Arena of Death - ogólnie

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Zwolin
Falubaz

Arena of Death - ogólnie

Post autor: Zwolin »

czyli kto i kiedy
warto by z wyprzedzeniem informować o zakładaniu aren, ew, dodatkowe info

temat założyłem bo chcę się zapytać kiedy będzie kolejna, a może się komuś przydać
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

A ja chce se nabić posta więc się podepnę do tematu :P

Facet zrobiłeś 1000 postów w pół roku (sorry nie umiem korzystać z emotów) :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Następną arenę prawdopodobnie będzie prowadził Murmandus a kiedy? No ta arena pewnie się skończy tak w weekend. Więc od przyszłego tygodnia można spokojnie wyczekiwać nowej areny. Korzystajcie więc z czasu i przemyślcie co tam zamierzacie wkleić.
Paskudny uśmiech power gamera

Zwolin
Falubaz

no właśnie po to było moje pytanie
chce się przygotować :mrgreen:
@warkseer:
aż tak to Ci się nie podoba ?
to że spamer ze mnie i biorę udział w dyskusjach na wielu frontach oraz mam sporo wolnego czasu chyba nie jest przestępstwem :mrgreen:
no offence ofc.
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

O naprawdę fajny temat ;).

To można w sumie przygotowywać się na następną arene i w końcu wziąć udział :).

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Nitrox pisze:O naprawdę fajny temat ;).

To można w sumie przygotowywać się na następną arene i w końcu wziąć udział :).
Proponuje robić to szybko.
Zwolin pisze:no właśnie po to było moje pytanie
chce się przygotować :mrgreen:
@warkseer:
aż tak to Ci się nie podoba ?
to że spamer ze mnie i biorę udział w dyskusjach na wielu frontach oraz mam sporo wolnego czasu chyba nie jest przestępstwem :mrgreen:
no offence ofc.
Przestępstwem jak najbardziej nie, ale mam nadzieje że masz blade pojęcie o tym że postacie na arenie należy odgrywać a nie kłócić się z mistrzem aren że to co postacie zrobiły nie jest możliwe bo na krzywej gaussa jest to zbyt blisko biegunowej...

Zwolin
Falubaz

żeś mnie rozwalił
to że coś jest blisko bieguna nie oznacza że jest niemożliwe a że jest mało prawdopodobne

ale oczywiście nie będę się kłócił, bo to tak jak w RPG a tam się nie kłóci bo wtedy zabawa jest do d...
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Skończcie pierdzielić ja już szykuje następną postać na zasadach Murma mam nadzieje że nie pozmienia specjalnie żebym nie miał zonka :D
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Zwolin pisze:żeś mnie rozwalił
to że coś jest blisko bieguna nie oznacza że jest niemożliwe a że jest mało prawdopodobne
Poważnie? #-o
Zwolin pisze: ale oczywiście nie będę się kłócił, bo to tak jak w RPG a tam się nie kłóci bo wtedy zabawa jest do d...
To dobrze :wink:

GarG pisze:Skończcie pierdzielić ja już szykuje następną postać na zasadach Murma mam nadzieje że nie pozmienia specjalnie żebym nie miał zonka :D
Kolejny egzekutor dark elficki? Może tym razem się przebije :wink:

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Skończcie pierdzielić ja już szykuje następną postać na zasadach Murma mam nadzieje że nie pozmienia specjalnie żebym nie miał zonka :D
O kurza stopa, ty znasz system Murma? :wink:
Tak ad rem, dzisiaj kończę moją edycję areny i pozwolę sobie podziękować wszystkim, którzy brali w niej udział.

Awatar użytkownika
Warlock
Chuck Norris

Post autor: Warlock »

To my Ci dziękujemy stary za dobrą zabawę :wink:.
Też może już zacznę pisać historyjkę nowej postaci. Może tym razem nie dednie w 1 walce :mrgreen: ...
"Spam jest sztuką, której nikt nie potrafi zrozumieć" - Anyix

"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein

"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Nikt nie zna mojego systemu, może się tylko domyślać bo nikomu nic nie ujawniałem poza ogólnymi założeniami co kiedyś pisałem w teracie któreś aren by przybliżyć nieco mechanikę.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jab pisze:Kolejny egzekutor dark elficki? Może tym razem się przebije :wink:
Tym razem niespodzianka :D Ale jeszcze nie jeden egzekutor moj zagości na tej arenie ;) ( chociaz znow mi zrobiłeś chęć na kolejnego egzeka ale to juz pewnie na następną arene ;)
Varinastari pisze:Tak ad rem, dzisiaj kończę moją edycję areny i pozwolę sobie podziękować wszystkim, którzy brali w niej udział.
I my dziękujemy i liczymy na kolejne tak udane areny ;)
Murmandamus pisze:Nikt nie zna mojego systemu, może się tylko domyślać bo nikomu nic nie ujawniałem poza ogólnymi założeniami co kiedyś pisałem w teracie któreś aren by przybliżyć nieco mechanikę.
I na Tym właśnie się opieram ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Mam tylko skromną nadzieje że nie będzie koników i magii :oops:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

odkąd weszły tak będą już:

pamiętajmy:
-z chabety jest szansa zlecieć.
-czarowanie może się nie udać, może zostąć zdispelowane, może misscastnąć i działa nieco inaczej jak w młotku.

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

W takim razie robimy spam herdaldów tzincza na dysku ;p wzlatuje w powietrze i siekam magią :D

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Murmandamus pisze:odkąd weszły tak będą już:

pamiętajmy:
-z chabety jest szansa zlecieć.
-czarowanie może się nie udać, może zostąć zdispelowane, może misscastnąć i działa nieco inaczej jak w młotku.
Jako reprezentant krasnoludzkich zawodników (samozwańczy...) oficjalnie PROTESTUJE! Niech topory i młoty będą narzędziem walk i niech one dadzą odpowiednie powody by móc wykreślać krzywdy zadane krasnoludzkiej rasie!
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Zwolin
Falubaz

magia w ograniczonym zakresie - nie jako główne narzędzie - nie jest zła
tak samo koniki

krasnoludom można to jakoś wynagrodzić np. dodatkowo mogą wybrać jedną runę
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Konie i magia to zło na Arenie. Takie jest moje zdanie.

PS. No skoro czarujemy, to mogę sobie poGATEWAY-ować cosik, Murm? :wink:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Nie pogatwayujesz niestety obecnie supportowana magia to kapłańska, nekro i inkantacje, Z heraldami tzeencha zastanowię się jeszcze co zrobię a na pewno na niczym nie będą jeździć skoro nie mają możliwości wykupienia wierzchowca. Po za tym czary są wymyślane na nowo przezemnie choć może niektóre wzoruje na młotkowych. Zresztą konie i magia bywały już u mnie i nie robiły większej furory.

ODPOWIEDZ