Ziemkowe lizaki (2.09.13 Slann)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Doman-
Wodzirej

Re: Ziemkowe lizaki (up 11.06 Army trej + fota grupowa)

Post autor: Doman- »

trochę mało tego:D znaczy tylko kilka rzeczy domalowanych do końca:)
co do samej faktury podstawy, wypada bardzo blado przy podstawkach modeli, brakuje jakiś kamyków ruinek,pnączy, roślinek itp. więc to chyba dopiero początek zabawy z tą zbiorczą podstawką
BTW takie coś nazywa się Army Base:P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zastanawialem sie czy chce zrobic "army trej" odpicowany, czy po prostu praktyczny.
Doszedlem do wniosku, ze ma przede wszystkim byc praktyczny, ale nie ma byc to zwykla deska bez niczego, dlatego dodalem jeziorko dla wodnych skinkow i piasek w kolorze piasku z podstawek.
To o czym mowisz to jest bardziej diorama do armii, ktora kiedys kiedys kiedys zrobie (no i zapewne uzyje do niej mojej piramidy)

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

dziwnie wyglada to jeziorko tak wdzierajace sie na lond. troche jak by powodz byla, czy cus.
moze powinienes dodac waski pasek zoltego piasku miedzy woda a londem?

--- edit ---
poprawione literowki :D
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Albo jezioro w zgłębieniu czy rośliny do obkoła.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

pitu pitu, mi sie wydaje za na takiej tacce armia bedzie robic wrazenie na kazdym turze, niestety zeby tak bylo masz jeszcze calkiem sporo modeli do pomalowania wiec dzialaj dzialaj :mrgreen:

PS poprosic o dodatkowe fotki zabki :twisted:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

bem pisze:Albo jezioro w zgłębieniu czy rośliny do obkoła.

Dookoła ....... :roll:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

bardzo fajna armia. Jak to ja - przyczepię się do 2 rzeczy, jeśli można ;P
1. metaliki są jakby nie do końca rozjaśnione
2. baaardzo widać drybrush na piórkach

Ale całość (tych dokończonych oczywiście) robi przyjemne wrażenie - jasna, zgrana kolorystycznie :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Nijlor pisze:
bem pisze:Albo jezioro w zgłębieniu czy rośliny do obkoła.

Dookoła ....... :roll:
Myślisz, że nie wiem? :roll:
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ten army trej to miala byc po prostu podstawka pod armie i nie doszukujcie sie w niej nie wiadomo czego - jak zrobie diorame to bede zachecal do czepiania sie, ale chyba zgodzicie sie ze mna, ze ladniej taki army trej wyglada niz karton po pizzy do przenoszenia armii?

Foty slanna - rece Pasiak zrobil super - szczegolnie jak ktos zna oryginalny model, ktory ma rece na maxa przy samym ciele zrobione. Z lightinga nie jest w 100% zadowolony , ale nie wiem co mi w nim nie pasi - chyba troche bardziej sprezynki powyginam i dodam kilka po prostu, a wyciagne malowaniem.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Jak zwykle robisz fotki z dupy ;p chociaz dobrze ze zarys widac ;)

Bedzie zajebiaszczy ;)

a powiedz mistrzu ziemko, skad taki ladny trej wytrzasnales? deseczka + kilka innych deseczek i majsterkowales czy jak ;>?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dokladnie jak mowisz ;)
Deseczka na to sidingowe deseczki na bok, potem piach, sprej , woda i malowanie piasku.

Odnosnie zaby dodam troche jeszcze drucikow, jakiego koloru widziecie ten lighting/fireball?
Niebieski, czerwony, fiolet , turkus? (do tego czasu bede musial sie nauczyc OSL, bo figurka sie sama o to prosi)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Niebieski! :D

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Błękitny. :)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Naviedzony pisze:Błękitny. :)
Błękitny to kolor pośredni, pomiędzy niebieskim a białym, więc na pewno by się tam znalazł :P

Myślałam o takim diodowym:
Obrazek
Cudny OSL by z tego był :)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Ja zapytam inaczej - jakie missaile najczęściej rzucasz? fire, metal, heaven? i wez kolor najczesciej rzucany ;p
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

+1 dla niebieskiego czy też diodowego.Odnośnie samych drucików, proponuje ostrzejsze kąty zagięć a nie po łukach(trochę nieskładna wypowiedź,mam nadzieję że mimo wszystko w miarę zrozumiała).Trej fajny.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Nie wiem jak będzie wyglądało centrum tego missle'a po pomalowaniu ale na razie przypomina wyrwane razem z żyłami serce. I podpisuję się pod propozycją powyginania drucików pod ostrzejszymi kontami.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Gokish tez mi na pw pisze, ze jak serce wyglada - ale mam pompe, az mnie korci, zeby pomalowac jako serce. Pomysl z powyginaniem dobry. Ku niebieskiemu sie najbardziej sklaniam.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Możesz zawsze dołożyć fluff, że ten Slaan to tak potężny telekineta, że potrafi na odległość wyrywać wrogom serca... i gotowe! :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Teraz to juz w ogole mam tube :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

ODPOWIEDZ