Co do rewolucji francuskiej ...

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
W głosowaniu studentów JKM uplasował się niespodziewanie na 3 miejscu zdobywając 11,93% głosów. Widać, że nowe pokolenie chce z rzucić w siebie jarzmo socjalistycznego państwa. Cała nadzieja w młodzieży.
jarzmo socjalistycznego państwa
MARDUK pisze:Eeeeee tam, jak Korwin raz przypadnie człowiekowi do gustu to już na amenJak byłem zapryszczonym smarkiem i zobaczyłem jego wywiad w telewizji, zaimponował mi jako facet który jedyny ma jaja w całej tej szulerni i nie wchodzi ludziom w dupsko bez wazeliny tylko mówi co myśli i często ma jeszcze racje. Już zapuszczam sobie takiego zajebiaszczego sarmackiego wąsa z okazji wyborów
I tak trzymaćMARDUK pisze:Eeeeee tam, jak Korwin raz przypadnie człowiekowi do gustu to już na amenP
Dziś znajdujemy się w punkcie w którym musimy wybrać, albo wspólnie równo wdepniemy w socjalne gówno, razem z "partnerami" z UE, albo pójdziemy drogą kapitalizmu i za 10 lat będziemy mogli się śmiać z zadłużonych po uszy Francji i Niemiec.-SaH- pisze:On, nie on, socjalizm trzeba rzucić, bo będzie jak w Grecji, lub na przedmieściach Paryża czy Berlina.
Urzeczywistni może niewiele, bo prezydent sam niewiele może, ale zablokuje zwiększanie wpierniczania się państwa w życie obywateli. Ja natomiast bym chciał, aby przede wszystkim starał się wpływać na stabilizowanie budżetu i zgłosił tą swoją ustawę o armii. http://www.youtube.com/watch?v=BIIThjJe_e8Ziemko pisze:Korwin u wladzy de facto nigdy nie byl. Ciekawe ile z tego co mowi by urzeczywistnil. Obstawiam, ze jak 95% politykow - malo.
Varinastari, jesteś lewakiem. boli mnie to ponieważ ten system po po prostu nie działa. a JKM jest jedyną osobą, która chce z tym zerwać. jedyną, nie najlepszą czy najgorszą. z socjalem trzeba zerwać.Jestem studentem i prędzej dam się posiekać niźli zagłosuję na tegoż....człowieka.
Poza tym, młodzi są. Przejdzie im.
no nie był, ale był posłem I kadencji i mało osób pamięta że to on wprowadził uchwałę która była fundamentem ustawy lustracyjnejKorwin u wladzy de facto nigdy nie byl. Ciekawe ile z tego co mowi by urzeczywistnil. Obstawiam, ze jak 95% politykow - malo.
I między innymi zawdzięczamy dwadzieścia lat szamba lustracyjnego.Aron_Banalny pisze:no nie był, ale był posłem I kadencji i mało osób pamięta że to on wprowadził uchwałę która była fundamentem ustawy lustracyjnejKorwin u wladzy de facto nigdy nie byl. Ciekawe ile z tego co mowi by urzeczywistnil. Obstawiam, ze jak 95% politykow - malo.
Lepsze to niż brak lustracji. Świetnym przykładem są środowiska akademickie gdzie roi się od wykładowców pamiętających „lepsze czasy”, a podręczniki w wielu miejscach wypełnione są treścią skrojoną pod poprzednią epokę.Fanatyk pisze:I między innymi zawdzięczamy dwadzieścia lat szamba lustracyjnego.Aron_Banalny pisze:no nie był, ale był posłem I kadencji i mało osób pamięta że to on wprowadził uchwałę która była fundamentem ustawy lustracyjnejKorwin u wladzy de facto nigdy nie byl. Ciekawe ile z tego co mowi by urzeczywistnil. Obstawiam, ze jak 95% politykow - malo.
Nie wiesz - nie pisz, najpierw doczytaj. Janusz Korwin Mikke był pierwszym, który wniósł pod obrady ustawę lustracyjną (bodajże '91), lecz została ona uznana za niezgodna z konstytucją (ciekawe, którą - chyba stalinowskąFanatyk pisze:I między innymi zawdzięczamy dwadzieścia lat szamba lustracyjnego.Aron_Banalny pisze:no nie był, ale był posłem I kadencji i mało osób pamięta że to on wprowadził uchwałę która była fundamentem ustawy lustracyjnejKorwin u wladzy de facto nigdy nie byl. Ciekawe ile z tego co mowi by urzeczywistnil. Obstawiam, ze jak 95% politykow - malo.
Obejrzyj sobie "Nocną Zmianę" Jacka Kurskiego. Poza tym, system ujawniania agentów nigdy nie byłby dobry - jedni pracowali dla pieniędzy (Lesław Maleszka), inni (jak Maciej Damięcki) robili to za ucieczkę od problemów z prawem, a jeszcze inni (jak Zyta Gilowska) paplali bez wiedzy komu paplają. Co by dała publikacja listy takich agentów? Mielibyśmy w kraju prawie że wojnę domową. Wedle zasady "nie ważne jaki agent, ważne że agent". Nie można karać całości, za to że część robiła to dla korzyści.ksch pisze:
Nie wiesz - nie pisz, najpierw doczytaj. Janusz Korwin Mikke był pierwszym, który wniósł pod obrady ustawę lustracyjną (bodajże '91), lecz została ona uznana za niezgodna z konstytucją (ciekawe, którą - chyba stalinowską) i nie weszła w życie. Szambo masz przez działania Michnika i Gazety Wyborczej, którzy przez 20 lat twardo walczą o nie ujawnianie agentów i TWu. Mimo tego, że kraje które to zrobiły, wyszły na tym lepiej. Korwin chciał ustawy w stylu niemieckim i miał rację. A to co było podstawą szamba to był ROP kontra dawna UD, KLD itd. Uwielbiam takie pieprzenie bez znajomości tematu.
W takim razie zażądaj od Jarosława Kaczyńskiego zrzeczenia się tytułu doktora nauk prawnych, w końcu zdobył go za komuny, musiał wspomnieć o Leninie w którejś ze swoich prac. Zażądaj pośmiertnego odebrania tytułu profesora Lechowi Kaczyńskiemu, w końcu on też za komuny zdobył doktorat, a bez tego nie miałby profesora. Zażądaj odebrania tytułów naukowych KAŻDEMU kto je zdobył przed 1989 rokiem, w końcu to komunistyczna edukacja, pełna leninizmu i marksizmu.ksch pisze: Skavenblight - niestety podejrzewam, że nie ma uczelni, która jest w tej kwestii czysta. JKM chciał lustracji na uczelniach i bardzo słusznie - studentów nie powinni uczyć ludzie wychwalający za pieniądze myśli Lenina. U mnie był taki profesor. Zresztą nadal jest. Nazywa się Lipiec, słynie z dzieł wnikliwie badających Marksa, Lenina itd. a teraz uczy na UJ etykiW takim kraju żyjemy.