Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Re: Początkujący....
Generalnie to lubię w czasie gry kombinować, myśleć, dlatego w WH40k wybrałem Dark Eldarów.
Sam już nie wiem... z jednej strony jedna armia i druga jest super...
Sam już nie wiem... z jednej strony jedna armia i druga jest super...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
To może na początku sproksuj obie armie i rozegraj kilka bitew na próbę. Zobaczysz którą armie lepiej ci się prowadzi w boju
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Ze szczerego szczurzego serca polecam Skaveny. Świetna armia, wszystkie jednostki grywalne (no może oprócz ratogrów, dla których jeszcze nie znalazłem zastosowania). Nie sugeruj się PG, którzy widzą tylko 2 rary (kółko i abominacja), katapulta wręcz cudownie tłucze po Bretce i innych armiach z T3 (wszelkie elfy, większość ludzi, także szczury), latara też potrafi jednym strzałem zakończyć bitwę (jeden powazny blast i może nie być czego zbierać).
Cory to piechota wszelkiego rodzaju i taka, która może sporo wytrzymać (jak na standardy skaveńskie ) i taka, która ma umierać, ale także taka, którą moża sporo pomanewrować, a nawet stworzyć wykopkę na tyłach wroga.
Specjale to także piechota, ale bardziej specjalistyczna: skirmisze, całkiem nieźli strzelcy, czy jedyne skavy, które mają T4
Bohaterowie: do wyboru do koloru 4 rodzaje czarowników (w tym dwóch całkiem niezłych wojaków - Vermin Lord i Plague Priest) i 3 czystych do bitki.
Masz do dyspozycji 2 unikalne lory magii, które do słabych nie należą i we wprawnych pazurach poradzą sobie właściwie ze wszystkim.
No i na koniec, co wcale nie jest najmniej istotne, masz kozły ofiarne. W razie porażki zawsze można zwalić na niekompetencję podwaładnych lub/i na zdradę-spisek możnych ze Skavenblight.
Cory to piechota wszelkiego rodzaju i taka, która może sporo wytrzymać (jak na standardy skaveńskie ) i taka, która ma umierać, ale także taka, którą moża sporo pomanewrować, a nawet stworzyć wykopkę na tyłach wroga.
Specjale to także piechota, ale bardziej specjalistyczna: skirmisze, całkiem nieźli strzelcy, czy jedyne skavy, które mają T4
Bohaterowie: do wyboru do koloru 4 rodzaje czarowników (w tym dwóch całkiem niezłych wojaków - Vermin Lord i Plague Priest) i 3 czystych do bitki.
Masz do dyspozycji 2 unikalne lory magii, które do słabych nie należą i we wprawnych pazurach poradzą sobie właściwie ze wszystkim.
No i na koniec, co wcale nie jest najmniej istotne, masz kozły ofiarne. W razie porażki zawsze można zwalić na niekompetencję podwaładnych lub/i na zdradę-spisek możnych ze Skavenblight.
Ja też skłaniał bym się raczej ku Skavenomwarkseer pisze:Ze szczerego szczurzego serca polecam Skaveny. Świetna armia, wszystkie jednostki grywalne (no może oprócz ratogrów, dla których jeszcze nie znalazłem zastosowania).
ps.ratogry można wykorzystać jako opozycję na np Trolle
Eriks, sklep z tzw Warhammerem jest na Narutowicza , ale tam jest bardzo mały wybór. Lepiej szukać tutaj lub na allegro ew. fdzieś w internetowych sklepach. Jeśli chciałbyś przyjechać na turniej to z figsami nie ma problemu. Albo ktoś pożyczy albo początkującemu pozwoli się grać proxami
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE
CANS FOR THE CANS THRONE
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
To zależy co ci się podoba. Armia musi pasować do ciebie swoją atmosferą, musi podobać ci się jej charakter i modele. Sprecyzuj czego byś od armii oczekiwał, wtedy forumowicze ci pomogą.
I dlaczego nie demony?
I dlaczego nie demony?
jak to jest z tymi konmi moge je zaatakowac? jak wyglada atak na konia? i czy jak zabije konia to co jest z rycerzem ktory sie na nim znajduje?
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
zwykłych koni/wilków/dzików itd. nie da się zaatakować.
W przypadku ujeżdżanych monsterów, po prostu deklarujesz ataki w potwora a jak go zabijesz to kładziesz na jego miejsce pieszy model jeźdźca.
W przypadku ujeżdżanych monsterów, po prostu deklarujesz ataki w potwora a jak go zabijesz to kładziesz na jego miejsce pieszy model jeźdźca.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
ok dizeki jeszcze jedno pytanie bardzo potrzebowal bym dzialko gram chaosem i hell cannon kosztuje w sklepie 220zl uzywane nie wiele taniej kupie i puki co nie mam takiej kasy czy mogl bym kupic jakies inne dzialko i uzywac go jak hell cannona? jak tak to jakiej rasy byscie mi polecili dzialko zeby bylo w miare tanie i jakos wygladajace chaosowo troszke:D
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Najlepiej z takimi pytaniami uderzyć na konkretne pod-fora (w tym przypadku na WoCh'u ofc ) Ale od razu mówie że z tańszym zamiennikiem Hellki będzie problem, najlepiej samemu coś zescratchbuildować.
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
1. Zawsze możesz grać na działku DoW mimo, że dla mnie średnio pasuje do WoCh. Dla lepszego efektu wypadałoby abyś takie działko np.: z Empire skonwertował.
