Nowe Ogry Matiego - kolejny pijany gnoblar!, 02.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Niestety też to właśnie zauważyłem, GS za bardzo coś spuchł podczas wysychania (kończyłem rzeźbienie w nocy i zostawiłem jak było) :/
Tak, to brzuch, choć narazie bez rzeźby słabo widocznych mięśni brzusznych (muszę dokupić GS bo się był skończył heh).

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Mate pisze:Niestety też to właśnie zauważyłem, GS za bardzo coś spuchł podczas wysychania (kończyłem rzeźbienie w nocy i zostawiłem jak było) :/
Tak, to brzuch, choć narazie bez rzeźby słabo widocznych mięśni brzusznych (muszę dokupić GS bo się był skończył heh).
Wygląda jak by był w ciąży. Jako świetny znawca anatomii grubasków, mówię ci - musi być proporcjonalnie - duży brzuch to i duże cycuszki :wink:

Ogólnie troche powinieneś brzuch skrócić i dodać tłuszczyk po bokach. Rany jak rozstępy dodadzą smaku :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Katylina pisze:
Mate pisze:Niestety też to właśnie zauważyłem, GS za bardzo coś spuchł podczas wysychania (kończyłem rzeźbienie w nocy i zostawiłem jak było) :/
Wygląda jak by był w ciąży. Jako świetny znawca anatomii grubasków, mówię ci - musi być proporcjonalnie - duży brzuch to i duże cycuszki :wink:

Ogólnie troche powinieneś brzuch skrócić i dodać tłuszczyk po bokach. Rany jak rozstępy dodadzą smaku :wink: :lol:
O właśnie, muszę jeszcze powiększyć cycki :lol:
A co do tłuszczyku - anatomia ogrów różni się pod tym względem od budowy innych grubasków :P To co u innych jest tłuszczem, u ogrów stanowi masę mięśniową (bardzo rozbudowane mięśnie otaczające żołądek, ułatwiające trawienie i stanowiące ochronę dla tego, najważniejszego u ogra, organu ;)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Mate pisze:Po wczorajszej lekcji rzeźbienia u Kerima, zdecydowałem się zalepić futro i wyharatać nowe :) Oto efekt, mam nadzieję, że nieco lepszy.]
nie to że jestem upierdliwy, ale NIECO w tym przypadku to słowo-klucz.
Na irokezie pojawia się miejscami stopniowanie, ale jest dosyć istotny błąd - krawędzie "stopni" nie są poszarpane, jak by to futro na końcówkach ktoś zlepił klejem w "schodki" Na rzeźniku całkiem od rzeczy- równe rzędy wgłębień, jak by placek ciasta ktoś podziabał od linijki.

No i ten brzuch :(
Nie przechwalając się, skieruję kolegę do mojego rzeżnika, twój na brzuchu ma tarczę z pępkiem.

http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=2945

czas zrobić tutoriala o futrze

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Co do brzucha - jak napisałem wcześniej, zabrakło mi GS na zrobienie na nim rzeźby, narazie ma tylko ogólny kształt...
A o futrze rzeźnika też napisałem, GS strasznie spuchł i powstał taki właśnie efekt, nie ma go przecież na nowym futrze jeźdźca Rhinoxa.
Irokez - robiłem go dość dawno temu (głowa miała być kiedyś łbem jednego z bullsów, powstała ponad pół roku temu), rusztowanie ze zbyt grubego drutu niestety spowodowałto taki efekt :/

EDIT: Właśnie dokładniej przyjrzałem się futrzastemu płaszczykowi butchera - to niestety wina zdjęcia, na żywo wcale nie jest takie płaskie i "od linijki", jak napisałeś.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Mate pisze:...Irokez - robiłem go dość dawno ...
do fryzury nic nie mam, Irokezem nazywam figurke, (Kinol,
Kuternoga, Zyzol, Łysy, te rzeczy)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

