Arena of Death - ogólnie

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Re: Arena of Death - ogólnie

Post autor: kubon »

nie musi byc KB ;) tylko fajnie by było jakby był łuk :P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

ogólnie by było fajnie z jakąś bronią dystansową
aczkolwiek uważam że miała by ona niskie szanse

myślał ktoś żeby dać możliwość taką:
wierzchowiec
lub
dodatkowa umiejętność/ekwipunek

?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Większy wybór broni bo narazie to mało jest rodzajów broni ręcznej, dwuręcznej... bardzo mało... no i wybór rodzaju tarczy, rodzaju hełmu też by się przydał! To jest BARDZO ważne dla przebiegu walki czy masz na głowie łebkę czy gar ;) (Kwestia nie tylko ochrony, ale także ograniczenia widoczności np)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Nie chcę marudzic, ale chyba za bardzo by te Twoje "łebki" i inne kapaliny skomplikowały zabawę.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Zgadza się. Arena nie może być nadmiernie skomplikowana, inaczej sama zabawa zostaje przykryta mechaniką i cyferkami.

W kwestii łuku- u mnie jest to niedopatrzenie, które zostanie naprawione.

nindza77
Wodzirej

No tak, o dla uproszczenia dajmy tylko "broń ręczną" i "bron wielką". Taaa... to dopiero ciekawe będzie :) IMO pewne szczegóły są na tyle ważne że warto uwzględniać, ewentualnie nieco upraszczajac (np. te a te hełmy ograniczają widoczność,a te i te nie, itp.)

EDIT: Rzecz jasna to tylko propozycja z którą nikt zgadzać się nie musi. Taki urok propozycji :)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Varinastari
Masakrator

W przypadku broni- to inna sprawa. Nawet w whfb zostały wytłuszczone różnorakie typy takowych.

W kwestii hełmów- poniekąd masz rację, różnią się od siebie. Co nie zmienia faktu, iż w mojej opinii to zbytecznie wchodzenie w szczegóły.

nindza77
Wodzirej

Jakbym chciał wchodzić w szczegóły to bym zaproponował rozróżnianie materiałów z jakich zrobiona jest broń/zbroja i grubość blachy :P Hełm to nie taki szczegół, ale rozumiem że nie rozważasz tej propozycji i to szanuję ;) Poniekąd również masz rację :P

Varinastari
Masakrator

Tego nie powiedziałem :wink:

Pomyślę nad tym na pewno.
Wszak to ja jestem dla graczy! (troszkę jak MG?).

nindza77
Wodzirej

W sumie jesteś tak jakby "Mistrzem gry" ;) Kurde, niecierpliwie czekam na arenę, chcąc w końcu zagrać ;) Kłopot jest w tym że porządne zrobienie postaci to gdzieś tydzień, więc mogę nie zdążyć kiedy juz będą 100% pewne zasady :( Ale zrobię co chcę, to najwyżej przeczekam jeszcze jedną arenę czy coś :P

Varinastari
Masakrator

Spokojnie, raczej rewolucja nie następuje z jednej areny na drugą :wink:

Areny prowadzone przez Murma i mnie różnią się dwoma zasadniczymi kwestiami:
-Wierzchowcami
-Magią

Murm pozwala na koniki(etc.) oraz ograniczoną magię. U mnie zaś wierzchowców raczej nie doświadczycie( z paru względów, m.in dlatego, iż zawsze wolałem "tradycyjne" lanie się po pyskach bez chabet) oraz magii( dozwalam jedynie na czarujących kapłanów i mumie).
Ostatnio zmieniony 12 cze 2010, o 21:22 przez Varinastari, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Przecież historyjkę mozesz napisać już teraz. Przed sama areną tylko umiejetności dopisać :P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Morghur
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Morghur »

Mam w planie nową postać(nawet jak Gorgutz wygra, to i tak go nie wystawię), tylko mam pytanie: Czy, i jak działa ASF na arenie?
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

nindza77
Wodzirej

Bardziej mi o ekwipunek chodzi :D I umiejetności. To MUSI być jakoś wpisane w historię postaci przeciez ;)

Varinastari
Masakrator

U mnie działa jak w WHFB i jest jak najbardziej respektowany.

Tak swoją drogą, oto moja sugestia( vide Nindza).
Jak wiadome będzie, kto poprowadzi kolejną AŚ, nastąpi możliwość przyklejenia w tym temacie zasad obowiązujących na nadchodzącej Arenie, by gracze mieli czas na przygotowanie postaci.

nindza77
Wodzirej

Jak w WFB? :( To lipa straszna :) Ale damy radę! :D

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

mam pytanie - jak dokładnie przebiegają te walki - bo z tego co zrozumiałem to jedna osoba - MG? rzuca kostkami a po tym ładnie to wszystko opisuje i wrzuca na forum, ale od czego zależą te rzuty i na czym polegają - są jak wfb, trafianie, ranienie, savy? i skąd brane są statystyki?
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Varinastari
Masakrator

mam pytanie - jak dokładnie przebiegają te walki - bo z tego co zrozumiałem to jedna osoba - MG? rzuca kostkami a po tym ładnie to wszystko opisuje i wrzuca na forum
Zgadza się :wink:
ale od czego zależą te rzuty i na czym polegają - są jak wfb, trafianie, ranienie, savy? i skąd brane są statystyki?
Różnie to wygląda. Każdy prowadzący ma swoją mechanikę rozgrywania walk( tj, statystyk, savów etc.).

Awatar użytkownika
Demoniec
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Demoniec »

Ja bym proponował, żeby otwarci nowej areny ogłosić tu parę dni przed, to da czas tym, którzy wcześniej nie pomyśleli. :wink:
A ja ostatnio ubolewałem po stracie szczura w pierwszej walce. W sumie niczego innego się nie spodziewałem, ale fajnie sobie poerpegować co nieco. :D Teraz się namyślam nad drugą postacią. Bretoński paladyn czy kolejny szczur, hmm.

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

A ja tak sobie pomyślałem (To tylko pomysł! Dont flame boys ;)! ).

Czy by nie dało rady odpalić dwóch aren na raz? Druga była by dla osób którzy nie zdążyli zrobić dla postaci do pierwszej areny... Nie wiem czy to byłoby wykonalne by nie było problemów etc... Więc tak tylko pytam ;).

ODPOWIEDZ