Początkujący.... (Pytania/Pomoc)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
GROMiarz
Plewa

Re: Początkujący....

Post autor: GROMiarz »

Generalnie to lubię w czasie gry kombinować, myśleć, dlatego w WH40k wybrałem Dark Eldarów.
Sam już nie wiem... z jednej strony jedna armia i druga jest super...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

To może na początku sproksuj obie armie i rozegraj kilka bitew na próbę. Zobaczysz którą armie lepiej ci się prowadzi w boju :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Ze szczerego szczurzego serca polecam Skaveny. Świetna armia, wszystkie jednostki grywalne (no może oprócz ratogrów, dla których jeszcze nie znalazłem zastosowania). Nie sugeruj się PG, którzy widzą tylko 2 rary (kółko i abominacja), katapulta wręcz cudownie tłucze po Bretce i innych armiach z T3 (wszelkie elfy, większość ludzi, także szczury), latara też potrafi jednym strzałem zakończyć bitwę (jeden powazny blast i może nie być czego zbierać).
Cory to piechota wszelkiego rodzaju i taka, która może sporo wytrzymać (jak na standardy skaveńskie :wink: ) i taka, która ma umierać, ale także taka, którą moża sporo pomanewrować, a nawet stworzyć wykopkę na tyłach wroga.
Specjale to także piechota, ale bardziej specjalistyczna: skirmisze, całkiem nieźli strzelcy, czy jedyne skavy, które mają T4
Bohaterowie: do wyboru do koloru 4 rodzaje czarowników (w tym dwóch całkiem niezłych wojaków - Vermin Lord i Plague Priest) i 3 czystych do bitki.
Masz do dyspozycji 2 unikalne lory magii, które do słabych nie należą i we wprawnych pazurach poradzą sobie właściwie ze wszystkim.

No i na koniec, co wcale nie jest najmniej istotne, masz kozły ofiarne. W razie porażki zawsze można zwalić na niekompetencję podwaładnych lub/i na zdradę-spisek możnych ze Skavenblight. :wink:
Obrazek

Franklin
Wałkarz

Post autor: Franklin »

warkseer pisze:Ze szczerego szczurzego serca polecam Skaveny. Świetna armia, wszystkie jednostki grywalne (no może oprócz ratogrów, dla których jeszcze nie znalazłem zastosowania).
Ja też skłaniał bym się raczej ku Skavenom :wink:
ps.ratogry można wykorzystać jako opozycję na np Trolle :P

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

powiedzcie proszę gdzie i jakie są sklepy w lublinie z warhammerem
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Awatar użytkownika
bidony
Plewa

Post autor: bidony »

Dzień Dobry, niewiem gdzie to dać ale mam pytanie odnośnie strony cytadeli czy koleś mortier ze SPIMu ma tu swoje konto ?
A

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Eriks, sklep z tzw Warhammerem jest na Narutowicza , ale tam jest bardzo mały wybór. Lepiej szukać tutaj lub na allegro ew. fdzieś w internetowych sklepach. Jeśli chciałbyś przyjechać na turniej to z figsami nie ma problemu. Albo ktoś pożyczy albo początkującemu pozwoli się grać proxami
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

bidony pisze:Dzień Dobry, niewiem gdzie to dać ale mam pytanie odnośnie strony cytadeli czy koleś mortier ze SPIMu ma tu swoje konto ?
A
Cytadela ma swoje forum.

Pseudoklimaciarz

Post autor: Avatar »

Jaka armia najlepsza na początek ? Byle nie demony !

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

To zależy co ci się podoba. Armia musi pasować do ciebie swoją atmosferą, musi podobać ci się jej charakter i modele. Sprecyzuj czego byś od armii oczekiwał, wtedy forumowicze ci pomogą.

I dlaczego nie demony?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Taka która ci sie najbardziej podoba :wink: (masz odczuwac przyjemnosc z gry)
Ale w lipcu ma wyjsc nowa edycja wiec wstrzymaj się jeszcze z kupnem czogo kolwiek :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Manco
Mudżahedin

Post autor: Manco »

jak to jest z tymi konmi moge je zaatakowac? jak wyglada atak na konia? i czy jak zabije konia to co jest z rycerzem ktory sie na nim znajduje?
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

zwykłych koni/wilków/dzików itd. nie da się zaatakować.
W przypadku ujeżdżanych monsterów, po prostu deklarujesz ataki w potwora a jak go zabijesz to kładziesz na jego miejsce pieszy model jeźdźca.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Manco
Mudżahedin

