Ok, my bad. Ale jesteś pewien? Widziałem +D6 dla M<6 i 2D6 dla reszty.Nie. 2d6.
Ok, super. To naprawdę fajna rzecz. Szkoda tylko, że w obecnej edycji przy szybkich zwierzakach, maszynach, magii itp sciecie ranków zanim unit dojdzie do CC nie jest problematyczne. A w CC.. Coż. Hydra wypłacająca 7 A z rerollem + D6 za crusha + 2D6 za zianie spokojnie sobie poradzi. Don't worry.Inaczej słyszałem.
Stubborn działa wtedy, gdy spełnione są 2 warunki:
-Oddział posiada bezpieczne flanki i dupę.
-Posiada większą liczbę rang niźli oddział, z którym angażuje się w walkę wręcz.
Ok, niech zostanie nasz podstawowy rank. Pięć modeli. Trudności z movementem to nadal jeden z powodów zaniku piechoty.Znowu, twoje założenia są najwydatniej na innych plotkach niźli ostatnie. Ta z 10 modelami w szeregu to jakiś oldskull.
Chciaż bonusy z zasady "Horde" odpalasz przy 10 w ranku (tak, wiem, tylko niektóre oddziały to dostaną)..
Zapomniałes że hipotetyczne kozy też będa miały za sobą całą armięOj, zależy. Znowu, armie nie będą się składały wyłącznie z piechoty. Dla przykładu, widział ktoś DE na 2xBg bez DR czy Harpi? Ja nie. Poza tym dodaj malutki faktor w postaci możliwości zablokowania hamowania marszu poprzez udany test wartości LD. Pomocne, prawda?

Zgoda, problem tylko taki że dalej piechota z dwurakami tlucze ostatnia. Inaczej z S3 możemy co najwyżej zadrapac wysokie savy kawalerii/potworów. Tak jak obecnie. Dlatego walczyło się staticem/sejwem. Teraz bedzie nara pa.Najwyraźniej nie sprecyzowałem swojego posta wystarczająco. Ta edycja będzie edycją piechoty z wysoką wartością Inicjatywy
Dalej, z tego co widzialem kawaleria tez walczy z drugiego szeregu (jeźdzcy). To akurat o wiele lepszy boost niż ten dla piechoty..
Dopiszmy do tego crushthemy, czy inne ataki. Piechota naprawde nie będzie czego szukać.
Pozdrawiam
Ps: się nie kłócimy