Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
A co ten stormbaner robi to szczeże powiedziawszy jeszcze nie miałem przyjemności grać ze szczurami
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
nieprwada, sztormówa daje chyba -2 (jak -1 to zwracam honor), więc na boblu wychodzi bs 4...Jacek_Azael pisze:Z haila na bliskim "szczelisz" na 2+ nawet przy sztormówie.
Na szczury cóż, ja bym brał sporo driad Łuki hmm... W sumie nie wiem, grałem ze szczurami 2 razy tylko
Wiem, że abomka jest przegięta
- Jacek_Azael
- Masakrator
Sztormówa -2 daje, a zwrócić mi możesz honor zaPiotras pisze:nieprawda, sztormówa daje chyba -2 (jak -1 to zwracam honor), więc na boblu wychodzi bs 4...Jacek_Azael pisze:Z haila na bliskim "szczelisz" na 2+ nawet przy sztormówie.
Na szczury cóż, ja bym brał sporo driad Łuki hmm... W sumie nie wiem, grałem ze szczurami 2 razy tylko
Wiem, że abomka jest przegięta
WS6 czyli na 1+
-2 sztormówa
czyli 3+
LT+1 i tak wychodzi na 2+, mówię o bliskim.
Grałem ze szczurami ...naście razy i o dziwo zawsze abota ustrzeliłem. Bardziej mnie kołowrotek martwi, to taka niedoceniana maszynka, a robi wielkie kuku.
Ostatnio zmieniony 8 cze 2010, o 22:56 przez Jacek_Azael, łącznie zmieniany 1 raz.
Azaelu a podzieliłbyś się informacją o kółeczku? Bo na skavenów nie trafiłem jeszcze;(...
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
- Jacek_Azael
- Masakrator
Żaden ze mnie guru, ale z tego co wiem to:
Rusza się jak abomka, strzela z 3 latarek, wali impakty, nawet jak się go zaszarżuje (wtedy połowę). Ma 2k6 z S2 ataków.
Ma T6 i 4+AS, może save szału nie robi, ale dzięki T6 bardzo ciężko zapestkować.
Po każdej ranie rusza się, a strzela zawsze do najbliższego celu, nawet swojego, tylko wtedy może się opanować zdając liderkę na 7.
Więcej grzechów nie pamiętam, mam nadzieję, że wiele nie pomyliłem.
Rusza się jak abomka, strzela z 3 latarek, wali impakty, nawet jak się go zaszarżuje (wtedy połowę). Ma 2k6 z S2 ataków.
Ma T6 i 4+AS, może save szału nie robi, ale dzięki T6 bardzo ciężko zapestkować.
Po każdej ranie rusza się, a strzela zawsze do najbliższego celu, nawet swojego, tylko wtedy może się opanować zdając liderkę na 7.
Więcej grzechów nie pamiętam, mam nadzieję, że wiele nie pomyliłem.
Doomwheel jest równie chory jak abomka – może jest słabszy ale jest znacznie tańszy – przede wszystkim może szarżować nie widząc(ma 1 pivot ale spokojnie może zaszarżować na oddział za domkiem, lasem – jeżeli tylko starczy mu ruchu to…). Zabija LT bez problemów, z lekkimi celami też sobie radzi(przez impakty które zadaje nawet będąc szarżowanym- D3)
Z Abominacją nie ma co walczyć – ewentualnie jak ma wbite 2 rany co najmniej to można spróbować wbić się w nią 2 alterami i 2 oddziałami wildów -ale jak się nie uda to jest pozamiatane:)
Najlepiej ją po prostu zastrzelić – dla nas nie ma z tym dużego problemu.
Mimo wszystko grając przeciw niej jest ciężko(może dlatego że przeciwnicy ruszają się nią 14 cali średnio)
Z Abominacją nie ma co walczyć – ewentualnie jak ma wbite 2 rany co najmniej to można spróbować wbić się w nią 2 alterami i 2 oddziałami wildów -ale jak się nie uda to jest pozamiatane:)
Najlepiej ją po prostu zastrzelić – dla nas nie ma z tym dużego problemu.
Mimo wszystko grając przeciw niej jest ciężko(może dlatego że przeciwnicy ruszają się nią 14 cali średnio)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Jako gracz skaveński czuję się wywołany do odpowiedzi
Kółko NIE jest rydwanem, tylko rusza się jak rydwan o 3d6 cali. Nie rusza się też jak abominacja, która przemierza pole bitwy jak spawn (wyznaczenie kierunku-rzut 3d6-ruch bez żadnych pivotów).
Dalej o doomwheelu: S6, T6, W5, As 4+, w szarży d6+1 impactów, szarżowany wypłaca d3 S6 grinding attacks (przed uderzeniami przeciwnika, jak czołg, ale w każdej fazie walki). Oprócz tego szczurki w kółku wypłacają co fazę 2d6 S2 normalnych ataków (musi trafić i zranić).
