DE 1200

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

DE 1200

Post autor: kamelot »

Miałem grać na turnieju w bardzie vc, ale kminie też jakąś rospe DE.
Ograniczeni turnieju:
-BP,
-max 6 kości magii,
-bez modeli i oddziałów rare o koszcie wyższym niż 174pt,
-bez oddziałów droższych niż 274pt,
-bez dublowania specjali,
-bez tryplowania corów,
-bez najemników za wyjątkiem armii DoW
-Nie więcej niż połowa kosztów punktowych rozpiski może być przeznaczona na magów i jednostki strzeleckie

A oto i rozpiska:

1 Master @ 160 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Sword of Might [15]
Pendant of Khaeleth [35]
1 Cold One @ [0] Pts

1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

10 Crossbowmen @ 105 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Musician

5 Harpies @ 55 Pts

5 Dark Riders @ 92 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Dark Steed @ [0] Pts

13 Black Guard @ 260 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard
Standard of Hag Graef [35]
1 Master @ [29] Pts
Soulrender [15]

5 Cold One Knights @ 166 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
Banner of Cold Blood [15]
5 Cold One @ [0] Pts

7 Shades @ 112 Pts
Repeating Crossbow

1 Reaper @ 100 Pts
2 Crew @ [0] Pts
Light Armour

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 51
Total Army Cost: 1200

Na turnieju będą małe stoły, więc gwardia i coldy z bsb ( które przy ograniczeniach turnieju są jeszcze mocniejsze ) łatwo złapią wroga. Dodatkowo mam niezłe wsparcie strzeleckie, więc śmieci i ew. large targety ( któych i tak jest mało na tych ograniczeniach ) raczej zostaną zniszczone lub chociaż mocno osłabione. Dodatkowo nie boli mnie zbytnio żadna magia i mam jakieś śmieci na maszyny i do odginania/zatrzymywania wrogich oddziałów.

Co sądzicie?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

coldy z bsb
Przypominam, że nie masz BSB !

A rozpa średniawa, wciągam to nosem moją Bretonią, chillout :)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Masz racje, nie mam bsb, ale oprócz tego to nie za bardzo mi doradziłeś pisząc, że rospa średniawa i wciągasz ją nosem... :roll: Może ktoś inny ma coś bardziej rozwiniętego do napisania?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Taka faktycznie dziwna. Bo ani to to combat, ani strzelanie. Wolałbym coldy na chariota zmienić i za zaoszczędzone pkt wcisnąć coś innego. Np. asska do shadsów. Wtedy biegasz tym, strzelasz, impactujesz, a taki assek w CC też nieźle daje rade. A gienek wtedy bez CO do BG. Ale prawda jest taka, że nie macie sie co denerwować Panowie. Obu bym orkasami zjechał :P
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Rozpiska po teście z wampirami, wynik 16-4 do przodu.
Jedyne co mnie boli to duża ilość eteryków bo sam heros na koniku mimo, że razem z dark riderami zjadł 3 wraithy to już spirit hostów nie złapał... Mimo to grało się całkiem przyjemnie, a mikro strzelanie spokojnie daje rade w zdejmowaniu śmieci.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jak dla mnie i tak masz za duzo zbednego smiacia ( czyt. muzycy sztandar na cokach itd. )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Kurde, zapomniałem dopisać bardzo waznej rzeczy. Zmieniłem rozpiske jeszcze przed bitwa z wampirami bo uznałem, że 1 bolec szału nie robi, a większość armii ma jakieś gówna, na które musiałbym marnować shadów i/lub kusze żeby chronić bolca, więc wyleciał, a rozpiska wygląda teraz tak:

1 Master @ 152 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Sword of Might [15]
Pendant of Khaeleth [35]
1 Dark Steed @ [0] Pts

1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

5 Harpies @ 55 Pts

5 Dark Riders @ 92 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Dark Steed @ [0] Pts

10 Crossbowmen @ 110 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield

13 Black Guard @ 260 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard
Standard of Hag Graef [35]
1 Master @ [29] Pts
Soulrender [15]

6 Cold One Knights @ 211 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
6 Cold One @ [0] Pts

10 Shades @ 170 Pts
2ndWeapon; Repeating Crossbow

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 52
Total Army Cost: 1200

I jak? Lepiej?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Znajdz ptk na kusze dla DR i bedzie git.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Kusze na dr mogę wsadzić chyba tylko kosztem tarcz na kusznikach i 2 broni na shadach.
Nie wiem czy te kusze są tak ważne żeby zabierać shadom ten ( często ważny ) 1 atak...
Mogę jeszcze wywalić tarcze z kusz i muzyków z coków i dr...

Co byście wybrali?

Awatar użytkownika
malekith44
Wałkarz

Post autor: malekith44 »

Co to jest BP?

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Balancing Patch

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Wywal po prostu jednego shade i muzyka z coków i masz już... 2 strzały na bs 5 chyba nie są lepsze niż 10 na bs 4?

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

No w sumie racja, ale chyba wywalę też muzyka z dr albo tarcze z kusz i zmienię na generale konia na cold one-a. Mimo, ze tamten jest szybszy to ten ma lepszego save-a i już jakieś wampiry albo demony nie zrobią mu fear&outnumber ( no chyba, że trafi na wraithy, ale wtedy też wspomogę go jakimiś np. dr żeby była masa )... :wink:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Wrathy złap Cokami i Gienkiem ( chociaż zdecydowanie lepiej by było gydby to był BSB ) masz wtedy +3 do CR na starcie + ataki Gienka.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

I tak mam +3 cr na starcie, tj. sztandar, warbanner, przewaga.
Co do pomysłu łapania gienkiem z cokami to jak najbardziej można spróbować.
Jutro się okaże czy rospa da rade, szczególnie boję się imperium. Pierwszą bitwę jak co gram challenge z demonami. :wink:

ODPOWIEDZ