VC blog 27. 06 up str3

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Piotrax
Kradziej

Re: VC blog 4. 06 up

Post autor: Piotrax »

Heh no w zasadzie identyczny nie jest choc ni e ko końca kminie co z ta śniedzia nie tak nvm :)
A ten niebieski to jak przeczytałem gdzie indziej to żebym wiedział o co chodzi, faceci ograniczone rozróżnianie barw i takie tam? :wink:

Ale ale pieski mi oceniać bardzo proszę :)

pzd

Piotrax
Kradziej

Tym razem duszki złożone z takich tam smieciowych figurek. Malowane na szybko ale z efektu raczej zadowolony jestem.
Obrazek
Moze tym razem ktoś coś napisze, co? :wink:

pzd

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

podoba mi się świetlny refleks wokół oczu, aczkolwiek osobiście troszeczkę bym go jeszcze podkreślił rozjaśnił jeszcze bardziej. I u niektórych modeli dał kolor np zielony ? Zupelnie nie przemawia do mnie krew na broni. Ale to już tylko osobiste odczucie. Malowanie ogólnie spoko, widać że to duchy.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

BuXi pisze:Zupelnie nie przemawia do mnie krew na broni. Ale to już tylko osobiste odczucie. Malowanie ogólnie spoko, widać że to duchy.
+1. Jak na czymś niematerialnym może osiąść krew? :P
I również może jakieś inne kolory, np. od spodu zieleń, taka zgniła dałaby lepszy efekt? Ogólnie jest bardzo fajnie :)

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Skoro coś nimaterialnego moze zabic coś materialnego to czemu nie :mrgreen:
Mi się podoba ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No ta krew dziwnie wygląda, ale same duszki bardzo ok. Pomysł z zielonym też dobry, mogłoby fajny efekt utworzyć ;)

Piotrax
Kradziej

Na fotach nie widać, ale metalowe elementy mają lekko metaliczny poblask, znaczy jakby były częściowo materialne czy coś :) Z początku miało być zupełnie metalowe ale uznałem ze za dużo roboty potem z bawieniem się światłem na nich. Krew racja tu wyszła nieszczególnie, płasko raczej. Najgorzej na beastmanie ale cóż zrobić :(

Tak wielokolorowe duszki z jakimiś fajnymi przejściami prezentowały by się na pewno lepiej, tyle ze do ogólnej koncepcji armi by to średnio pasowało :wink:

Hym a parę uwag do piesków z poprzedniej strony ktoś skrobnie? :)

pzd

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

jasne. Psy poprawne, ale sugeruję lepiej wycieniować te czarne grzywki i nie przemawia do mnie czarno-brązowe mięsko :) poza tym bardzo ładny pies :D

Piotrax
Kradziej

Mięsko jest ciemnoczerwone to tak BTW.

teraz ghule. Radości co niemiara bo wreszcie ładne klocek pomalowany. Do czego to doszło :P
Mają byc złe przegniłe i krwawe. Mylę ze mniej więcej się udało choć oczywiście da się z tych figsów o wiele więcej wyciągnąć :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pzd

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Ale obrzydliwe :D
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Fajny pomysł na kolorystykę, takie sino-fioletowe :)
I wielki plus za łapy we krwi =D>

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Tak obleśnie pokrwawione, że aż ładne. :) Świetnie wyszła krew, wygląda jak pokryta water efectem.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Naviedzony pisze:Świetnie wyszła krew, wygląda jak pokryta water efectem.
Ja obstawiam błyszczący lakier. Swojego czasu malowałam krew przezroczystym lakierem do paznokci :D Efekt był taki sam ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

bem pisze: Swojego czasu malowałam krew przezroczystym lakierem do paznokci :D
Ty też? :D
Szybciej schnie niż przezroczysty GW, przynajmniej ten ze słoiczka.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Skavenblight pisze:Ty też? :D
I jest z odżywką! :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

bem pisze:
Skavenblight pisze:Ty też? :D
I jest z odżywką! :D
czyli +1 do wskrzeszania :shock:

ghule fajne. Krew zarąbiście wyszła, kolorystyka też fajna. Czepiając się to tylko te ich kudły można by jakoś bardziej wyróżnić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kjorn
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kjorn »

JW. Kudły trza poprawić. Ale zainspirowałeś mnie tą krwią... Normalnie robię zombje ociekające juhą aż oczy bolą. Chyba zasiądę znów do ghulików. :twisted:
Fajnie że nie tylko ja korzystam z inka.
Rzekłem. Niech tak się stanie.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Krew jest idealna :D ,tak realistyczna że łosz jejku(z tymi lakierami do paznokci to na poważnie?).Skura bardzo dobra,włosy do poprawki.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

aha... jeszcze jedno. Duchy zaje..iste :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

grabz pisze:(z tymi lakierami do paznokci to na poważnie?)
No, jak nie chce mi się czekać aż wyschnie ten GW (a zwykle się nie chce) to owszem ;)
Przynajmniej bezbarwne lakiery do paznokci nie zostawiają zacieków w zagłębieniach :)

ODPOWIEDZ