Wybory prezydenckie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Re: Wybory prezydenckie

Post autor: Dibo »

W moim odczuciu kandydaci to nie są osoby któe trzeźwo myślą. To jacyś ... może nie fanatycy bo to za dużo powiedziane ale kolesie oddani jedynej słusznej ideii. Tak - OK - trzeba mieć wyraźne opglądy ale mam wrażenie że "niektórzy" chceliby narzucic nam swój "słuszny" sposób myślenia a to chyba nie o to chodzi. Wygląda na to że niektórzy mają recepte na wszytsko i chcieli by jak Wałęsa chciał, wziaść wszytsko w swoje łapy i smamemu sterować Polską. No bo co Lechu chodzi i opowiada : "za mało mogłem, nie dali mi zrobić, gdybym miał wiecje władzy to bym to wszytsko załatwił, chciałem dobrze".

Co do rewolucji francuskiej ... :mrgreen: wiesz ze nie o to chodziło, podziały klasowe itp chodziło o podział społecznye po/pis, czarne albo białe :wink: oj tam ! czepiasz sie.... i tak wiadomo co miałem na myśli (po co ja sie tłumacze? #-o )
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Ale ja naprawdę mówię o rewolucji francuskiej, a nie czepiam się - to oś obrotowa rozmowy o polityce :mrgreen:

Kandydaci powinni mieć swoją wizję prezydentury i wizję Polski, którą popierają. Jeśli zdecydujemy się na system kanclerski to oczywiście w mniejszym zakresie niż obecnie. Niemniej jednak powinni nam komunikować o co im chodzi i dokąd chcieli by zmierzać. Postpolityczne przekonanie, że jak się ma przekonania to się jest fanatykiem jest...żenujące :wink:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

No przecieź nie pisałem o fanatyźmie :wink:

Nie w tym rzecz. Nie bardzo widze jasną wizje Polski jako całości. Zadbać o swoje środowisko - a rzeszta spraw ? - a z reszątą jakś to będzie, będziemy sie martwić jak już zdobędziemy stołek.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

W głosowaniu studentów JKM uplasował się niespodziewanie na 3 miejscu zdobywając 11,93% głosów. Widać, że nowe pokolenie chce z rzucić w siebie jarzmo socjalistycznego państwa. Cała nadzieja w młodzieży.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

W głosowaniu studentów JKM uplasował się niespodziewanie na 3 miejscu zdobywając 11,93% głosów. Widać, że nowe pokolenie chce z rzucić w siebie jarzmo socjalistycznego państwa. Cała nadzieja w młodzieży.
jarzmo socjalistycznego państwa

#-o
Jestem studentem i prędzej dam się posiekać niźli zagłosuję na tegoż....człowieka.
Poza tym, młodzi są. Przejdzie im.

Awatar użytkownika
MARDUK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MARDUK »

Eeeeee tam, jak Korwin raz przypadnie człowiekowi do gustu to już na amen :) Jak byłem zapryszczonym smarkiem i zobaczyłem jego wywiad w telewizji, zaimponował mi jako facet który jedyny ma jaja w całej tej szulerni i nie wchodzi ludziom w dupsko bez wazeliny tylko mówi co myśli i często ma jeszcze racje. Już zapuszczam sobie takiego zajebiaszczego sarmackiego wąsa z okazji wyborów :P

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

On, nie on, socjalizm trzeba rzucić, bo będzie jak w Grecji, lub na przedmieściach Paryża czy Berlina.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

MARDUK pisze:Eeeeee tam, jak Korwin raz przypadnie człowiekowi do gustu to już na amen :) Jak byłem zapryszczonym smarkiem i zobaczyłem jego wywiad w telewizji, zaimponował mi jako facet który jedyny ma jaja w całej tej szulerni i nie wchodzi ludziom w dupsko bez wazeliny tylko mówi co myśli i często ma jeszcze racje. Już zapuszczam sobie takiego zajebiaszczego sarmackiego wąsa z okazji wyborów :P

Korwin u wladzy de facto nigdy nie byl. Ciekawe ile z tego co mowi by urzeczywistnil. Obstawiam, ze jak 95% politykow - malo.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

