nie wychodzi, cała jednostka głupieje. Ale magowie w tej jednostce (jeśli sami nie mają głupoty lub nie jeżdżą na głupich steedach - a slaan nie ma ) mogą czarować.Rabsp pisze:a z popychaczki? mozna?czy poprostu to CO wychodzi 3,5 cala z oddziału? a klocek TG ze slanem robi dalej co chce?czy jesli Vet na CO w klocku templi nie zda glupoty, klocek idzie 1/2 ruchu Cold One'a, to slan moze czarowac, czy nie?
kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
znalazlem wlasnie cos takiego w malym rule booku, ale spotkalem sie tez ze zdaniem, ze slan nie moze czarowac, albo ze CO wychodzi z oddziału... moze byc z tym problem na turnieju?Gogol pisze:nie wychodzi, cała jednostka głupieje. Ale magowie w tej jednostce (jeśli sami nie mają głupoty lub nie jeżdżą na głupich steedach - a slaan nie ma ) mogą czarować.Rabsp pisze:a z popychaczki? mozna?czy poprostu to CO wychodzi 3,5 cala z oddziału? a klocek TG ze slanem robi dalej co chce?czy jesli Vet na CO w klocku templi nie zda glupoty, klocek idzie 1/2 ruchu Cold One'a, to slan moze czarowac, czy nie?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Str. 80 zarówno malego podręcznika jak i dużegoSzycha11 pisze:Jeszcze jedno pytanie, co mi daje muzyk dowódca i gościu od flagi?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Chempion - zawsze oddaje, nawet jeśli z oddziału wykorkuje cały pierwszy szereg (o ile nikt nie zadeklaruje że w niego wali), może rzucać i przyjmować challenge.
Sztandar - daje +1 co wyniku walki.
muzyk - +1 co wyniku walki jeśli jest remis, +1 do LD podczas zbierania uciekającego oddziału
PS. polecam lekturę Rule Booka, ale w tej chwili to już raczej nie opłacalne, bo za miesiąc wychodzą nowe
Sztandar - daje +1 co wyniku walki.
muzyk - +1 co wyniku walki jeśli jest remis, +1 do LD podczas zbierania uciekającego oddziału
PS. polecam lekturę Rule Booka, ale w tej chwili to już raczej nie opłacalne, bo za miesiąc wychodzą nowe
Największa maruda na Border Princes
Nie wiem jaką taką która możliwie najładniej by wyglądała
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=121&t=13045
taka jak na tych podstawkach powiedzmy
- Trawa elektrostatyczna 3mm jasna zieleń HEKI 3350
- Trawa elektrostatyczna 5mm ciemna zieleń HEKI 3369
te są fajne, gdzie je dostać?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=121&t=13045
taka jak na tych podstawkach powiedzmy
- Trawa elektrostatyczna 3mm jasna zieleń HEKI 3350
- Trawa elektrostatyczna 5mm ciemna zieleń HEKI 3369
te są fajne, gdzie je dostać?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
To jakiś żart?Szycha11 pisze:te są fajne, gdzie je dostać?
Po wpisaniu w google "HEKI 3350" i "HEKI 3369"wyskakuje masa sklepów internetowych gdzie można zamówić te i wiele innych. Warto najpierw samemu się troszkę wysilić i poszukać zanim się zacznie pisać na forum
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Mam takie jedno pytanko.
Skinki stoją 1" od maruderów. Szarża skinek, maruderzy uciekają (idealnie na wprost) 11". Są zagonieni czy nie? Mi się osobiście wydaje, że skoro jest "na styk" to nie są złapani.
Skinki stoją 1" od maruderów. Szarża skinek, maruderzy uciekają (idealnie na wprost) 11". Są zagonieni czy nie? Mi się osobiście wydaje, że skoro jest "na styk" to nie są złapani.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jeśli marudy stały idealnie 1" to skinki dogoniły. W końcu mają 12" szarży.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, o 00:08 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.
ale 11,(9) = 12Arbiter Elegancji pisze:W końcu mają 12" szarży a nie 11,999(9).
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Fail
widać że od paru lat z matematyką to ja nie miałem nic wspólnego
widać że od paru lat z matematyką to ja nie miałem nic wspólnego
Spoko, znam takich co wciaz nie wierza w to ze 0,(9) = 1, nawet bo szybkim wyjasnieniu
0,(9) = x;
9,(9) = 10x;
9 = 10x - x;
1 = x;
zle cie uczyli.Gremli pisze:Wiem że offtop.
Mnie uczyli że 0,(9) dąży do 1 ale nie jest równe. 1 będzie swoistą asymptotą.
10x-x=9x
0.(9)x10=9.(9)
9.(9)-0.(9)=9
skoro wiec 9=9x0.(9) // /9 ->1=0.(9)
lidder szybszy
niemniej juz kolorowym tuszem skonczcie watek liczb tu