DE 1200
DE 1200
Miałem grać na turnieju w bardzie vc, ale kminie też jakąś rospe DE.
Ograniczeni turnieju:
-BP,
-max 6 kości magii,
-bez modeli i oddziałów rare o koszcie wyższym niż 174pt,
-bez oddziałów droższych niż 274pt,
-bez dublowania specjali,
-bez tryplowania corów,
-bez najemników za wyjątkiem armii DoW
-Nie więcej niż połowa kosztów punktowych rozpiski może być przeznaczona na magów i jednostki strzeleckie
A oto i rozpiska:
1 Master @ 160 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Sword of Might [15]
Pendant of Khaeleth [35]
1 Cold One @ [0] Pts
1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Crossbowmen @ 105 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Musician
5 Harpies @ 55 Pts
5 Dark Riders @ 92 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Dark Steed @ [0] Pts
13 Black Guard @ 260 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard
Standard of Hag Graef [35]
1 Master @ [29] Pts
Soulrender [15]
5 Cold One Knights @ 166 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
Banner of Cold Blood [15]
5 Cold One @ [0] Pts
7 Shades @ 112 Pts
Repeating Crossbow
1 Reaper @ 100 Pts
2 Crew @ [0] Pts
Light Armour
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 51
Total Army Cost: 1200
Na turnieju będą małe stoły, więc gwardia i coldy z bsb ( które przy ograniczeniach turnieju są jeszcze mocniejsze ) łatwo złapią wroga. Dodatkowo mam niezłe wsparcie strzeleckie, więc śmieci i ew. large targety ( któych i tak jest mało na tych ograniczeniach ) raczej zostaną zniszczone lub chociaż mocno osłabione. Dodatkowo nie boli mnie zbytnio żadna magia i mam jakieś śmieci na maszyny i do odginania/zatrzymywania wrogich oddziałów.
Co sądzicie?
Ograniczeni turnieju:
-BP,
-max 6 kości magii,
-bez modeli i oddziałów rare o koszcie wyższym niż 174pt,
-bez oddziałów droższych niż 274pt,
-bez dublowania specjali,
-bez tryplowania corów,
-bez najemników za wyjątkiem armii DoW
-Nie więcej niż połowa kosztów punktowych rozpiski może być przeznaczona na magów i jednostki strzeleckie
A oto i rozpiska:
1 Master @ 160 Pts
Sword of Might [15]
Pendant of Khaeleth [35]
1 Cold One @ [0] Pts
1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Crossbowmen @ 105 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Musician
5 Harpies @ 55 Pts
5 Dark Riders @ 92 Pts
5 Dark Steed @ [0] Pts
13 Black Guard @ 260 Pts
1 Master @ [29] Pts
Soulrender [15]
5 Cold One Knights @ 166 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
Banner of Cold Blood [15]
5 Cold One @ [0] Pts
7 Shades @ 112 Pts
Repeating Crossbow
1 Reaper @ 100 Pts
2 Crew @ [0] Pts
Light Armour
Models in Army: 51
Na turnieju będą małe stoły, więc gwardia i coldy z bsb ( które przy ograniczeniach turnieju są jeszcze mocniejsze ) łatwo złapią wroga. Dodatkowo mam niezłe wsparcie strzeleckie, więc śmieci i ew. large targety ( któych i tak jest mało na tych ograniczeniach ) raczej zostaną zniszczone lub chociaż mocno osłabione. Dodatkowo nie boli mnie zbytnio żadna magia i mam jakieś śmieci na maszyny i do odginania/zatrzymywania wrogich oddziałów.
Co sądzicie?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Masz racje, nie mam bsb, ale oprócz tego to nie za bardzo mi doradziłeś pisząc, że rospa średniawa i wciągasz ją nosem... Może ktoś inny ma coś bardziej rozwiniętego do napisania?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Taka faktycznie dziwna. Bo ani to to combat, ani strzelanie. Wolałbym coldy na chariota zmienić i za zaoszczędzone pkt wcisnąć coś innego. Np. asska do shadsów. Wtedy biegasz tym, strzelasz, impactujesz, a taki assek w CC też nieźle daje rade. A gienek wtedy bez CO do BG. Ale prawda jest taka, że nie macie sie co denerwować Panowie. Obu bym orkasami zjechał
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Rozpiska po teście z wampirami, wynik 16-4 do przodu.