2. Zrobić go z Defilera od CSM: http://www.mrocznyraj.pl/sklep/index.ph ... e&pID=1054 O szczegóły spytaj się Nijlora, bo on bodajże tak robił swoje Hellcannony do chadecji. Koszt: conajmniej 100 zł (np.: z allegro), ~150 zł nówka.
3. Spotkałem się z pomysłem robienia Hellcannona z Tyranid Biovore'a, ale nie wiem jakiej jest wielkości i czy to mogłoby wypalić: http://www.mrocznyraj.pl/sklep/images/p ... iovore.jpg
To chyba kosztuje z 80 zł.
Ale IMO prościej odłożyć kasę i kupić zwykłego Hellcannoa
EDIT: W przypadku kupowania "normalnej" heleny obserwuj czy mikemayday nie robi kolejnego zamówienia z Wayland Games. Tam Hellcannon kosztuje 40,25 £. Przy korzystnum kursie (np.: 4,55) działo wyniesie Cię ~180 zł. Przy kursie mniej korzystnym (np.: 5) bedzie to ~200 co i tak wyjdzie taniej i szybciej, gdyż poza www.gamesrus.com.pl nie przypominam sobie sklepy z opcją Mail Order.
2. Zrobić go z Defilera od CSM: http://www.mrocznyraj.pl/sklep/index.ph ... e&pID=1054 O szczegóły spytaj się Nijlora, bo on bodajże tak robił swoje Hellcannony do chadecji. Koszt: conajmniej 100 zł (np.: z allegro), ~150 zł nówka.
3. Spotkałem się z pomysłem robienia Hellcannona z Tyranid Biovore'a, ale nie wiem jakiej jest wielkości i czy to mogłoby wypalić: http://www.mrocznyraj.pl/sklep/images/p ... iovore.jpg
To chyba kosztuje z 80 zł.
Ale IMO prościej odłożyć kasę i kupić zwykłego Hellcannoa
EDIT: W przypadku kupowania "normalnej" heleny obserwuj czy mikemayday nie robi kolejnego zamówienia z Wayland Games. Tam Hellcannon kosztuje 40,25 £. Przy korzystnum kursie (np.: 4,55) działo wyniesie Cię ~180 zł. Przy kursie mniej korzystnym (np.: 5) bedzie to ~200 co i tak wyjdzie taniej i szybciej, gdyż poza www.gamesrus.com.pl nie przypominam sobie sklepy z opcją Mail Order.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2010, o 20:39 przez Zaklinacz Kostek, łącznie zmieniany 1 raz.
Lest we forget:
-
- Masakrator
Gdzieś czytałem o przemodelowanym Steam Tanku, używanym jaki Helena. Imho- to też opcja warta przemyślenia.
W reszcie przypadków vide Zaklinacz.
W reszcie przypadków vide Zaklinacz.
Właśnie stamtąd został delikatnie wyproszony za brak umiejętności w posługiwaniu się językiem polskim pisanym... Jak widać powyżej zresztą...Arbiter Elegancji pisze:Najlepiej z takimi pytaniami uderzyć na konkretne pod-fora (w tym przypadku na WoCh'u ofc ) Ale od razu mówie że z tańszym zamiennikiem Hellki będzie problem, najlepiej samemu coś zescratchbuildować.
Witam wszystkich serdecznie
jestem tutaj nowy i na początek mam bardzo noob'owe pytania:
1.) czy gdzieś w necie sa zebrane opisy armii z których początkujący mógłby wywnioskować(narazie bardzo ogólnikowo) jaka armia w czym sie specjalizuje: na zasadzie - ci dobrze strzelają i czarują, inni sa doskonali w walce wręcz itd. Czytalem armybooki ,ale trudno jest mi się w nich połapać i wyciągnąć odpowiednie wnioski
2.) czy w WFB występują/jakie są armie które są praktycznie na wymarciu,od paru lat niesupportowane przez GW ,tak jak np. Necroni w Wh40k
pozdrawiam, i dziękuje za odpowiedzi
ps: jeśli gdzieś na forum znajduje sie odpowiedz na moje pytanie,to z gory przepraszam,musiałem przeoczyć,i proszę o linka
jestem tutaj nowy i na początek mam bardzo noob'owe pytania:
1.) czy gdzieś w necie sa zebrane opisy armii z których początkujący mógłby wywnioskować(narazie bardzo ogólnikowo) jaka armia w czym sie specjalizuje: na zasadzie - ci dobrze strzelają i czarują, inni sa doskonali w walce wręcz itd. Czytalem armybooki ,ale trudno jest mi się w nich połapać i wyciągnąć odpowiednie wnioski
2.) czy w WFB występują/jakie są armie które są praktycznie na wymarciu,od paru lat niesupportowane przez GW ,tak jak np. Necroni w Wh40k
pozdrawiam, i dziękuje za odpowiedzi
ps: jeśli gdzieś na forum znajduje sie odpowiedz na moje pytanie,to z gory przepraszam,musiałem przeoczyć,i proszę o linka
1) Przeszukaj dział Dyskusja ogólna jest tam kilka tematów w których ludzie pytają się o wybór armi a weterani często piszą tam właśnie takie opisy niektórych armii. Warto poczytać sądze że znajdziesz coś dla ciebie.
2) Na wymarciu są Krasnoludy Chaosu no i psy wojny ( aczkolwiek najpopularniejsze Rary brały się właśnie od tych drugich ).
2) Na wymarciu są Krasnoludy Chaosu no i psy wojny ( aczkolwiek najpopularniejsze Rary brały się właśnie od tych drugich ).
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.