WIELKI DRACON

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
Michał
Falubaz

Re: WIELKI DRACON

Post autor: Michał »

Jak będę miał czas to spróbuje wpaść na ten Cedron do was przed turniejem zobaczyć. Jak coś mogę z wieczora oprowadzić ludzi po jakiś melinach trójmiejskich.
AND THEY SHALL KNOW NO FEAR

KOLEJNY PUNKT DLA NAS !!! BWT KOCHANA !!!!
Cosmo pisze: 19 sie 2014, o 20:33 BTW gdzie spia Ci co nie chodza spac przed polnoca? Jakies zwierzeta z Nemezisu, BWT, Front..?

miszon
Wałkarz

Post autor: miszon »

Zdecydowane TAK dla zmiany daty

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

data obojetna, byle nie w final ;P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Cosmo - rok temu to my nosilismy blaty po imprezie ;p

Ja tam będę już od poniedziałku - bo na heinekena pojade. Ktoś jeszcze ??

2.5 godziny na bitwę czy 3 ?? Bo to znaczna różnica. 2,5h na 2350 to stanowczo za mało. 3h jest już okej.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

2,5h. pół godziny zostawiamy sobie na wpisanie wyników, oczekiwanie na tych co zgarniają karniaki za spóźnienia i rozlosowanie paringów. W poprzednich latach zawsze było 2,5h, ludzie dawali radę, a 100pkt. różnicy w wielkości armii nie jest powodem do zwiększenia czasu gry o pół godziny.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

SexRocket pisze:data obojetna, byle nie w final ;P
+1 [-o<

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

GoblinNadGobliny pisze:aktualna data brzmi dobrze, mecz mozna obejrzec w knajpie jak komus zalezy, a im dalej w wakacje tym wiecej innych rzeczy wyjazdowych moze wypasc.
+1
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

2.5 na gre to za mało. Będziecie mieli wtedy jeszcze jakieś 20% nie pokończonych gier. Kiedyś grało się 2.5godz na 2000pkt, potem się zwiększało ten limit co 100 co 150, i ciągle "to tylko pare pkt wiecej". 100 pkt to jest dodatkowy fast, dodatkowa maszyna etc. które co turę wymagają ruszania/strzelania/walki/rzutów koścmi/rozkminiania...

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Pająk pisze:2,5h. pół godziny zostawiamy sobie na wpisanie wyników,
Dobrze że Karli się dopytał. Jeśli ma być tylko 2,5h na bitwę to popieram że to za mało czasu. Na ostanim PGA na bitwę było 2:20-2:30 i była masakra (myślę że był to jeden z powodów dlaczego tam nie ma Mastera w tym roku), bo nie można normalnie w tym czasie rozegrać bitwy - 3h to absolutne minimum i format 200 pkt w tą czy w tą nic nie zmienia - zresztą jeśli sala jest na cały dzień to w czym tkwi problem #-o Przecież można można zrobić 3 bitwy po 3h i 30 min. przerwy co daje nam 10,5h czyli zaczynamy o np: 9:30 i kończymy o 20:00

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Co do terminu - 10-11 jest całkiem zajebiaszczy.

No chyba żeby termin sie zamienił na tydzień wcześniej czyli 3-4 to też by było całkiem zajebiaszczo.

Poza finałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Przez pięć lat ludzie dawali radę. Problem jest w tym, że turniej może się nie rozpocząć punktualnie( byłem chyba na dwóch masterach, które zaczęły się zgodnie z planem). o 9:30 turniej nie może się zacząć, sprawdzałem połączenia pociągami do Wejherowa ( lub do Gdyni + SKM do Wejherowa) i niestety jeśli ktoś nie będzie mógł przyjechać dzień wcześniej, to będzie na styk 10...

Naprawdę nie rozumiem Waszego problemu, przez pięć lat to się sprawdzało, Esgaroth był sędzią technicznym na każdym Draconie i mówił że z wynikami spóźniały się pojedyncze pary. Z tego co wspominał w ubiegłbym roku od trzeciej bitwy już nikt się nie spóźniał. A jeżeli ktoś będzie chciał, to na bitwę nawet 5h mu nie starczy.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Zdecydowanie finał przemawia do mnie, żeby goobejrzeć na spokjnie. 2,5 h - faktycznie malo. WD slynie jako chilloutowy turniej, czemu by tego nie kontynuowac, po co sie spinac?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

wystarczy nie chodzic na papieroska, nie biegac po sali podgladac bitwy znajomych, nie spozniac sie na bitwe pod pretekstem 'juz juz tylko dopije piwo' i starczy czasu spokojnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Śmiechu zdecyduj się.
Jak ostatnio sprawdzałem to 10tego jest półfinał a 11ego finał.
Pozdro

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Finał można PO turnieju obejrzeć ze znajomkami w pubie na TV (co też uczynię) :) Cztery lata temu też na pomorzu był master w dniu finału, i spokojnie po turnieju zajęliśmy miejsce w gdyńskim pubie i przy piwku meczyk obejrzeliśmy :)

To może 2:45 ?

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Ale zapominacie ze w poprzednich latach byly mniejsze punkty chlopcy. Skoro sami chcieliscie podniesienie liczby punktow to powinien sie zwiekszyc czas na bitwe. Wiecej figurek, wiecej kminienia, wiecej mierzenia. A picie browara i chodzenie po stolach chuja tutaj ma do rzeczy bo to sie robi jak jest wolny czas a nie bitwa wiec nie opowiadaj Paczus. Jest bufor miedzy bitwami niby 30min, ale wydaje mi sie ze warto przedluzyc same bitwy o te 15min. Powinno wystarczyc, a 45min w ciagu dnia przeciez nic nie zmienia na wakacjach :)

EDIT: Czemu temat nie przyklejony jeszcze? Przeciez juz nie caly miesiac..

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

temat o turnieju założy dzisiaj/jutro Esgaroth:-P ten jest założony przez Jankiela, który z organizacją turnieju u nas nie ma nic wspólnego:-P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jak Esgaroth zrobi to ten zamkne i odwiesze ;)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Finał można PO turnieju obejrzeć ze znajomkami w pubie na TV (co też uczynię) :) Cztery lata temu też na pomorzu był master w dniu finału, i spokojnie po turnieju zajęliśmy miejsce w gdyńskim pubie i przy piwku meczyk obejrzeliśmy :)
A mnie i Jerzyna Busz dowiózł na finał 2006 do Gorzowa :D 2:45 mu styknęło, więc nie ma rzeczy niemożliwych ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Jasif pisze: po co sie spinac?
Dokłanie tak - na ostanim PGA była 2,5h na bitwę i wliczając to takie sytacji jak np:
-przeciwnik przyszedł chwilę później bo jadał, palił itp.
-ze stołóch trzeba pozbierać swoje figsy i przenieść na inny stół
-trzeba pomierzyć tereny czy się nie przesuneły
-sedzia tech. się pomylił i grasz z tym samym przeciwnikiem
-jest pomyłka w sortowaniu wyników bo ktoś jakąś gre odwrotnie wpisał
-itd. itp
na bitwy była masakrycznie mało czasu, a za każde opóźnienie było były karniaki [-X - nie tędy droga.

Zresztą jeśli mamy zacząć później bo dojazdy to możemy ciut później skończyć - przecież to nie stanowi problemu - sala będzie zapłacona za cały weekend, a ostanią bitwę zawsze można zagrać dłużej.

Zresztą fajny turniej to jak Jasif zauważył to jaki na którym nie trzeba się spinać. Jak ktoś się uprze to pewnie i w 2h by bitwę trzasął na speedzie ale po co :?
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, o 23:02 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany