ORDINOWA PARÓWKA 2x1250, 19.06 Warszawa
Zdaje się ze ja się pojawię
grając dwoma armiami dwarfs i he ale mam jeszcze kilka pytań:
1. Czy dwarfom DD liczy się 2+2 czy tylko 2?
2. Jak liczy się Magic Resistance, jak liczyć Kamień krasnoludzki?
3. Czy mozna dipelować zaklecia rzucane na sojusznika?
4. Etap rozgrywany jest w ramach jednej armii czy jednego sojuszu?
5. Dlaczego nie można rzucać czarów na sojusznika skoro można na wroga?
grając dwoma armiami dwarfs i he ale mam jeszcze kilka pytań:
1. Czy dwarfom DD liczy się 2+2 czy tylko 2?
2. Jak liczy się Magic Resistance, jak liczyć Kamień krasnoludzki?
3. Czy mozna dipelować zaklecia rzucane na sojusznika?
4. Etap rozgrywany jest w ramach jednej armii czy jednego sojuszu?
5. Dlaczego nie można rzucać czarów na sojusznika skoro można na wroga?
Lazur daj dokładny opis czaru, ale jesli działa tak jak sztormówa, to tnie.
pirrus
1 Dwarfy dają 4DD dla sojuszu (bazowe kości na sojusz to 2PD i 2DD, jak masz dwafy w sojusz to na starcie dostajesz 2PD i 4DD)
2 Magic Resistance w żadnej formie nie liczy się do limitu
3 Można, pula DD jest wspólna na sojusz.
4 Kolejność działań w sojuszu między armiami jest obojętna i zalezna od graczy.
5 Bo tak się gra.
pirrus
1 Dwarfy dają 4DD dla sojuszu (bazowe kości na sojusz to 2PD i 2DD, jak masz dwafy w sojusz to na starcie dostajesz 2PD i 4DD)
2 Magic Resistance w żadnej formie nie liczy się do limitu
3 Można, pula DD jest wspólna na sojusz.
4 Kolejność działań w sojuszu między armiami jest obojętna i zalezna od graczy.
5 Bo tak się gra.
Zakaz fly, -1 do strzelania. Jest zapisek, że nie działa (tu nie pamiętam dokładnego zapisu a booka nie mam w pracy) albo na sojusznicze jednostki albo na Skaveńskie jednostki albo na armie rzucającego czar gracza. Niemniej jednak nikt nie piszę booków pod parówki więc imo wszystkie zapisy znaczą to samo.
Jeśli jest w opisie czaru to niepotrzebnie pytasz, jeśli nie jest to przytocz pełen zapis, ewentualnie Shino odpowie w temacie, bo ma sędziować na tym turnieju.
Ogłoszenie parafialne, wyjeżdżam na łikent, będę w niedzielę lub poniedziałek.
Ogłoszenie parafialne, wyjeżdżam na łikent, będę w niedzielę lub poniedziałek.
http://strony.aster.pl/barbaros/uscpl.pdfpirrus pisze:Tego się spodziewałem...5 Bo tak się gra.
Dzięki za informacje.
pkt II.1
wyglada na to ze wpadniemy... ja + Draco, zgloszenie wyslemy po weekendzie bo teraz i tak nie ma sensu
Zapis jest Howling warpgale:
" The spell summons driving winds that last until caster next magic phase. Flying creatures may not fly and use their basic move. All missile weapons that roll to hit suffer -1 penalty in addition to any other penalties (long range, etc) This spell does not affect Skaven missile weapons as the unnatural winds are diverted by the caster himself."
i tak. Niby piszę, że Skaven ale tak jak pisałem wcześniej nikt kto pisał booka nie myślał pisząc go o grze w parach. Poza tym napisane jest, że caster steruje wiatrem więc mógłby również omijać jednostki sojusznicze. Moglibyście się do tego odnieść?
" The spell summons driving winds that last until caster next magic phase. Flying creatures may not fly and use their basic move. All missile weapons that roll to hit suffer -1 penalty in addition to any other penalties (long range, etc) This spell does not affect Skaven missile weapons as the unnatural winds are diverted by the caster himself."
i tak. Niby piszę, że Skaven ale tak jak pisałem wcześniej nikt kto pisał booka nie myślał pisząc go o grze w parach. Poza tym napisane jest, że caster steruje wiatrem więc mógłby również omijać jednostki sojusznicze. Moglibyście się do tego odnieść?
To jeszcze takie pytanko:
zwój przerywający czar liczy się za 1DD za pierwszy i 2 DD za każdy nestępny, rozmiem że to dotyczy sojuszu gdyż DD i PD liczone sa w ramach sojuszu, czyli jak jedna armia weżmie zwój to płaci za to 1DD sojusznik zaś po wzięciu zwoju płaci już 2 DD, czy tak?
zwój przerywający czar liczy się za 1DD za pierwszy i 2 DD za każdy nestępny, rozmiem że to dotyczy sojuszu gdyż DD i PD liczone sa w ramach sojuszu, czyli jak jedna armia weżmie zwój to płaci za to 1DD sojusznik zaś po wzięciu zwoju płaci już 2 DD, czy tak?