Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: kubon »

A co ten stormbaner robi to szczeże powiedziawszy jeszcze nie miałem przyjemności grać ze szczurami :P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Jacek_Azael pisze:Z haila na bliskim "szczelisz" na 2+ nawet przy sztormówie. :wink:
nieprwada, sztormówa daje chyba -2 (jak -1 to zwracam honor), więc na boblu wychodzi bs 4...
Na szczury cóż, ja bym brał sporo driad :) Łuki hmm... W sumie nie wiem, grałem ze szczurami 2 razy tylko ;)
Wiem, że abomka jest przegięta :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Piotras pisze:
Jacek_Azael pisze:Z haila na bliskim "szczelisz" na 2+ nawet przy sztormówie. :wink:
nieprawda, sztormówa daje chyba -2 (jak -1 to zwracam honor), więc na boblu wychodzi bs 4...
Na szczury cóż, ja bym brał sporo driad :) Łuki hmm... W sumie nie wiem, grałem ze szczurami 2 razy tylko ;)
Wiem, że abomka jest przegięta :mrgreen:
Sztormówa -2 daje, a zwrócić mi możesz honor za
WS6 czyli na 1+
-2 sztormówa
czyli 3+
LT+1 i tak wychodzi na 2+, mówię o bliskim. :wink:
Grałem ze szczurami ...naście razy i o dziwo zawsze abota ustrzeliłem. Bardziej mnie kołowrotek martwi, to taka niedoceniana maszynka, a robi wielkie kuku.
Ostatnio zmieniony 8 cze 2010, o 22:56 przez Jacek_Azael, łącznie zmieniany 1 raz.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Azaelu a podzieliłbyś się informacją o kółeczku? Bo na skavenów nie trafiłem jeszcze;(...
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kółeczko - działeczko. Jest na zasadach rydwanu, co grałem z skavenami to spadał ;)
Także diabeł tkwi w szczegółach :D

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Żaden ze mnie guru, ale z tego co wiem to:
Rusza się jak abomka, strzela z 3 latarek, wali impakty, nawet jak się go zaszarżuje (wtedy połowę). Ma 2k6 z S2 ataków.
Ma T6 i 4+AS, może save szału nie robi, ale dzięki T6 bardzo ciężko zapestkować.
Po każdej ranie rusza się, a strzela zawsze do najbliższego celu, nawet swojego, tylko wtedy może się opanować zdając liderkę na 7.
Więcej grzechów nie pamiętam, mam nadzieję, że wiele nie pomyliłem. :)
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Doomwheel jest równie chory jak abomka – może jest słabszy ale jest znacznie tańszy – przede wszystkim może szarżować nie widząc(ma 1 pivot ale spokojnie może zaszarżować na oddział za domkiem, lasem – jeżeli tylko starczy mu ruchu to…). Zabija LT bez problemów, z lekkimi celami też sobie radzi(przez impakty które zadaje nawet będąc szarżowanym- D3)
Z Abominacją nie ma co walczyć – ewentualnie jak ma wbite 2 rany co najmniej to można spróbować wbić się w nią 2 alterami i 2 oddziałami wildów -ale jak się nie uda to jest pozamiatane:)
Najlepiej ją po prostu zastrzelić – dla nas nie ma z tym dużego problemu.
Mimo wszystko grając przeciw niej jest ciężko(może dlatego że przeciwnicy ruszają się nią 14 cali średnio)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Jako gracz skaveński czuję się wywołany do odpowiedzi ;-)

Kółko NIE jest rydwanem, tylko rusza się jak rydwan o 3d6 cali. Nie rusza się też jak abominacja, która przemierza pole bitwy jak spawn (wyznaczenie kierunku-rzut 3d6-ruch bez żadnych pivotów).
Dalej o doomwheelu: S6, T6, W5, As 4+, w szarży d6+1 impactów, szarżowany wypłaca d3 S6 grinding attacks (przed uderzeniami przeciwnika, jak czołg, ale w każdej fazie walki). Oprócz tego szczurki w kółku wypłacają co fazę 2d6 S2 normalnych ataków (musi trafić i zranić).
Kółko strzela trzy błyskawice z siłą artyleryjki (rzuca się raz na wszystkie trzy pociski w fazie) w NAJBLIŻSZY model, robiąc D6 W. WAŻNE: Kółko strzela też w combacie, również w turze, w której szarżowało (co czyni je potencjalnie morderczym przeciw wrogim celom z wieloma W).