Kółko strzela trzy błyskawice z siłą artyleryjki (rzuca się raz na wszystkie trzy pociski w fazie) w NAJBLIŻSZY model, robiąc D6 W. WAŻNE: Kółko strzela też w combacie, również w turze, w której szarżowało (co czyni je potencjalnie morderczym przeciw wrogim celom z wieloma W).
I tutaj najważniejsze (poprawię Cię Jacku): za każdą wbitą doomwheelowi ranę rzuca się kością, jeśli wypadnie 1, to dopiero wtedy jedzie ono w losowym kierunku te swoje 3d6 cali.
No i doomwheel szarżuje 360 stopni, ale... musi normalnie zadeklarować szarżę, więc przykład Laika z domkiem i oddziałem za nim jest nieprawdą o ile kółko nie widziało celu.
Kółko NIE jest rydwanem, tylko rusza się jak rydwan o 3d6 cali. Nie rusza się też jak abominacja, która przemierza pole bitwy jak spawn (wyznaczenie kierunku-rzut 3d6-ruch bez żadnych pivotów).
Dalej o doomwheelu: S6, T6, W5, As 4+, w szarży d6+1 impactów, szarżowany wypłaca d3 S6 grinding attacks (przed uderzeniami przeciwnika, jak czołg, ale w każdej fazie walki). Oprócz tego szczurki w kółku wypłacają co fazę 2d6 S2 normalnych ataków (musi trafić i zranić).
Kółko strzela trzy błyskawice z siłą artyleryjki (rzuca się raz na wszystkie trzy pociski w fazie) w NAJBLIŻSZY model, robiąc D6 W. WAŻNE: Kółko strzela też w combacie, również w turze, w której szarżowało (co czyni je potencjalnie morderczym przeciw wrogim celom z wieloma W).
I tutaj najważniejsze (poprawię Cię Jacku): za każdą wbitą doomwheelowi ranę rzuca się kością, jeśli wypadnie 1, to dopiero wtedy jedzie ono w losowym kierunku te swoje 3d6 cali.
No i doomwheel szarżuje 360 stopni, ale... musi normalnie zadeklarować szarżę, więc przykład Laika z domkiem i oddziałem za nim jest nieprawdą o ile kółko nie widziało celu.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
wydawało mi się że mówiłeś co innego... ale to nawet lepiej.Myth pisze:No i doomwheel szarżuje 360 stopni, ale... musi normalnie zadeklarować szarżę, więc przykład Laika z domkiem i oddziałem za nim jest nieprawdą o ile kółko nie widziało celu.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
albo twoja mina gdy wypada 1,2,2czerech pisze: podobnie jak mina przeciwniku kiedy na 3d6 strzalow wyrzucilem, 6,6,5
ja ostatnio mam tendencje do nie branie Hody, przejadła mi się,
do tego wydaje mi się oklepana i branie jej ogranicza rozpiski
więc towarzysko już gram bez niej i nie narzekam
@Laik, to mogło być przed uściśleniami/FAQ, bo one jednak trochę zmieniły.
@Czerech, zazdroszczę szczęścia w kościach, tym bardziej, że raniłeś doomwheel na 6+, to bardzo dobry dowód na to, że w tej grze statystyka tak naprawdę nie działa
@Czerech, zazdroszczę szczęścia w kościach, tym bardziej, że raniłeś doomwheel na 6+, to bardzo dobry dowód na to, że w tej grze statystyka tak naprawdę nie działa
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
ze z samej hody to naprawde szczesciarz jestesczerech pisze: tak jak napisalem, doomwheel spadl ;]
prawda jest jednak ze nawet bez szczescia moze to zleciec w pierwszej turze z samego strzelania WE zakladajac ze sztormowka nie dziala - bo z nia to juz jest pograne na ta armie ze strzelaniem
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...
- Jacek_Azael
- Masakrator
Ogólnie to wykminiłem tyle ze na skaveny wystawie 2 x łuczniów ( nie za dużo jakby stormbanner był) + 5 GR jako fast , 7 wardancerów zmiatającą z pola bitwy całe armie ( i bardzo lubie ich klimat) jedna 9 driad , drzewo (moim zdaniem to ciagle lepszy wybór niz cannon) i altera którym mam genialny plan wbicia sie bokiem w klocek z generalem w celu ratowania pk. no i pewnie czarodziejke z 2 DS ale 2 lvl. bo moze ten jeden czar przecisnie (moze wylosuje 9 )
Tak to mniej więcej widze (moze uda mi sie ja zestrzelić )
Tak to mniej więcej widze (moze uda mi sie ja zestrzelić )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...