8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)

Post autor: Jasiuuu »

klawo to wygląda wszystko : )
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ciekawi mnie jak będzie dzialać książka u HE. Jak będzie omijać zaporę antymagiczną przeciwnika to ja cie w pizdu :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Regenka dość dziwnie rozwiązana, ale może lepiej :) Dużo trudniej będzie coś kilkuwoundowego zabić d6tką hitów, za to większa pewność że zada się jakieś rany ;) To już nie jest dla hydry fajniutkie.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Ale porobili z bronią ręczną i tarczą (no po prostu żal) co mi po tym wardzie na 6+ skoro i tak pewnie nie będzie się sumował (a z resztą w sumie dobrze, bo jak zaczynałem grać to złożyłem clanraty na włócznie #-o )

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =10500184a porownajcie date premiery i date imprezy

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

Virgo pisze: Enchanted Items:
Watch Tower: 100pts. Enchanted item. It is a actual watch tower that must be constructed by the player using it. If the player does not have an adequate Tower or Building the item may not be used. After deploying terrain and armies the Player may activate the magic item and place the watch tower anywhere in his deployment zone. It counts as a Defended Building.

Jak mowilem, ze orki powinny na pole bitwy ze swoim wlasnym domkiem przychodzic, to nie myslalem ze sie spelni :D
Jesli w samej zielonej armii zbyt wiele sie nie zmieni, to chyba trzeba bedzie w makiete zainwestowac :D
Obrazek

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Goglem pisze:Ale porobili z bronią ręczną i tarczą (no po prostu żal) co mi po tym wardzie na 6+ skoro i tak pewnie nie będzie się sumował (a z resztą w sumie dobrze, bo jak zaczynałem grać to złożyłem clanraty na włócznie #-o )
Jak masz warda to korzystasz zapewne z większego. Za to ten 6+ jest bardzo dobrym rozwiązaniem, niech zwykła piechota też ma szanse przeżycia, a nie liczenie na pechowe rzuty przeciwnika przy ranieniu :P
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

ciekawe czy na tej wieży będzie można wstawić jakąś maszynę bojową ?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

wieza bedzie do misji "save the virgin", ktora tam bedzie uwieziona :D tak, to nie zart - w 8. sa dziewice

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Virgo pisze:
(name). 60 points. Sword. +3 attacks
U dwarfów taki bonus juz od 75 pkt.... :D

A co do wieży - jeśli będzie miała przynajmniej 3 poziomy to może być nawet, chociaż 100 pkt...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Komuś się marzą mengile w wieży?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

u chaośników będzie to homosiowy rycerz slannesha odziany w różową zbroję..

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Ciekaw jestem do jakiej liczby szeregów piechoty będą optymalnie wystawiać gracze na turniejach aby uzyskiwać ten stubborn ;P. Jestem ciekaw czy będzie się opłacało wystawiać teraz kloce 30-40-50 osobowe ;P. O ile oczywiście ktoś będzie chciał nadal je wystawiać - bo ogólnie magia jak i strzelanie również zyskuje na potędze.

Ogólnie jedynie mi się nie podoba magia. Znaczy czary miło się czyta i wogóle, ale przerośnięte formy magii niezbyt budująco wpływają na grę ;P. Ciekaw jestem czy większa liczba zaklęć nie będzie teraz wymagała LOS - tak żeby ponownie zapromować magiczne gey party ;P. Trochę mnie niepokoi ta siła magii w plotach. Jeśli będzie za silna raczej nic dobrego z tego nie wyniknie ;P.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Grazbird pisze:u chaośników będzie to homosiowy rycerz slannesha odziany w różową zbroję..

a u krasiów księżniczka Baldhilda z 3 metrową brodą ...

Kal_Torak: dlaczego miałaby być za silna?
Obrazek
T

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Murmandamus pisze:Komuś się marzą mengile w wieży?
Jak już to thunderersi... Mengili bym w życiu nie wystawił, no chyba żebym grał DE (ale oprócz turlania kostkami umiem jeszcze myśleć więć Mengile mi niepotrzebni :wink: )

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Fajowy ten Lore of Heavens. Kometa ssąca troszkę lecz cóż, Uranon z s6 jest niezły :wink:
Czekam na pełne listy czarów.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

się Jasiuu nie czuj dotknięty :D

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Jasiuuu pisze:Kal_Torak: dlaczego miałaby być za silna?
O nie - bez takich impulsów flejmogennych ;P.

Jasiuuu to tylko subiektywne odczucie ;P

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Czekaj-przyrównajmy zatem starego do nowego Uranona.

Stary to d6 s4 hitów bez AS.
Nowy to s6 d6 z As.

Niewielki boost, bym powiedział.

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Myślę, że jeśli BoH działa jak myślę, czyli na dubletach wychodzą IF z tym wyjątkiem że nie trzeba rzucać na tabelkę to u HE nawet na 1500 ptk zmieście się arcymag z BoH + lore of hevens i co turę kładziemy znaczniki 10" przed np. LSG lub PG i czekamy co przejdzie... + łuki i bolce :wink:

Klocki piechoty 40-50? Pewnie że tak! Co to za problem dla szczura czy WoChu! A teraz dla śmiechu można zrobić 50 maruderów ze stabbornem i 5+ wards save`a =D> <do CC oczywiście ale zawsze :wink: >
Paskudny uśmiech power gamera

Zablokowany