Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Re: Mistrzostwa Świata - RPA 2010
Jak to co? Pokażą jak się przewracać, wymuszać karne oraz faulować czyli tradycyjną włoską piłkę
Lest we forget:
Tak Zaklinacz - pokazują dokładnie to, o czym pisałeś. Poza tym mecz słaby. Ze strony oszustów niezłe wrażenie momentami robił Inaquinta i de Rossi. Paragwaj słabiutki IMHO.
Niestety, oglądam te mecze i oglądam i nadal sądze, że piłka nożna to nudny sport. Chyba trzeba poczekać do półfinałów bo narazie nic szczególnego sie nie dzieje w tych meczach grupowych.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
Wiesz co, zazwyczaj nie oglądam niczego przed finałami - ale np. dzisiejszy mecz Japończyków z Kamerunem był naprawdę fajny Może nie pokazali świetnej gry - ale byli fajni gracze i trochę dobrej taktykiKosmo pisze:Niestety, oglądam te mecze i oglądam i nadal sądze, że piłka nożna to nudny sport. Chyba trzeba poczekać do półfinałów bo narazie nic szczególnego sie nie dzieje w tych meczach grupowych.
Mecz Włochy-Paragwaj bardzo dobry, Włosi wyraźnie nie umieją grać bez chamstwa i fauli. Paragwaj pokazał, że jest silny. Szczególnie, że Włosi mieli raczej zrywy, Paragwaj grał większość meczu dobrze.
Trudno mi jest się z Tobą zgodzić. Paragwaj robił błędy w obronie, do jednej piłki startowało np. dwóch zawodników przeszkadzając sobie, w zasadzie ich monolit sprowadzał się do murowania bramki - na raz ustawiał na przeciw Włochów nawet 7-8 piłkarzy. Nie przechodził płynnie z destrukcji do konstrukcji, ich akcje w 80% kończyły się prostymi stratami. Natomiast to fakt - słabawi Włosi mieli problem z rozklepaniem ich formacji obronnej, że się tak wyrażę. Nic poza tym. Na swoje szczęście grupę mają raczej słabą, także i jedni i drudzy mają sporą (a Włosi nawet ogromną) szansę na awans.
Jutro zobaczymy nareszcie grupę śmierci - oby spełniła ona pokładane oczekiwania, bo na razie szału nie ma. Chociaż i bez mizerii.
Jutro zobaczymy nareszcie grupę śmierci - oby spełniła ona pokładane oczekiwania, bo na razie szału nie ma. Chociaż i bez mizerii.
Ta tylko zanim Camoranesi powinien dostać czerwoną kartkę (zasłużoną) to Paragwaj powinien grać w 9. Sedzia byl slepy dzisiaj a jak nie zauwazyl tego faulu w 1 minucie, za ktory zawodnik Paragwaju powinien wyleciec to juz jest jego tajemnica. Brutalny atak na noge, ktory na szczescie nie zakonczyl sie jak dla Wasyla czy Eduardo.Włosi wyraźnie nie umieją grać bez chamstwa i fauli
http://www.youtube.com/watch?v=Iufnlu5842wksch pisze:Ze strony oszustów niezłe wrażenie momentami robił Inaquinta i de Rossi.
To było najlepsze
Mnie też to zachwyciło. Co za błazny. btw Wyczytałem wczoraj, że średnia bramek na mecz wynosi 1,6, a podnoszą ją wydatnie Niemcy Mam wrażenie, że teraz wszyscy chcą być jak Włosi czy Niemcy i powoli rozkręcają się oszczędzając siły. Dla niektórych może skończyć się to tragicznie
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
WKS dobrze ciśnie. Portugalia ma problemy z ich agresywnością i pressingiem.Czekamy na Drogbę
Jak na razie najlepszy mecz imho to anglia - usaKosmo pisze:Niestety, oglądam te mecze i oglądam i nadal sądze, że piłka nożna to nudny sport. Chyba trzeba poczekać do półfinałów bo narazie nic szczególnego sie nie dzieje w tych meczach grupowych.
Ci drudzy dobrze grali, anglicy slabiej niz sie spodziewalem
Mi najbardziej podszedł Niemcy-Australia. Niemcy mieli piękne akcje a Aussies próbowali do końca no i nie nurkowaliANtY pisze:Jak na razie najlepszy mecz imho to anglia - usaKosmo pisze:Niestety, oglądam te mecze i oglądam i nadal sądze, że piłka nożna to nudny sport. Chyba trzeba poczekać do półfinałów bo narazie nic szczególnego sie nie dzieje w tych meczach grupowych.
Ci drudzy dobrze grali, anglicy slabiej niz sie spodziewalem
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Hehe, to się doczekałeś. WKS o wiele lepiej niż Portugalia, nieźle cisną.ksch pisze:WKS dobrze ciśnie. Portugalia ma problemy z ich agresywnością i pressingiem.Czekamy na Drogbę
Podobnie jak jachu_ka, jak narazie najlepszym meczem było spotkanie Niemcy - Australia.
Co do meczy Słowacja - Nowa Zelandia: trochę szkoda mi naszych sąsiadów, ale NZ nie poddała się i remis zasłużony. Ale i tak mecz dość średni, żeby nie powiedzieć słaby
Lest we forget:
dla mnie to najbardziej nudne mistrzostwa od dawna moze dlatego ze pilka ostatnio wypadla z 1szego kregu moich zainteresowan i nieco sie opoznilem... ale co jakis mecz wlacze to nuda i pilnowanie tylow
a Włochy jak to Włochy tyle ze na duzo nizszym poziomie niz zazwyczaj... mimo ze im kibicuje watpie zeby przeszli 1/8
pzdr
a Włochy jak to Włochy tyle ze na duzo nizszym poziomie niz zazwyczaj... mimo ze im kibicuje watpie zeby przeszli 1/8
pzdr
Nic się nie opóźniłeś, to są faktycznie nudne mistrzostwa.thurion pisze:dla mnie to najbardziej nudne mistrzostwa od dawna moze dlatego ze pilka ostatnio wypadla z 1szego kregu moich zainteresowan i nieco sie opoznilem...
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Tya, jeden się popłakał w czasie hymnu, bo wie jaka jest na nich presja.
A mistrzostwa jak narazie nie są zaciekawe to fakt, ale liczę że się towarzystwo rozkręci później.
A mistrzostwa jak narazie nie są zaciekawe to fakt, ale liczę że się towarzystwo rozkręci później.
Lest we forget: