Tytuł/autor ksiazki poszukiwny

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Tytuł/autor ksiazki poszukiwny

Post autor: szafa@poznan »

Yo!

Próbuję namierzyć książkę którą czytałem jakiś czas temu, niestety sporo czasu minęło i za cholere nie mogę skojarzyć ani tytułu, ani autora. Prawdopodobnie to jakies polskie fantasy, ale nie ma pewności.

Fabuła szła dwutorowo. Jeden z wątków opowiadał o fikcyjnym cesarstwie okupującym jakiś prymitywny kraik. Opowieśc była napisana z punktu widzenia dzieciaka - nastepcy tegoz tronu, mającego 2 braci (jednego - typową ciotę, drugiego - agresywnego brutala - popularny motyw). W którymś tam momencie pojawia się wiedźma podburzająca do rewolty, sporowadzając na kraj wielka ulewe po wielkiej suszy wywołuje rewolte, nasz bohater musi uciekać incognito wraz z nauczycielem (eks-wojskowy?), cała jego rodzina zostaje wyrżnięta etc etc.

Fragment w którym jeszcze mieszkając w pałacu wraz z braciszkami każdy z nich "dowodzi" wysepka pełną jakiś zwierzaczków przy pomocy magicznej trąbki która pozwala wydawac tym zwierzakom rozkazy był przedrukowany w którejś "Fantastyce" jako opowiadanie (stąd mi sie tuła po łbie, że to mogło być polskie fantasy).

Czy ktos kojarzy taką książkę?
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

pekińczyk
Plankton

Post autor: pekińczyk »

Pasuje do "Pana Lodowego Ogrodu" Grzędowicza.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Na pewno Pan Lodowego Ogrodu cz. 1

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Popieram przedmówców :)
dobra książka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Nie tylko dobra, wręcz świetna :wink: Muszę w końcu zabrać się za tom 3.
Lest we forget:
Obrazek

ODPOWIEDZ