Właściwie to z nieuwagi. Z przodu dzwonka znaczek zakleiłem, a z tyłu już zapomniałem . A ten kilof nawet bym zmienił, ale boję się, że jak zacznę przycinać ten trzonek, to tylko popsuję1. czemu kilof ma trzonek od szpadla czy innej łopaty?
2. czemu runelord-mikołaj ma skaveński znaczek na dzwonku?
UltraGaleria Jacka -27.06.10 - wild rider
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: UltraGaleria Jacka (28.05.10 armia dwarfów!)
ja mam takie dziwne pytanie do Jacuchny - czy figsy są malowane normalnie czy bejcowane ?? debatujemy na ten temat ostro z moją Ukochaną i nie możemy dojść do porozumienia ( dla utrudnienia nie powiem kto za którą opcją jest)
Faktycznie - niektóre elementy wyglądają jak bejca. Obstawiam, że Twoja luba jest za bejcąFoalooke pisze:ja mam takie dziwne pytanie do Jacuchny - czy figsy są malowane normalnie czy bejcowane ?? debatujemy na ten temat ostro z moją Ukochaną i nie możemy dojść do porozumienia ( dla utrudnienia nie powiem kto za którą opcją jest)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Nie, żadna z tych figurek nie jest bejcowana. A myślisz konkretnie o których figurkach? Bo np hammererzy są z okresu kiedy kupiłem sobie washe i są tym prawie cali pokrycia mam takie dziwne pytanie do Jacuchny - czy figsy są malowane normalnie czy bejcowane ?? debatujemy na ten temat ostro z moją Ukochaną i nie możemy dojść do porozumienia ( dla utrudnienia nie powiem kto za którą opcją jest)
Teraz treeman. Jeszcze podstawkę poprawię, bo mi trochę niechlujna wyszła. To co zmieniłem, to gałąź z boku, duszki, kamień i rozjaśnienie oczu, żeby były w kolorze duszków. Zdjęcie też nie najlepsze, bo przy pomarańczowym świetle, ale mniej więcej widać o co chodzi.Tadaa:
Lepiej?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, o 15:39 przez Jacuchna, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacuchna, żadnej no to moje ukochane stwierdziło że bejca ja właśnie obstawiałem dużo washy
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Bo ma tak jakby łokieć do góry.tedzio pisze:Ta lewa ręka ciągle mi się wydaje taka, jakby ktoś mu ją wykręcił o 180. Tak dziwnie wygląda.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Bo ten treeman ma przeprosty w łokciachBo ma tak jakby łokieć do góry.
A macie jakiś patent na malowanie poświaty? Choci mi konkretnie o poprawienie oczu.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, o 15:39 przez Jacuchna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Na pewno na ciut mniejszej powierzchni no i dokładniej - teraz wygląda, jakby to były zacieki (kreski zamiast płaszczyzny). Przydałoby się też dać tę poświatę na brwiach. Poprawisz to i będzie b. dobrze Tak btw. to na driadach oczy wyszły świetnie
Ostatnio skończyłem malować obsługantów do jednych organek i katapulty. Reszta modeli jest jakoś tak sprzed pół roku.
Udało mi się ostatnio trochę posunąć do przodu z moim thanem. Niestety zgubił mi się jego plastikowy hełm( prawdopodobnie został zabrany przez moją kilkuletnią siostrę) więc musiałem go sam ulepić.
nowe krasnale:
maska obsługanta to moje pierwszw próby z NMM .
starsze krasnale:
no a to mój ulepek(jakby co, ręce jeszcze nie skończone ):
Jak się podoba? I jak wyszedł ten nmm?
Udało mi się ostatnio trochę posunąć do przodu z moim thanem. Niestety zgubił mi się jego plastikowy hełm( prawdopodobnie został zabrany przez moją kilkuletnią siostrę) więc musiałem go sam ulepić.
nowe krasnale:
maska obsługanta to moje pierwszw próby z NMM .
starsze krasnale:
no a to mój ulepek(jakby co, ręce jeszcze nie skończone ):
Jak się podoba? I jak wyszedł ten nmm?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, o 15:37 przez Jacuchna, łącznie zmieniany 1 raz.
Więc tak - pierwsze wrażenie: kurna, metaliki jakieś dziwne... Ale po dokładniejszym przyjrzeniu są generalnie OK. Malowanie schludne i fajne. Ulepek jak na pierwszy raz naprawdę bardzo fajny, choć oczywiście czeka Cię mnóstwo treningu żeby wyglądało na pełnym wypasie.
Moje zastrzeżenia to:
*na moje oko dziwne malowanie drewna w katapce... jakieś takie papierem przetarte
*szaty mogły by być pociągnięte jeszcze z 1-2 warstwami to wyglądałyby jeszcze lepiej (choć jest fajnie IMO)
*za czyste metaliki w organkach
*niechlujne boki podstawki
Trzymaj tak dalej - cała armia na takim poziomie będzie bardzo fajna.
Moje zastrzeżenia to:
*na moje oko dziwne malowanie drewna w katapce... jakieś takie papierem przetarte
*szaty mogły by być pociągnięte jeszcze z 1-2 warstwami to wyglądałyby jeszcze lepiej (choć jest fajnie IMO)
*za czyste metaliki w organkach
*niechlujne boki podstawki
Trzymaj tak dalej - cała armia na takim poziomie będzie bardzo fajna.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Z Green Dwarfa ( ) najlepiej prezentują się broda i kolczuga. Zdecydowanie do poprawy jest twarz (nierówne oczy), zbroja bo wygląda beczkowato i włosy bo to krasnolud z dredami.
Malowanie ładne, ale niejednolite - każdy model wygląda jak z innej armii. Natomiast ulepek... Hmmmm... Myślałam, że określenie 'baryłka' na krasnoluda to tylko przenośnia Dobry hełm, kolczuga i nawet broda, ale cały tułów to jeden klocek. Trza by w tym porzeźbić