Post autor: Manco »

ok dizeki jeszcze jedno pytanie bardzo potrzebowal bym dzialko gram chaosem i hell cannon kosztuje w sklepie 220zl uzywane nie wiele taniej kupie i puki co nie mam takiej kasy czy mogl bym kupic jakies inne dzialko i uzywac go jak hell cannona? jak tak to jakiej rasy byscie mi polecili dzialko zeby bylo w miare tanie i jakos wygladajace chaosowo troszke:D
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Najlepiej z takimi pytaniami uderzyć na konkretne pod-fora (w tym przypadku na WoCh'u ofc :wink: ) Ale od razu mówie że z tańszym zamiennikiem Hellki będzie problem, najlepiej samemu coś zescratchbuildować.

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

1. Zawsze możesz grać na działku DoW mimo, że dla mnie średnio pasuje do WoCh. Dla lepszego efektu wypadałoby abyś takie działko np.: z Empire skonwertował.
2. Zrobić go z Defilera od CSM: http://www.mrocznyraj.pl/sklep/index.ph ... e&pID=1054 O szczegóły spytaj się Nijlora, bo on bodajże tak robił swoje Hellcannony do chadecji. Koszt: conajmniej 100 zł (np.: z allegro), ~150 zł nówka.
3. Spotkałem się z pomysłem robienia Hellcannona z Tyranid Biovore'a, ale nie wiem jakiej jest wielkości i czy to mogłoby wypalić: http://www.mrocznyraj.pl/sklep/images/p ... iovore.jpg
To chyba kosztuje z 80 zł.

Ale IMO prościej odłożyć kasę i kupić zwykłego Hellcannoa :wink:
EDIT: W przypadku kupowania "normalnej" heleny obserwuj czy mikemayday nie robi kolejnego zamówienia z Wayland Games. Tam Hellcannon kosztuje 40,25 £. Przy korzystnum kursie (np.: 4,55) działo wyniesie Cię ~180 zł. Przy kursie mniej korzystnym (np.: 5) bedzie to ~200 co i tak wyjdzie taniej i szybciej, gdyż poza www.gamesrus.com.pl nie przypominam sobie sklepy z opcją Mail Order.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2010, o 20:39 przez Zaklinacz Kostek, łącznie zmieniany 1 raz.
Lest we forget:
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Gdzieś czytałem o przemodelowanym Steam Tanku, używanym jaki Helena. Imho- to też opcja warta przemyślenia.

W reszcie przypadków vide Zaklinacz.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Arbiter Elegancji pisze:Najlepiej z takimi pytaniami uderzyć na konkretne pod-fora (w tym przypadku na WoCh'u ofc :wink: ) Ale od razu mówie że z tańszym zamiennikiem Hellki będzie problem, najlepiej samemu coś zescratchbuildować.
Właśnie stamtąd został delikatnie wyproszony za brak umiejętności w posługiwaniu się językiem polskim pisanym... Jak widać powyżej zresztą...

janekj
Plankton

Post autor: janekj »

Witam wszystkich serdecznie
jestem tutaj nowy i na początek mam bardzo noob'owe pytania:
1.) czy gdzieś w necie sa zebrane opisy armii z których początkujący mógłby wywnioskować(narazie bardzo ogólnikowo) jaka armia w czym sie specjalizuje: na zasadzie - ci dobrze strzelają i czarują, inni sa doskonali w walce wręcz itd. Czytalem armybooki ,ale trudno jest mi się w nich połapać i wyciągnąć odpowiednie wnioski
2.) czy w WFB występują/jakie są armie które są praktycznie na wymarciu,od paru lat niesupportowane przez GW ,tak jak np. Necroni w Wh40k

pozdrawiam, i dziękuje za odpowiedzi

ps: jeśli gdzieś na forum znajduje sie odpowiedz na moje pytanie,to z gory przepraszam,musiałem przeoczyć,i proszę o linka

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

1) Przeszukaj dział Dyskusja ogólna jest tam kilka tematów w których ludzie pytają się o wybór armi a weterani często piszą tam właśnie takie opisy niektórych armii. Warto poczytać sądze że znajdziesz coś dla ciebie.

2) Na wymarciu są Krasnoludy Chaosu no i psy wojny ( aczkolwiek najpopularniejsze Rary brały się właśnie od tych drugich :lol2: ).
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

ODPOWIEDZ