UltraGaleria Jacka -27.06.10 - wild rider

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Jacuchna
"Nie jestem powergamerem"

Re: UltraGaleria Jacka (28.05.10 armia dwarfów!)

Post autor: Jacuchna »

1. czemu kilof ma trzonek od szpadla czy innej łopaty?
2. czemu runelord-mikołaj ma skaveński znaczek na dzwonku?
Właściwie to z nieuwagi. Z przodu dzwonka znaczek zakleiłem, a z tyłu już zapomniałem :wink: . A ten kilof nawet bym zmienił, ale boję się, że jak zacznę przycinać ten trzonek, to tylko popsuję :D

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

ja mam takie dziwne pytanie do Jacuchny - czy figsy są malowane normalnie czy bejcowane ?? debatujemy na ten temat ostro z moją Ukochaną i nie możemy dojść do porozumienia ;) ( dla utrudnienia nie powiem kto za którą opcją jest)
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Foalooke pisze:ja mam takie dziwne pytanie do Jacuchny - czy figsy są malowane normalnie czy bejcowane ?? debatujemy na ten temat ostro z moją Ukochaną i nie możemy dojść do porozumienia ;) ( dla utrudnienia nie powiem kto za którą opcją jest)
Faktycznie - niektóre elementy wyglądają jak bejca. Obstawiam, że Twoja luba jest za bejcą ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Jacuchna

a mam takie dziwne pytanie do Jacuchny - czy figsy są malowane normalnie czy bejcowane ?? debatujemy na ten temat ostro z moją Ukochaną i nie możemy dojść do porozumienia ;) ( dla utrudnienia nie powiem kto za którą opcją jest)
Nie, żadna z tych figurek nie jest bejcowana. A myślisz konkretnie o których figurkach? Bo np hammererzy są z okresu kiedy kupiłem sobie washe i są tym prawie cali pokryci :wink:

Teraz treeman. Jeszcze podstawkę poprawię, bo mi trochę niechlujna wyszła. To co zmieniłem, to gałąź z boku, duszki, kamień i rozjaśnienie oczu, żeby były w kolorze duszków. Zdjęcie też nie najlepsze, bo przy pomarańczowym świetle, ale mniej więcej widać o co chodzi.Tadaa:

Obrazek

Lepiej?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, o 15:39 przez Jacuchna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

Jacuchna, żadnej no to moje ukochane stwierdziło że bejca ;) ja właśnie obstawiałem dużo washy ;)
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Imho duszki zabawne, ale oczy nie wyszły. Wyglądają, jakby coś się z nich wylewało :<
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Ta lewa ręka ciągle mi się wydaje taka, jakby ktoś mu ją wykręcił o 180. Tak dziwnie wygląda.

Awatar użytkownika
bidony
Plewa

Post autor: bidony »

fantastycznie pomalowany model.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No fajowo wygląda :>
Trochę zabawny, co jest dużym atatem.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

fajny dziad borowy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

tedzio pisze:Ta lewa ręka ciągle mi się wydaje taka, jakby ktoś mu ją wykręcił o 180. Tak dziwnie wygląda.
Bo ma tak jakby łokieć do góry.

Awatar użytkownika
Jacuchna

Bo ma tak jakby łokieć do góry.
Bo ten treeman ma przeprosty w łokciach :D

A macie jakiś patent na malowanie poświaty? Choci mi konkretnie o poprawienie oczu.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, o 15:39 przez Jacuchna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Mnie tam oczy z daleka się podobają, ale musiałbyś dać fotkę bliżej, żeby było widać :)

Poświatę trzeba malować bardzo, bardzo rozwodnioną farbą, inaczej wyjdzie maseczka wokół oczu.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Na pewno na ciut mniejszej powierzchni no i dokładniej - teraz wygląda, jakby to były zacieki (kreski zamiast płaszczyzny). Przydałoby się też dać tę poświatę na brwiach. Poprawisz to i będzie b. dobrze :) Tak btw. to na driadach oczy wyszły świetnie ;)

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Tak kreskówkowy ten treeman...fajnie :mrgreen:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Jacuchna

Ostatnio skończyłem malować obsługantów do jednych organek i katapulty. Reszta modeli jest jakoś tak sprzed pół roku.
Udało mi się ostatnio trochę posunąć do przodu z moim thanem. Niestety zgubił mi się jego plastikowy hełm( prawdopodobnie został zabrany przez moją kilkuletnią siostrę) więc musiałem go sam ulepić.
nowe krasnale:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
maska obsługanta to moje pierwszw próby z NMM 8) .
Obrazek
Obrazek

starsze krasnale:

Obrazek
Obrazek

no a to mój ulepek(jakby co, ręce jeszcze nie skończone :wink: ):
Obrazek
Obrazek

Jak się podoba? I jak wyszedł ten nmm?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, o 15:37 przez Jacuchna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
diabloo23
Wałkarz

Post autor: diabloo23 »

Więc tak - pierwsze wrażenie: kurna, metaliki jakieś dziwne... Ale po dokładniejszym przyjrzeniu są generalnie OK. Malowanie schludne i fajne. Ulepek jak na pierwszy raz naprawdę bardzo fajny, choć oczywiście czeka Cię mnóstwo treningu żeby wyglądało na pełnym wypasie.

Moje zastrzeżenia to:
*na moje oko dziwne malowanie drewna w katapce... jakieś takie papierem przetarte :)
*szaty mogły by być pociągnięte jeszcze z 1-2 warstwami to wyglądałyby jeszcze lepiej (choć jest fajnie IMO)
*za czyste metaliki w organkach
*niechlujne boki podstawki

Trzymaj tak dalej - cała armia na takim poziomie będzie bardzo fajna.
Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Boki podstaw najsłabsze,wystające miejsca połączenia z wypraską koniecznie do usunięcia.Maska obsługanta bardzo fajna choć wygląda na drewnianą a nie NMM.Ulepek dobry choć czeka cię jeszcze trochę roboty.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Z Green Dwarfa ( :D ) najlepiej prezentują się broda i kolczuga. Zdecydowanie do poprawy jest twarz (nierówne oczy), zbroja bo wygląda beczkowato i włosy bo to krasnolud z dredami. :)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Malowanie ładne, ale niejednolite - każdy model wygląda jak z innej armii. Natomiast ulepek... Hmmmm... Myślałam, że określenie 'baryłka' na krasnoluda to tylko przenośnia :D Dobry hełm, kolczuga i nawet broda, ale cały tułów to jeden klocek. Trza by w tym porzeźbić ;)

ODPOWIEDZ