I tutaj najważniejsze (poprawię Cię Jacku): za każdą wbitą doomwheelowi ranę rzuca się kością, jeśli wypadnie 1, to dopiero wtedy jedzie ono w losowym kierunku te swoje 3d6 cali.

No i doomwheel szarżuje 360 stopni, ale... musi normalnie zadeklarować szarżę, więc przykład Laika z domkiem i oddziałem za nim jest nieprawdą o ile kółko nie widziało celu.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Myth pisze:No i doomwheel szarżuje 360 stopni, ale... musi normalnie zadeklarować szarżę, więc przykład Laika z domkiem i oddziałem za nim jest nieprawdą o ile kółko nie widziało celu.
wydawało mi się że mówiłeś co innego... ale to nawet lepiej.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
czerech
Wałkarz

Post autor: czerech »

z własnego doświadczenia, wiem ze HoDa w dommwheela jest nieoceniona :D

podobnie jak mina przeciwniku kiedy na 3d6 strzalow wyrzucilem, 6,6,5 ;)

... oczywiscie doomwhell spadl ;]

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Nawet z 17 strzał nie ściągniesz doomwheela… ale trzeba kombinować strzelaniem.

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

czerech pisze: podobnie jak mina przeciwniku kiedy na 3d6 strzalow wyrzucilem, 6,6,5 ;)
albo twoja mina gdy wypada 1,2,2 :wink:
ja ostatnio mam tendencje do nie branie Hody, przejadła mi się,
do tego wydaje mi się oklepana i branie jej ogranicza rozpiski
więc towarzysko już gram bez niej i nie narzekam 8)

Awatar użytkownika
czerech
Wałkarz

Post autor: czerech »

Laik pisze:Nawet z 17 strzał nie ściągniesz doomwheela… ale trzeba kombinować strzelaniem.
tak jak napisalem, doomwheel spadl ;]

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

@Laik, to mogło być przed uściśleniami/FAQ, bo one jednak trochę zmieniły.

@Czerech, zazdroszczę szczęścia w kościach, tym bardziej, że raniłeś doomwheel na 6+, to bardzo dobry dowód na to, że w tej grze statystyka tak naprawdę nie działa ;-)
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

czerech pisze: tak jak napisalem, doomwheel spadl ;]
ze z samej hody to naprawde szczesciarz jestes ;)

prawda jest jednak ze nawet bez szczescia moze to zleciec w pierwszej turze z samego strzelania WE zakladajac ze sztormowka nie dziala - bo z nia to juz jest pograne na ta armie ze strzelaniem
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

czerech pisze:
Laik pisze:Nawet z 17 strzał nie ściągniesz doomwheela… ale trzeba kombinować strzelaniem.
tak jak napisalem, doomwheel spadl ;]
Cud, licz na jedną, góra dwie rany. :wink:
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Ogólnie to wykminiłem tyle ze na skaveny wystawie 2 x łuczniów ( nie za dużo jakby stormbanner był) + 5 GR jako fast , 7 wardancerów zmiatającą z pola bitwy całe armie ( i bardzo lubie ich klimat) jedna 9 driad , drzewo (moim zdaniem to ciagle lepszy wybór niz cannon) i altera którym mam genialny plan wbicia sie bokiem w klocek z generalem w celu ratowania pk. no i pewnie czarodziejke z 2 DS ale 2 lvl. bo moze ten jeden czar przecisnie (moze wylosuje 9 :roll: )
Tak to mniej więcej widze (moze uda mi sie ja zestrzelić :roll: )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

ja bym dał albo jeszcze WR z wb albo dodatkowy oddział WD bo 1 to za mało....

Awatar użytkownika
Kolumb
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kolumb »

Witam!
Myślę o zaczęciu gry WE, lecz nie wiem co kupić na początek. CO polecacie kupić na początek , by coś ugrać w 8 edycji?
Życie jest jak papier toaletowy. Długie,szare i do dupy.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Driady. Tak myślę.

ODPOWIEDZ