Jedyne co mnie boli to duża ilość eteryków bo sam heros na koniku mimo, że razem z dark riderami zjadł 3 wraithy to już spirit hostów nie złapał... Mimo to grało się całkiem przyjemnie, a mikro strzelanie spokojnie daje rade w zdejmowaniu śmieci.
Jedyne co mnie boli to duża ilość eteryków bo sam heros na koniku mimo, że razem z dark riderami zjadł 3 wraithy to już spirit hostów nie złapał... Mimo to grało się całkiem przyjemnie, a mikro strzelanie spokojnie daje rade w zdejmowaniu śmieci.
Jak dla mnie i tak masz za duzo zbednego smiacia ( czyt. muzycy sztandar na cokach itd. )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Kurde, zapomniałem dopisać bardzo waznej rzeczy. Zmieniłem rozpiske jeszcze przed bitwa z wampirami bo uznałem, że 1 bolec szału nie robi, a większość armii ma jakieś gówna, na które musiałbym marnować shadów i/lub kusze żeby chronić bolca, więc wyleciał, a rozpiska wygląda teraz tak:
1 Master @ 152 Pts
Sword of Might [15]
Pendant of Khaeleth [35]
1 Dark Steed @ [0] Pts
1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Harpies @ 55 Pts
5 Dark Riders @ 92 Pts
5 Dark Steed @ [0] Pts
10 Crossbowmen @ 110 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield
13 Black Guard @ 260 Pts
1 Master @ [29] Pts
Soulrender [15]
6 Cold One Knights @ 211 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
6 Cold One @ [0] Pts
10 Shades @ 170 Pts
2ndWeapon; Repeating Crossbow
Models in Army: 52
I jak? Lepiej?
1 Master @ 152 Pts
Sword of Might [15]
Pendant of Khaeleth [35]
1 Dark Steed @ [0] Pts
1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Harpies @ 55 Pts
5 Dark Riders @ 92 Pts
5 Dark Steed @ [0] Pts
10 Crossbowmen @ 110 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield
13 Black Guard @ 260 Pts
1 Master @ [29] Pts
Soulrender [15]
6 Cold One Knights @ 211 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
6 Cold One @ [0] Pts
10 Shades @ 170 Pts
2ndWeapon; Repeating Crossbow
Models in Army: 52
I jak? Lepiej?
Znajdz ptk na kusze dla DR i bedzie git.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kusze na dr mogę wsadzić chyba tylko kosztem tarcz na kusznikach i 2 broni na shadach.
Nie wiem czy te kusze są tak ważne żeby zabierać shadom ten ( często ważny ) 1 atak...
Mogę jeszcze wywalić tarcze z kusz i muzyków z coków i dr...
Co byście wybrali?
Nie wiem czy te kusze są tak ważne żeby zabierać shadom ten ( często ważny ) 1 atak...
Mogę jeszcze wywalić tarcze z kusz i muzyków z coków i dr...
Co byście wybrali?
Wywal po prostu jednego shade i muzyka z coków i masz już... 2 strzały na bs 5 chyba nie są lepsze niż 10 na bs 4?
No w sumie racja, ale chyba wywalę też muzyka z dr albo tarcze z kusz i zmienię na generale konia na cold one-a. Mimo, ze tamten jest szybszy to ten ma lepszego save-a i już jakieś wampiry albo demony nie zrobią mu fear&outnumber ( no chyba, że trafi na wraithy, ale wtedy też wspomogę go jakimiś np. dr żeby była masa )...
Wrathy złap Cokami i Gienkiem ( chociaż zdecydowanie lepiej by było gydby to był BSB ) masz wtedy +3 do CR na starcie + ataki Gienka.
I tak mam +3 cr na starcie, tj. sztandar, warbanner, przewaga.
Co do pomysłu łapania gienkiem z cokami to jak najbardziej można spróbować.
Jutro się okaże czy rospa da rade, szczególnie boję się imperium. Pierwszą bitwę jak co gram challenge z demonami.
Co do pomysłu łapania gienkiem z cokami to jak najbardziej można spróbować.
Jutro się okaże czy rospa da rade, szczególnie boję się imperium. Pierwszą bitwę jak co gram challenge z demonami.