MARDUK pisze:Eeeeee tam, jak Korwin raz przypadnie człowiekowi do gustu to już na amen :) P
I tak trzymać :twisted: :D .
-SaH- pisze:On, nie on, socjalizm trzeba rzucić, bo będzie jak w Grecji, lub na przedmieściach Paryża czy Berlina.
Dziś znajdujemy się w punkcie w którym musimy wybrać, albo wspólnie równo wdepniemy w socjalne gówno, razem z "partnerami" z UE, albo pójdziemy drogą kapitalizmu i za 10 lat będziemy mogli się śmiać z zadłużonych po uszy Francji i Niemiec.
Ziemko pisze:Korwin u wladzy de facto nigdy nie byl. Ciekawe ile z tego co mowi by urzeczywistnil. Obstawiam, ze jak 95% politykow - malo.
Urzeczywistni może niewiele, bo prezydent sam niewiele może, ale zablokuje zwiększanie wpierniczania się państwa w życie obywateli. Ja natomiast bym chciał, aby przede wszystkim starał się wpływać na stabilizowanie budżetu i zgłosił tą swoją ustawę o armii. http://www.youtube.com/watch?v=BIIThjJe_e8
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Janusz Korwin-Mikke 88,61% ;)

W tych wyborach nie widzę innego sensownego kandydata. Pan Mikke jest wierny swoim poglądom od bardzo dawna, zresztą jest to osoba, którą albo się lubi albo nie, z reguły mało kto przechodzi koło niego obojętnie. Twardo przedstawia swoje racje, jest błyskotliwy i bezkompromisowy, właśnie kogoś takiego teraz nam potrzeba.

Niektórzy powinni w końcu uwierzyć, że wybory to nie tylko Kaczyński-Komorowski. Właśnie przez te klapki na oczach mamy to co mamy, czyli pookrągłostołową papkę. Trzeba to w końcu zmienić, a jak widać młode pokolenie budzi się z czerwonego snu, wszak to tutaj pan Mikke zdobywa najwięcej poparcia. Media zakrzywiają obraz tego, co dzieje się na codzień.

Jeszcze co do ludzi którzy mówią, że pomysły Korwina są niewykonalne, że to tylko idee, czysta iluzja -> dawniej socjalizm również wydawał się ułudą, a mimo to (niestety!) udało się go wprowadzić w wielu częściach świata. Kwestia dyskusyjna, czy rzeczywiście udało się go wprowadzić na 100%, czy też są to różne mutacje ;)

Precz z socjalizmem! :)

PS: Nie ufać sondażom z wielu powodów :) Głosujcie w zgodzie z własnym sumieniem, bo każdy inny głos jest stracony. Osobiście nie znam pojęcia głosowania "przeciwko komuś". Nie oddaję głosu na kogoś, z kim się nie zgadzam.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Niewiem ,czy było ,ale http://patrz.pl/mp3/korwin-mikke-song JKM na prezydenta.!
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

kurde, miałem sobie darować.
Jestem studentem i prędzej dam się posiekać niźli zagłosuję na tegoż....człowieka.
Poza tym, młodzi są. Przejdzie im.
Varinastari, jesteś lewakiem. boli mnie to ponieważ ten system po po prostu nie działa. a JKM jest jedyną osobą, która chce z tym zerwać. jedyną, nie najlepszą czy najgorszą. z socjalem trzeba zerwać.
Korwin u wladzy de facto nigdy nie byl. Ciekawe ile z tego co mowi by urzeczywistnil. Obstawiam, ze jak 95% politykow - malo.
no nie był, ale był posłem I kadencji i mało osób pamięta że to on wprowadził uchwałę która była fundamentem ustawy lustracyjnej

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Aron_Banalny pisze:
no nie był, ale był posłem I kadencji i mało osób pamięta że to on wprowadził uchwałę która była fundamentem ustawy lustracyjnej
I między innymi zawdzięczamy dwadzieścia lat szamba lustracyjnego.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Fanatyk pisze:
Aron_Banalny pisze:
Lepsze to niż brak lustracji. Świetnym przykładem są środowiska akademickie gdzie roi się od wykładowców pamiętających „lepsze czasy”, a podręczniki w wielu miejscach wypełnione są treścią skrojoną pod poprzednią epokę.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Nauczyciele akademiccy to akurat muszą oświadczenia składać.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Owszem, ale jak widac niewiele z nich wynika.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Pewnie wiele zależy od uczelni. Nie wszędzie przejdą podręczniki "z poprzedniej epoki" i wykładowcy którzy się nimi posługują ;)

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Zapewne masz rację :wink: Moje skromne doświadczenia odnoszą się do UW

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Fanatyk pisze:
Aron_Banalny pisze:
Nie wiesz - nie pisz, najpierw doczytaj. Janusz Korwin Mikke był pierwszym, który wniósł pod obrady ustawę lustracyjną (bodajże '91), lecz została ona uznana za niezgodna z konstytucją (ciekawe, którą - chyba stalinowską :roll: ) i nie weszła w życie. Szambo masz przez działania Michnika i Gazety Wyborczej, którzy przez 20 lat twardo walczą o nie ujawnianie agentów i TWu. Mimo tego, że kraje które to zrobiły, wyszły na tym lepiej. Korwin chciał ustawy w stylu niemieckim i miał rację. A to co było podstawą szamba to był ROP kontra dawna UD, KLD itd. Uwielbiam takie pieprzenie bez znajomości tematu.

