Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Re: Mistrzostwa Świata - RPA 2010

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Jak to co? Pokażą jak się przewracać, wymuszać karne oraz faulować czyli tradycyjną włoską piłkę :D
Lest we forget:
Obrazek

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Ale bez Materazziego będzie trudniej, włosi mogą przegrać.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Tak Zaklinacz - pokazują dokładnie to, o czym pisałeś. Poza tym mecz słaby. Ze strony oszustów niezłe wrażenie momentami robił Inaquinta i de Rossi. Paragwaj słabiutki IMHO.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Niestety, oglądam te mecze i oglądam i nadal sądze, że piłka nożna to nudny sport. Chyba trzeba poczekać do półfinałów bo narazie nic szczególnego sie nie dzieje w tych meczach grupowych. :P
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Kosmo pisze:Niestety, oglądam te mecze i oglądam i nadal sądze, że piłka nożna to nudny sport. Chyba trzeba poczekać do półfinałów bo narazie nic szczególnego sie nie dzieje w tych meczach grupowych. :P
Wiesz co, zazwyczaj nie oglądam niczego przed finałami - ale np. dzisiejszy mecz Japończyków z Kamerunem był naprawdę fajny :) Może nie pokazali świetnej gry - ale byli fajni gracze i trochę dobrej taktyki ;)

Mecz Włochy-Paragwaj bardzo dobry, Włosi wyraźnie nie umieją grać bez chamstwa i fauli. Paragwaj pokazał, że jest silny. Szczególnie, że Włosi mieli raczej zrywy, Paragwaj grał większość meczu dobrze.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Trudno mi jest się z Tobą zgodzić. Paragwaj robił błędy w obronie, do jednej piłki startowało np. dwóch zawodników przeszkadzając sobie, w zasadzie ich monolit sprowadzał się do murowania bramki - na raz ustawiał na przeciw Włochów nawet 7-8 piłkarzy. Nie przechodził płynnie z destrukcji do konstrukcji, ich akcje w 80% kończyły się prostymi stratami. Natomiast to fakt - słabawi Włosi mieli problem z rozklepaniem ich formacji obronnej, że się tak wyrażę. Nic poza tym. Na swoje szczęście grupę mają raczej słabą, także i jedni i drudzy mają sporą (a Włosi nawet ogromną) szansę na awans.
Jutro zobaczymy nareszcie grupę śmierci - oby spełniła ona pokładane oczekiwania, bo na razie szału nie ma. Chociaż i bez mizerii.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Włosi wyraźnie nie umieją grać bez chamstwa i fauli
Ta tylko zanim Camoranesi powinien dostać czerwoną kartkę (zasłużoną) to Paragwaj powinien grać w 9. Sedzia byl slepy dzisiaj a jak nie zauwazyl tego faulu w 1 minucie, za ktory zawodnik Paragwaju powinien wyleciec to juz jest jego tajemnica. Brutalny atak na noge, ktory na szczescie nie zakonczyl sie jak dla Wasyla czy Eduardo.

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

ksch pisze:Ze strony oszustów niezłe wrażenie momentami robił Inaquinta i de Rossi.
http://www.youtube.com/watch?v=Iufnlu5842w
To było najlepsze =D> :mrgreen:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Mnie też to zachwyciło. Co za błazny. btw Wyczytałem wczoraj, że średnia bramek na mecz wynosi 1,6, a podnoszą ją wydatnie Niemcy :roll: Mam wrażenie, że teraz wszyscy chcą być jak Włosi czy Niemcy i powoli rozkręcają się oszczędzając siły. Dla niektórych może skończyć się to tragicznie :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Brawa brawa dla All Whites! =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

To się nazywa grać do końca :) Brawo

=D>
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

WKS dobrze ciśnie. Portugalia ma problemy z ich agresywnością i pressingiem.Czekamy na Drogbę :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Kosmo pisze:Niestety, oglądam te mecze i oglądam i nadal sądze, że piłka nożna to nudny sport. Chyba trzeba poczekać do półfinałów bo narazie nic szczególnego sie nie dzieje w tych meczach grupowych. :P
Jak na razie najlepszy mecz imho to anglia - usa
Ci drudzy dobrze grali, anglicy slabiej niz sie spodziewalem

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

ANtY pisze:
Jak na razie najlepszy mecz imho to anglia - usa
Ci drudzy dobrze grali, anglicy slabiej niz sie spodziewalem
Mi najbardziej podszedł Niemcy-Australia. Niemcy mieli piękne akcje a Aussies próbowali do końca no i nie nurkowali :)

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

ksch pisze:WKS dobrze ciśnie. Portugalia ma problemy z ich agresywnością i pressingiem.Czekamy na Drogbę :mrgreen:
Hehe, to się doczekałeś. WKS o wiele lepiej niż Portugalia, nieźle cisną.

Podobnie jak jachu_ka, jak narazie najlepszym meczem było spotkanie Niemcy - Australia.

Co do meczy Słowacja - Nowa Zelandia: trochę szkoda mi naszych sąsiadów, ale NZ nie poddała się i remis zasłużony. Ale i tak mecz dość średni, żeby nie powiedzieć słaby :wink:
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

dla mnie to najbardziej nudne mistrzostwa od dawna :) moze dlatego ze pilka ostatnio wypadla z 1szego kregu moich zainteresowan i nieco sie opoznilem... ale co jakis mecz wlacze to nuda i pilnowanie tylow

a Włochy jak to Włochy :mrgreen: tyle ze na duzo nizszym poziomie niz zazwyczaj... mimo ze im kibicuje watpie zeby przeszli 1/8

pzdr

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

thurion pisze:dla mnie to najbardziej nudne mistrzostwa od dawna :) moze dlatego ze pilka ostatnio wypadla z 1szego kregu moich zainteresowan i nieco sie opoznilem...
Nic się nie opóźniłeś, to są faktycznie nudne mistrzostwa. :(
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

Spokojnie, zaraz Koreańczycy zaczynają walkę o życie ( dosłownie, co za zje*any kraj )
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Tya, jeden się popłakał w czasie hymnu, bo wie jaka jest na nich presja.

A mistrzostwa jak narazie nie są zaciekawe to fakt, ale liczę że się towarzystwo rozkręci później.
Lest we forget:
Obrazek

ODPOWIEDZ