Pomysł z Hotekiem na pegazie jest Łukasza Dudzica - tylko on na WI miał tam magiczkę ze scrollem i spisywała mu się zawsze. Ja wolałem tam wrzucić bsb, bo dużo walczę i muszę mieć przerzut breakaŚwirujesz coś z jakimś masterem na pegazie.
DE Jankiela (VIII edycja)
Re: DE Jankiela
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
LOL i zjechaliscie biednego poczatkujacego gracza a moze on chcial dac pomysl na jakas rozpe for fun
A tak serio to zasugerowales mi ta rozpiska powrot do samego strzelania w WE ciekawi mnie jak z nia poradzisz sobie w praniu - mi ciezko byloby to ugryzc bo nie wiedzialbym nawet od czego zaczac
A tak serio to zasugerowales mi ta rozpiska powrot do samego strzelania w WE ciekawi mnie jak z nia poradzisz sobie w praniu - mi ciezko byloby to ugryzc bo nie wiedzialbym nawet od czego zaczac
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...
Pomysł na WI z "hotek train" był mój i Jacka.Jankiel pisze:Pomysł z Hotekiem na pegazie jest Łukasza Dudzica - tylko on na WI miał tam magiczkę ze scrollem i spisywała mu się zawsze. Ja wolałem tam wrzucić bsb, bo dużo walczę i muszę mieć przerzut breakaŚwirujesz coś z jakimś masterem na pegazie.
No to się pojawił niezależnie. Wątpię, żeby Solo z Dudzicem wykradli rozpy z maila inkwizytorów i dali coś podobnegoPomysł na WI z "hotek train" był mój i Jacka.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
WE mają na coś takiego naprawdę cięzko, wydaje mi się że za dużo za twardych i za szybkich celów, a kusznicy jako support też nie mili, mimo wszystko chętnie bym z tym zagrał. Może challenge na najbliższym lokalu na te punkty?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Służę
Do odginania szarż mam harpie - wystarcza. DR są za drodzy do takiej roli. Maszyn nie mają jak zjeść, bo nie latają i każdy rozgarnięty gracz ich zablokuje. Do kontrowania wrogich fastów wystarczają mi natomiast kusznicy. Jak nie zastrzelą, to w hth sobie poradzą. A zawsze to 10 ran zamiast 5 i 4+ AS, więc lepiej od DR przyjmują szarże fastów czy lataczy. Kusznicy mają tą zajebistą zaletę, że po oberwaniu fireballem czy jednej salwie wrogich strzelców dalej mogą walczyć, DR już przeważnie nie.tracisz w ten sposób 5 kusz, a zyskujesz fajny oddział do odginania szarż, zjadania maszyn albo kontrowania wrogich fastów/lataczy
tylko w tej rozpie raczej nikt nie bedzie strzelal do fastow a bardziej do hydry czy smoka - ja bynajmniej bym tak zrobil liczac ze choc jedna spadnie zanim dojdzie do CC z drzewcem czy driadami. choc kazdy gra inaczej - w sumie to te harpie tez tu mieszaja troche ale z dwojga zlego sam powiedziales ze stabilny oddzial moze przetrzymac szarze lataczy czy fasta wiec tez bym bral to pod uwage a na smoka czy hydre to juz tylko modlic sie o slabe rzuty dla wroga
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Pewnie taki jeden z którym omawiałem rozpe się wygadał…Jankiel pisze:No to się pojawił niezależnie. Wątpię, żeby Solo z Dudzicem wykradli rozpy z maila inkwizytorów i dali coś podobnegoPomysł na WI z "hotek train" był mój i Jacka.
Śląsk jest mały...
A tak naprawdę, to nie ma znaczenia kto co pierwszy wymyślił.
Założę się w ciemno, że kiedyś, ktoś, gdzieś wcześniej takim pegazem zagrał, no bo czemu by nie? I co z tego niby ma wynikać? Że tamten Prawdopodobny Ktoś jest Einsteinem? Wątpię.
Zresztą i tak sława i chwała przypadną temu propagatorowi Jankielowi.
P.S. Czarka ze scrollem na pegazie z Hotekiem jest pozbawionym większego sensu free-fragiem. W partii z nami harpie zjadły ją na raz – nie żeby to miało jakieś znaczenie poza 200 punktami. Może w deblu im się sprawdziła. W singlu – jeden scroll i jedna kość dispela więcej – kosztem opancerzonego BSB z kilkoma atakami – nigdy w życiu.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- swieta_barbara
- habydysz
Ogarniety gracz jak ma 3 large targety w rozpisce, to robi taki pressing na linie przeciwnika, ze nikt nie ma czasu strzelac do fastow/lataczy (ktorych notabene swietnie mozna za hydrami pochowac).Laik pisze:Ogarnięty gracz zabija najpierw fasty/latacze bo one bardzo zmieniają rozgrywkę i nie wymagają za dużo strzałów…
Wiadomo że nikt nie będzie fastów wysyłał przodem pod łuczników ale hydry mimo wszystko najszybszymi LT nie są. Jak się przeciwnik z tyłu wystawi i będzie im obcinał marsz to będą szły dość długo. Zresztą będziemy mieli okazję zagrać z Jankielem.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Znowu widzę dyskusja na temat kto pierwszy wpadł na jaki pomysł - IMO absurdalna - bo zbyt wiele kombinacji to jednak nie ma i predzej czy pozniej ktos wpadnie na pomysl na ktory chuchamy i dmuchamy jako nasz. W końcu kazdy ma ksiazke do swojej ulubionej armii, a w kazdym razie powinien miec, wiec wyczai z czasem to czy tamto i tez przetestuje.
Pozdro
Pozdro
Hoteka na pegazie zerżnąłem od Dudzica, 30 kusz z zagranicznych forów. Grając na poprzednim kodeksie bsb na chariocie zerżnąlem od Paraszczaka. Napisałem, kto mnie zainspirował - nic mnie nie obchodzi, kto to pierwszy wymyślił.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Na rany Slaanesha!Crane pisze:Po co więc tak asekuracyjnie wymieniasz co od kogo " zerżnąłeś" ? Jakie to ma znaczenie na dobrą sprawę?
Pozdr.
Żeby zabezpieczyć się przed pozwami o prawa autorskie.
Nigdy nie rozumiałem po co Jankiel o swoich rozpiskach pisze publicznie.
Humor Zeszytów DE chyba spisuje.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
30 kusz to bardzo fajna sprawa
grałem nimi podczas potyczek w naszej lidze
Hotek na pegazie jast fajnym pomysłem
Ja jakiś czas miałem na małe pkt na Mantysi do której teraz z chęcia wróce
(jak tylko ją skleję znowu ... )
Poprzednie rozpy jakos mi bardziej przypadły do gustu, ta nowa cóz kazdy gra jak lubi
grałem nimi podczas potyczek w naszej lidze
Hotek na pegazie jast fajnym pomysłem
Ja jakiś czas miałem na małe pkt na Mantysi do której teraz z chęcia wróce
Poprzednie rozpy jakos mi bardziej przypadły do gustu, ta nowa cóz kazdy gra jak lubi
kurde sam o tym myślałem ale na duże ptk to nie widze tej bestyjki :-/zafael pisze:Ja jakiś czas miałem na małe pkt na Mantysi do której teraz z chęcia wróce
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...