Skavenblight - niestety podejrzewam, że nie ma uczelni, która jest w tej kwestii czysta. JKM chciał lustracji na uczelniach i bardzo słusznie - studentów nie powinni uczyć ludzie wychwalający za pieniądze myśli Lenina. U mnie był taki profesor. Zresztą nadal jest. Nazywa się Lipiec, słynie z dzieł wnikliwie badających Marksa, Lenina itd. a teraz uczy na UJ etyki :roll: W takim kraju żyjemy.

Aron =D>

Kraggo =D> =D> =D>
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

ksch pisze:
Nie wiesz - nie pisz, najpierw doczytaj. Janusz Korwin Mikke był pierwszym, który wniósł pod obrady ustawę lustracyjną (bodajże '91), lecz została ona uznana za niezgodna z konstytucją (ciekawe, którą - chyba stalinowską :roll: ) i nie weszła w życie. Szambo masz przez działania Michnika i Gazety Wyborczej, którzy przez 20 lat twardo walczą o nie ujawnianie agentów i TWu. Mimo tego, że kraje które to zrobiły, wyszły na tym lepiej. Korwin chciał ustawy w stylu niemieckim i miał rację. A to co było podstawą szamba to był ROP kontra dawna UD, KLD itd. Uwielbiam takie pieprzenie bez znajomości tematu.
Obejrzyj sobie "Nocną Zmianę" Jacka Kurskiego. Poza tym, system ujawniania agentów nigdy nie byłby dobry - jedni pracowali dla pieniędzy (Lesław Maleszka), inni (jak Maciej Damięcki) robili to za ucieczkę od problemów z prawem, a jeszcze inni (jak Zyta Gilowska) paplali bez wiedzy komu paplają. Co by dała publikacja listy takich agentów? Mielibyśmy w kraju prawie że wojnę domową. Wedle zasady "nie ważne jaki agent, ważne że agent". Nie można karać całości, za to że część robiła to dla korzyści.

Minęło dwadzieścia lat - mimo, że JKM nie udało się przebić z tą chorą ustawą, zawdzięczamy mu po części upadek rządu Olszewskiego i upadek chorej akcji Macierewicza, ówczesnego szefa MSW. Poczytaj sobie książkę Edwarda Wejnera 'Wojsko i politycy bez retuszu' - czyli jak ludzie powiązani z dzisiejszym PiSem chcieli zrobić zamach stanu.
ksch pisze: Skavenblight - niestety podejrzewam, że nie ma uczelni, która jest w tej kwestii czysta. JKM chciał lustracji na uczelniach i bardzo słusznie - studentów nie powinni uczyć ludzie wychwalający za pieniądze myśli Lenina. U mnie był taki profesor. Zresztą nadal jest. Nazywa się Lipiec, słynie z dzieł wnikliwie badających Marksa, Lenina itd. a teraz uczy na UJ etyki :roll: W takim kraju żyjemy.
W takim razie zażądaj od Jarosława Kaczyńskiego zrzeczenia się tytułu doktora nauk prawnych, w końcu zdobył go za komuny, musiał wspomnieć o Leninie w którejś ze swoich prac. Zażądaj pośmiertnego odebrania tytułu profesora Lechowi Kaczyńskiemu, w końcu on też za komuny zdobył doktorat, a bez tego nie miałby profesora. Zażądaj odebrania tytułów naukowych KAŻDEMU kto je zdobył przed 1989 rokiem, w końcu to komunistyczna edukacja, pełna leninizmu i marksizmu.

Mnie dosłownie koło dupy lata jakie profesor ma poglądy, dopóki przedstawia temat ciekawie i rozsądnie. Na tym polega demokracja - każdy może mieć takie poglądy jakie mu się podobają, w ramach konstytucji.

Przy okazji - KUL był i chyba nadal jest siedzibą specjalistów ds. marksizmu i leninizmu w Polsce. Im też chcesz odebrać pracę, czy tylko tym którzy Tobie nie pasują?

ODPOWIEDZ