE 2350 na Shadow Wariorach

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

HE 2350 na Shadow Wariorach

Post autor: krejzihed »

Prince @ 297 Pts
General; GW; orzeł
Bow of the Seafarer; Armour of Caledor

Noble; GW; DA; tarcza; BSB; Orzeł
Reaver Bow; Enchanted Shield

Noble; GW; DA; tarcza;
Loremasters Cloak

Mage; Sacred Incense;DS

2x10 luki

14 White Lions; FCG; Lion Standard

14 White Lions; FCG; Standard of Balance

2x 7 Swordmasters; Musician

15 Shadow Warriors

2x Orzel

2x RBT

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 91

Total Army Cost: 2344

EDIT:
kilka slow o taktyce :
mag i noble z loremaster cloack i scare insane do SW (-2 do strzelania i 2+ward antymagiczny). SW rozkladaja sie w lini strzelaja do przeszkadzajek i screenuja armie, ktora napiera do przodu.
RBT strzelaja do LT lub wycinaja przeszkadzajki, obsluge maszyn. to samo czynia archersi.
orly czynia swoja powinnosc- sieja zamieszanie, obcinaja marsz, bija maszyny, odginaja co sie da.
Lord z noblem na orle "nasuczaja" w LT, i boki kawalerii.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

w DE to działa bo shadzi są o niebo lepsi...w Mengilach na DoW tez sie sprawdza...ale w HE niespecjalnie chyba...sałbo to strzela i wogóle, a jkies głupie wpuszczone szarże (nie wiem, choćby jakas kawaleria z popychaczki czy cos i zjedzony oddział za milion punktów...nie zmienia to faktu, żer to tylko moja opinia oparta na teori...spróbuj, jak Ci sie spodoba graj:) jak cos pisze sie na sparing
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

:) rozumiem Twoj tok rozumowania, ta rozpa to teoria :P nigdy nia nie gralem :P:P:P
ale sprawdzilbym jak tym sie gra mimo wszystko. zawsze mozna dac flee, i dzieki enemy na drodze szarza wbije sie w SM lub WL :P jesli przejda paniki ;] orly tez gdzeis lataja wiec powkur\/\/iaja troche ;] trzeba zagrac zobaczyc .

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

kiedy chciałbys zagrac? ja mam swója starą rozpiskę do potestowania na ten format. co prawda niewiele zdziała przeciwoko HE ale zobaczyć mozna nie?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

poki co wychylilem okocim mocne i rozjasnilo mi umysl... klepa wrocila... bede zdychal, jak dojde do siebie dam znaka, jutro najbardziej pasowaloby mi :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

jutro nie ma mnie jeszcze we wroc

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

A czemu tak mało tych Shadow Warriors?
Jakis czas temu wystawilem podobną rozpiskę ale dałem ich 30 co by strzelali w miarę przyzwoicie

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

bo jak bedzie ich wiecej, to odddzial bedzie za drogi, a jakby zalezalo mie na łukach, bralbym archerow, sa tansi luki maja takie same, bs taze taki sam. 15 dlatego, gdyz tworza w takiej ilosci juz przyzwoita linie do screenowania armii.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

ale są bardziej mobilni no i robią niezły screen swoim skirmishem

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

screen warty 240 punktów...już wolę fasta albo nawet dwa...

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

kto powiedzial ze ma sluzyc tylko do screenowania?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

fajowa troszkę podobna do DE na 2 gwardii i shadech z 2 bolcami i hydrze ( czego tu rekompensując liczba orłów ) :)

jak będziesz miał czas popołudniu w ciągu tygodnia na partyjkę to wal na priva :D zobaczymy jak się sprawdzi to na maga przegięte bestie :twisted:

choć nie wiem co to za łuki ma herosach ale z tego co pamiętam to 1 jest na pewno boltem :? się zobaczy 8)

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Crane pisze:kto powiedzial ze ma sluzyc tylko do screenowania?
no nikt, ale to trochę marnowanie potencjału tej jednostki wykorzystując ja do screenu. To strasznie dużo punktów (cena/jakość) i dużo miejsca na stole to zajmuje. Nie wiem czy nie lepiej byłoby rozbić to na dwa pomniejsze oddziały.

ODPOWIEDZ