A, no chyba że tak; ja nazywam go poprostu Dzikus :P
Nad brzuchem popracuję jutro, jak dokupię GS.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

a wiesz że mi też właśnie się skończył?ale mam miliputa i Browna, zara zrobię super zakupy w Jamie :)

Zrobiłem mfutrzany tutorial

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

fajni jak zwykle
]:->
nic dodac nic ujac

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

A oto płaszcz futrzany dla tyrana.
Zdjęcia robione komórką, w związku z chwilowym brakiem aparatu. Mam nadzieję, że w miarę czytelne.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, o 14:57 przez Mate, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Plaszczyk jest bardzo fajny. Nie widac szczegolow fura ktore jest doswc wazne ale za to glowa wyglada naprawde obiecujaco. zastanawiam sie tylko czy nie jest zamala. powornujac do glowy wilka z O&G.

JEszcze slowa odnosnie Butchera. Niestaty mi sie nie widzi totalnie. Nie wiadomo co to za jednostka. Moze w konwencie jako calos pasuje ale osobno wedlug mnie nie do poznania co to za jednostka. Co do rzezbienia naprawde mi sie podoba i za kazdym razem cos fajniejszego ...gratulowac...

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Butcher dość mocno pozmieniany. Dostał nowy brzuch, czapę, futro. Poza tym dodatkowe mięsko wiszące u paska, ekstra czachy i nowy topór, bardziej już przypominający tasak rzeźnicki.
Jednakże fotek narazie nie wrzucę, ponieważ został w gablocie u Faberów. Zmieniany był podczas rzeźbienia z Kerimem i nie chciałem nosić lepkiego GSu w torbie ;)

Co do wielkośći głowy - jest naprawdę duża, podobnie jak całe futro (może na zdjęciach tego nie widać ;) Zdecydowanie większa od wilczej łepetynki.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

A tak futro prezentuje się na tyranie. Jeszcze tylko je pomalować i można przykleić :) Zastanawiam się jeszcze nad dodaniem gnoblara, który zaplątał się w jakieś małe futro, ale to potem.
(Zdjęcia niestety również wykonane komórką)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
thral92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: thral92 »

mate nie wiem czy to czasem futro niedzwiedzia nei jest, a nie wilka:P pozatym jest super i wydaje mi sie ze twoj zeznior przycmi tyranta w plemieniu (takie alfonsiackie futerko miec to wiesz :P) dobra robota ;)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

No przecież miało być niedźwiedzia... :P
Tylko Kerim napisał, że pysk nieco za długi na misia, jednakże uformowałem na bardziej niedźwiedzi ;)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

nauka nie poszła w las :)
a dodaj jeszcze kły, no i może powieki jakieś, albo, już po pomalowaniu można mu tam wstawić cyrkonie - szpan

Awatar użytkownika
thral92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: thral92 »

mat anei myslales zeby zrobic pazury i kly z tego plastkiku bialego (nie wiem jak to sie nazywa) z ktorego do konwersji sie duzo rzeczy robi, wygladaloby to lepiej niz z gs imo;)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

a jaka róznica z czego?????????????????????????????????????

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

@ Kerim - dzięki za słowa uznania :) Powieki są, jednak na tych zdjęciach wykonanych komórką ich nie widać :?

@ Thrall - chodzi Ci o plasticard? W sumie mogłem. Pazurki zrobiłem wiercąc w łapach, włożyłem wymodelowany cienki drut i oblepiłem go GSem :)

Kły dorobię, jednak muszę pomyśleć nad ich sensownym zamocowaniem. Misio ma lekko rozdziawioną paszczękę, za mało jednak rozwartą by zmieścić tam sensowne kły, za dużo - by kły wystawały i kładły się na dolnej wardze :?

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Nie za ciepło mu będzie w tym futrze?:) Takie letnie podstawki, a tu grube futro :)

ODPOWIEDZ