8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
ciekawi mnie jak będzie dzialać książka u HE. Jak będzie omijać zaporę antymagiczną przeciwnika to ja cie w pizdu
Regenka dość dziwnie rozwiązana, ale może lepiej Dużo trudniej będzie coś kilkuwoundowego zabić d6tką hitów, za to większa pewność że zada się jakieś rany To już nie jest dla hydry fajniutkie.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =10500184a porownajcie date premiery i date imprezy
-
- Mudżahedin
Virgo pisze: Enchanted Items:
Watch Tower: 100pts. Enchanted item. It is a actual watch tower that must be constructed by the player using it. If the player does not have an adequate Tower or Building the item may not be used. After deploying terrain and armies the Player may activate the magic item and place the watch tower anywhere in his deployment zone. It counts as a Defended Building.
Jak mowilem, ze orki powinny na pole bitwy ze swoim wlasnym domkiem przychodzic, to nie myslalem ze sie spelni
Jesli w samej zielonej armii zbyt wiele sie nie zmieni, to chyba trzeba bedzie w makiete zainwestowac
Jak masz warda to korzystasz zapewne z większego. Za to ten 6+ jest bardzo dobrym rozwiązaniem, niech zwykła piechota też ma szanse przeżycia, a nie liczenie na pechowe rzuty przeciwnika przy ranieniuGoglem pisze:Ale porobili z bronią ręczną i tarczą (no po prostu żal) co mi po tym wardzie na 6+ skoro i tak pewnie nie będzie się sumował (a z resztą w sumie dobrze, bo jak zaczynałem grać to złożyłem clanraty na włócznie )
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
wieza bedzie do misji "save the virgin", ktora tam bedzie uwieziona tak, to nie zart - w 8. sa dziewice
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Komuś się marzą mengile w wieży?
Ciekaw jestem do jakiej liczby szeregów piechoty będą optymalnie wystawiać gracze na turniejach aby uzyskiwać ten stubborn ;P. Jestem ciekaw czy będzie się opłacało wystawiać teraz kloce 30-40-50 osobowe ;P. O ile oczywiście ktoś będzie chciał nadal je wystawiać - bo ogólnie magia jak i strzelanie również zyskuje na potędze.
Ogólnie jedynie mi się nie podoba magia. Znaczy czary miło się czyta i wogóle, ale przerośnięte formy magii niezbyt budująco wpływają na grę ;P. Ciekaw jestem czy większa liczba zaklęć nie będzie teraz wymagała LOS - tak żeby ponownie zapromować magiczne gey party ;P. Trochę mnie niepokoi ta siła magii w plotach. Jeśli będzie za silna raczej nic dobrego z tego nie wyniknie ;P.
Ogólnie jedynie mi się nie podoba magia. Znaczy czary miło się czyta i wogóle, ale przerośnięte formy magii niezbyt budująco wpływają na grę ;P. Ciekaw jestem czy większa liczba zaklęć nie będzie teraz wymagała LOS - tak żeby ponownie zapromować magiczne gey party ;P. Trochę mnie niepokoi ta siła magii w plotach. Jeśli będzie za silna raczej nic dobrego z tego nie wyniknie ;P.
-
- Masakrator
Fajowy ten Lore of Heavens. Kometa ssąca troszkę lecz cóż, Uranon z s6 jest niezły
Czekam na pełne listy czarów.
Czekam na pełne listy czarów.
-
- Masakrator
Czekaj-przyrównajmy zatem starego do nowego Uranona.
Stary to d6 s4 hitów bez AS.
Nowy to s6 d6 z As.
Niewielki boost, bym powiedział.
Stary to d6 s4 hitów bez AS.
Nowy to s6 d6 z As.
Niewielki boost, bym powiedział.
Myślę, że jeśli BoH działa jak myślę, czyli na dubletach wychodzą IF z tym wyjątkiem że nie trzeba rzucać na tabelkę to u HE nawet na 1500 ptk zmieście się arcymag z BoH + lore of hevens i co turę kładziemy znaczniki 10" przed np. LSG lub PG i czekamy co przejdzie... + łuki i bolce
Klocki piechoty 40-50? Pewnie że tak! Co to za problem dla szczura czy WoChu! A teraz dla śmiechu można zrobić 50 maruderów ze stabbornem i 5+ wards save`a <do CC oczywiście ale zawsze >
Klocki piechoty 40-50? Pewnie że tak! Co to za problem dla szczura czy WoChu! A teraz dla śmiechu można zrobić 50 maruderów ze stabbornem i 5+ wards save`a <do CC oczywiście ale zawsze >
Paskudny uśmiech power gamera