Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
zawistos
Warzywo

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: zawistos »

nigdy jeszcze nie miałem kamyka

Oplaca sie go mieć?

Bo w AB jesli dobrze zrozumiałem po uruchomieniu go nie mozna sie wiecej ruszyć

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Kamyk ma swoje plusy i minusy. Ogólnie w niektórych rozpach i przy niektórych taktykach jest bardziej opłacalny, przy innych mniej. Ale ogólnie dobry przedmiot moim zdaniem. Najbardziej boli to uziemienie do końca gry ale w sumie stawia się go tylko w krytycznych sytuacjach gdy lepiej byc uziemionym niż unicestwionym.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Jak lubisz / chcesz wystawić ironbreakersów to dobrze jest się zaprzyjaźnić z oatchstonem . Daje mr1 ,sprawia że nie masz flanek ani tyłów (co za tym idzie zachowujesz premie za szeregi) i masz +1 za korzystanie z tarczy i hand weapona z każdej strony . Jednak w klocku z kamieniem możesz mieć tylko jednego herosa(tego co go wykupił) i jak już sie ten heros na niego wgramoli to do końca gry(albo śmierci) z niego nie zejdzie (czyt. stoisz w miejscu i machasz do elfów które robią sobie slalomy wokół klocka ) . Ja lubię , gram na nim i polecam wystawić kilka razy .
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Również często go używam i naprawdę zdaje egzamin.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

mi tez zdarza sie wystawic kamien, sprawdza sie szczegolnie dobrze w oddziale IBkow

btw Rakso, co to za obrazek, z ktorego masz avatar? przekozacki

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

DawiZharr pisze:btw Rakso, co to za obrazek, z ktorego masz avatar? przekozacki
Dawi to Ungrim Ironfist, z ksiązki Grundgelore :D (nomen omen on i i jego synek to moi ulubieni slayerzy) :D .

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

ja wiem, ze to ungrim ironfist, chodzilo mi o to, skad owa graficzke mozna dostac w pelnej wersji :)

co do ulubionych slayerow to moim ulubiencem zawsze byl long drong, niestety modelu nie udalo mi sie zdobyc, zawsze jak byla okazja kupic jego oddzial, brakowalo pieniedzy

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

cobra651 pisze:Grundgelore :D
albo nawet Grudgelore ;)
Tak, to Ungrim, mój ulubiony lord krasnoludzki (obok Grombrindala). Był też pierwszym krasnoludzkim modelem bohatera jaki kupiłem bo strasznie mi się podobał (i podoba) :)
Obrazek

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Rakso_The_Slayer pisze:Był też pierwszym krasnoludzkim modelem bohatera jaki kupiłem bo strasznie mi się podobał (i podoba) :)
same here :)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

moim pierwszym figsem lorda był daemonslayer( mam go od 1997 roku). później kupiłem Kazadora...Ungrim też się gdzxieś poniewiera.

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Nie poznałem cię Rakso. Gdyby nie post DawiZ to nawet nie zauważyłbym, że to ty napisałeś. Heh, i niech ktoś tu powie, że avatarki nie mają znaczenia :)

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

to czemu pozostajesz anonimowy ? :P zrób se avatarka

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

ja za swojego chyba powinienem tutaj byc zlinczowany :D

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Rakso_The_Slayer pisze:albo nawet Grudgelore

Fakt mój błąd :D

DawiZharr pisze:ja za swojego chyba powinienem tutaj byc zlinczowany :D

Nie przesadzaj Dawi, to też w końcu krasnoludy (choć zdrajcy :twisted: )

Moim pierwszym figsem z krasiów był również Ungrim i regon Longdrongów, a później poleciała reszta. Ogólnie jak widzę slayerzy przyciągają do WFB sporo graczy...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Dawi - po prostu traktujemy Cię jako takiego upośledzonego krewniaka. Linczować nie będziemy ale chwalić się też nie ma czym ;)

[joke, no offence ;) ]
Obrazek

Awatar użytkownika
Dulix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dulix »

A ja mam pytanie do Starszyzny klanowej jak widzicie naszą przyszłość na podstawie plotek, które od dłuższego czasu docierają do nas z daleka o kolejnej edycji? Nie chce mi się czytać wszystkich postów w innym temacie bo po prawdzie to nie wszystko z tego co tam piszą rozumiem. Wypowiedzcie się w kilku zdaniach co z nami będzie gdy spotkamy się w górach na zakręcie?

Jeśli pytanie nie na miejscu to wybaczcie :mrgreen:
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

póki co trzeba poczekać na pełny obraz 8 edycji.
ale myślę, że kusznicy z dwurakami w ilości 30sztuk będą dobrym wyborem :D :D
w ogóle nasza piechota uzbrojona w dwuraki powinna dawać radę. skoro i tak będziemy walić ostatni (bo według inicjatywy) to walmy mocno !
katapulta z penetracją i flame cannon powinny być dobrym wyborem :D

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

dobrze będzie :wink: ... plotki, ploteczki, przecieki ... cierpliwość to nasza mocna strona :D
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Andrew pisze:dobrze będzie :wink: ... plotki, ploteczki, przecieki ... cierpliwość to nasza mocna strona :D
Dokładnie co ma być to będzie, Ja tego w ogóle nie czytam wyjdzie podręcznik to wtedy poczytam;)
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

stubborn na oddziale mającym więcej szeregów niż przeciwnik. do tego brak fear outnumber- czyli tego co boli nasz maszynki :D

Zablokowany