Galeria Rastiego (16.10.11) HE spearman - ulepki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Doman-
Wodzirej

Re: Galeria Rastiego (27.05.10) Mantykora!

Post autor: Doman- »

walnij są w kolorystce vargulfa z pudełka GW;p

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Oczka dużo lepsze,co do przemalowania całości to ciemniejsza kolorystyka pomogłaby temu modelowi.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

Jankiel pisze:Wygląda jak krowa umalowana szminką
no może trochę, ale bez przesady :wink:
oczy lepsze, może ciemniejsza była by lepsza jak to z dziesięć osob zauważyło :)
]arrrr

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Kurcze no, tak cały czas się na nią patrzę, no i sam nie wiem :roll:
Jest jasna, ale kolorki nie cukierkowe. Na razie chyba zostanie, jeszcze tyle armii czeka na malowanie, no i wszystko w ciemnej tonacji. Może będzie mile przełamywać kolorystykę :)

Dzięki za komentarze, niedługo bohater na niej wyląduje, już metaliki na wymalowane.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

jasny czy ciemny ten bohater?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No będzie trochę kolorowy, ale standardowy.

\okuty w zbroję koloru metalicznego ze złotymi wstawkami, szaty na fiolet, mocno wyciągane, fiolet broń(planuję pobawić się o ostrzem), no i błękitny, przechodzący w biel płaszcz z morskiego smoczurka. Sam bohater stronę czy dwie dalej, płaszcz przy łupieżcy pokazany(będzie identyczny) to samo, jedna czy dwie strony dalej. Co o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No i wymęczyłem mastera. Ze zdjęć nie jestem zadowolony, no ale cóż.
Jedno zdjęcie na zatyczce od markera, 2 na bestii, jedno luzem 8) .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Myślę, że mi jakoś wyszedł. Na bestii mi się podoba. Więc?

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Na zakrętce fajnie wygląda :mrgreen: .Na poważnie to świetne szaty i mieczyk, tarcza słabiej wypada.Całość git.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Fajowy ;) Mieczyk pomalowałeś masakrycznie ale jedno co mi sie nie podoba to skóra Mantysi :? Mogłeś ją pomalować standardowo czyli jakiś taki ciemny brąz bo w takich jaskrawych kolorach nie wygląda ciekawie :P
Ale Master fajny ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Master jest cool, mi się podoba, trochę slaneszowy, ale git :D
Natomiast mantysia... IMHO ta niby krew psuje cały efekt i ocena w dół za to... :/

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Krew jako taka być musiała. Na tych fotkach nie widać podstawki, na której jest dwóch przerażonych i zmasakrowanych HE ;) Można ich zobaczyć wcześniej.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Świetna robota. Pogratulować talentu, bo ulepienie czegokolwiek jest trudne i wymaga mnóstwo cierpliwości i samozaparcia. :)
Najbardziej podoba mi się mieczyk, wyszedł megadobrze. =D>

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Naviedzony pisze:ulepienie czegokolwiek
Co było lepione?

Mieczyk świetny :D
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

lepiona byla mantykora

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mantikora jest przecież cała ulepiona. :roll:

Edit: Nie zauważyłem posta powyżej. :oops:

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

O rly? Chyba gdzieś nie doczytałam ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

bem pisze:Mieczyk świetny :D
Raczej halabarda/lanca która wygląda jak włócznia :)
Ale zaiste zdecydowanie jest to najlepszy element jeźdźca, choć płaszczyk też niczego sobie :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No to raczej jest taki mieczyko/spear :) Taki miałem zamysł, bo jak na lancę czy włócznię za krótki.
No i dzięki, przedwczoraj cały dzień męczyłem ten mieczyk, bo właśnie chciałem, aby się wybijał.

A no i mam jeszcze jedną sprawę, miałem założyć nowy temat, ale jak już piszę to zapytam się o pewne zjawisko tutaj.
A chodzi mi dokładniej o farbkę liche purpure. W całej armii fiolet maluję tym kolorkiem dodając czarny, bądź tudzież biały. No i ok. Spostrzegłem coś przy malowaniu mastera, gdzie przed pomalowaniem i doklejeniem tarczy i mieczyka miałem około kilku dni przerwy z nim. Po pomalowaniu patrzę, a oba fiolty(na tarczy i na ciuszkach) się różnią. :!:
Ten "świeższy" po rozjaśnieniu jest taki bardzo fioletowy, a ten starszy lekko podchodzi pod róż/nieokreślony przeze mnie kolorek. Nie jest to jakaś tragedia na razie, gdyż myślę, że wszystko się wyrówna, choć różnica w odcieniu jest spora. Teraz maluję drugie body(ang) rydwanu i porównuję do pierwszego - no i jest różnica. Ten co pomalowałem teraz to fiolet fiolet taka noc, a ten "dziwny" jest takim fioletem żywszym/różowszym. Patrzę gdzie indziej - no i mniej więcej cała armia tak się "odbarwiła".
Teraz pytanie - o co biega :| :?:
Może to wina ten farbki, może to wszystkim tak, albo to jeszcze coś z poprzednią białą puszeczką, którą rozjaśniałem. No ale tamten biały był czysty, nie brudny. :^o
bem pisze:O rly? Chyba gdzieś nie doczytałam ;)
Jeżeli Cię to interesuje, zachęcam zajrzeć parę stron w tył, tam jest nawet druciany szkielet, no i kilka fotek podczas prac :P

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Mantysia milusia chociaż skóra jej bardziej na gryfa nadawałaby się, takie moje odczucie tylko, broń u jeźdźca naprawdę dobra
co do fioletowego to może być wina wody, wcześniej urzyłeś już brudniejszej (może fioletowa) a kilka dni później już mogłeś świeżą mieć i tu może być problem (ja tak sobie załątwiłem bleached bone, po tym jak malowałem blood red, cały odcień miał różową naleciałość) :?
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ale tak się stało dopiero po pewnym czasie... Tarcza powoli zaczyna pobywać ubrankowi, mieczyk jeszcze :-({|=

ODPOWIEDZ