8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)
Oni też mają przerzuty trafień... do tego konie. Choć to mało to jednak trochę robi różnicę. Z resztą nie jestem pewny ale te k6 ataków robi się z ASFem <choć głowy za to nie dam> będzie ciężko... choć na 1500 ptk, taki WoCh wystawi ci jeszcze koło 100 maruderów i pewnie jeszcze 2 magów zmieści i BSBeka, którego wsadzi do rycerzy. No nie wiem czy da rade...
Lepiej wystawić jednego brzydkiego dużego maga z BoH i 2 małych magów i BoS
Lepiej wystawić jednego brzydkiego dużego maga z BoH i 2 małych magów i BoS
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, o 10:21 przez Jab, łącznie zmieniany 2 razy.
Paskudny uśmiech power gamera
Smoki bedą mega twarde. A jeżdzcy jeszcze bardziej, bo podobno znowu bronie dwuręczne na wierzchowcu daja +2 siły. Czyli taki Elf na sar dragonie wpada w cos. Najpierw zadaje 4ataki z siłą 6 z przerzutem nietrafionych i k6s7 hitów, pózniej ty oddajesz, nastepnie dostajesz 6 ataków z siła 7 i 2k6 z siłą 4. do tego mam +1CR. Który odział piechoty to wytrzyma?
Wystawiając takiego bydlaka nie masz żadnej ochrony przed magią... i schodzisz w 1 lub 2 turze...
@MAĆKO
To prawda, ale jeżeli moja teoria się potwierdzi że można zrobić PG 2+ warda na magię, który działa na misscasty to nie ma się czego bać... przynajmniej HE mogą się poszczycić bezpieczną magią.
@MAĆKO
To prawda, ale jeżeli moja teoria się potwierdzi że można zrobić PG 2+ warda na magię, który działa na misscasty to nie ma się czego bać... przynajmniej HE mogą się poszczycić bezpieczną magią.
żadna edycja nie zmieni tutaj absolutnie nic bo wszystko zależy od naszego turniejowego podejścia widać ile osób się cieszy że dostanie na początku magii 12PD potem zbije to do 6-7 i znowu doładujesz przedmiotami do 12, lub że na 1500 wezmą smoka lub dwa co tam i tak przegięcie jedno goni drugie bo każdy chce mieć obronę na to co wystawi przeciwnik i tak samo jak w 7edycji będzie na smoka park maszynowy, a na park maszynowy magia, na magię smok itp. w różnych kombinacjach tyle że do większej skali bo na 1000nawet lorda sobie można brać, to co dopiero na 2000-2500 lub nawet 3000+
tutaj wszystko zależy od nas jak ktoś nie umie sam ogarnąć rozpy w swojej armii aby wyglądała w miarę logicznie tylko bierze od ciula co mocniejsze bo tak można to się nie dziwcie że każdy tak narzeka i jęczy...taka nasza cecha narodowa lubimy kogoś w czoko jechać za wszelką cenę i dziwimy się gdy ktoś robi nam to samo
tutaj wszystko zależy od nas jak ktoś nie umie sam ogarnąć rozpy w swojej armii aby wyglądała w miarę logicznie tylko bierze od ciula co mocniejsze bo tak można to się nie dziwcie że każdy tak narzeka i jęczy...taka nasza cecha narodowa lubimy kogoś w czoko jechać za wszelką cenę i dziwimy się gdy ktoś robi nam to samo
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Ja nie mówie o szarżowaniu rycerzami oni zostaną zaszarżowani... Leszek jeżdzący na smoku atakuje pierwszy zabije np 2 max 3 ale moze nie zabić jednego... smok jest na dużej podstawce więc walić go będzie 4 z pierwszego i przy śmierci 3 ryczerzy 2 z drugiego szeregu 4*3 + 2*1 = 14 ataków z S 5 WS 5 i kilka ran napewno wbiję.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Tylko czy to będzie zabawa? Owszem miło się będzie odegrać troszkę na Wampirach czy Demonach ale wstępnie jestem przerażony bo wiem jaki rozpiździaj potrafię zrobić jedną katapą, jednym cannonem i jednym Flamem a co dopiero jak będzie ich odpowiednio 3,3 i 2 (i jeszcze takie organki malutkie no góra dwie... ) I spam inżynierów do tego coby maszynkę okopać i obronić przed gównem wszelakim w postaci fastów.Grazbird pisze:wynika z tego że w krasiach 3 katapki, 2 organki i 2 flame cannony to mus.
do tego parę bolców i możemy się bawić.
Jeśli to będzie tak wyglądać to będzie wyrywał ten kto zaczyna i ma więcej lepszych maszynek. Bo na czarodzieja rzucisz scrolla a na kulę armatnią już nie.
p.s. Widzę, że niektórzy już rozpiski na dwóch smokach kombinują... Zapraszamy tedy smoki na stół - nawet 3
Dokładnie. Weź jeszcze pod uwagę że bierzesz banner z przerzutami trafień. Choć uważam że teraz będą na stole dominować marudy, wojownicy i wybrańcy. Z racji na swoją inicjatywę i inne boostyPrzemcio251 pisze:Ja nie mówie o szarżowaniu rycerzami oni zostaną zaszarżowani... Leszek jeżdzący na smoku atakuje pierwszy zabije np 2 max 3 ale moze nie zabić jednego... smok jest na dużej podstawce więc walić go będzie 4 z pierwszego i przy śmierci 3 ryczerzy 2 z drugiego szeregu 4*3 + 2*1 = 14 ataków z S 5 WS 5 i kilka ran napewno wbiję.
I fakt jest że krasie teraz będą miłosiernie gięte z tymi maszynami teraz...
Ja na 70% oleję magię, będę brał same przedmioty dające + do wyniku dispela i dodatkowe kostki plus scroll, dwie czarodziejki po 1 lvl i na 6tkach dodatkowe kostki dispela.
To będzie trochę przegięte albo smoki, albo wyjebany gunline, który mi zatłucze nawet gralowców ukrywających się w lesie :/ wcześniej była jakaś szansa, ze gralowcy wyżyją jak ktoś będzie w nich walił, teraz bez mierzenia... centralki będą leciały w nich masowo, a jeszcze że nie ma na 4+ to już dopiero rzeźnia, jeden direct hit i 9ciu pod małą templejtką siedzi .... suuuper :/ a ja jak zwykle mogę mieć jeden oddział, bo to jest elita i trebusheta, który będzie spadał po pierwszej turze z byle moździerza :/, a ja sie tak cieszyłem na erę walki piechotą, a tu od zajebania smoków i maszyn
To będzie trochę przegięte albo smoki, albo wyjebany gunline, który mi zatłucze nawet gralowców ukrywających się w lesie :/ wcześniej była jakaś szansa, ze gralowcy wyżyją jak ktoś będzie w nich walił, teraz bez mierzenia... centralki będą leciały w nich masowo, a jeszcze że nie ma na 4+ to już dopiero rzeźnia, jeden direct hit i 9ciu pod małą templejtką siedzi .... suuuper :/ a ja jak zwykle mogę mieć jeden oddział, bo to jest elita i trebusheta, który będzie spadał po pierwszej turze z byle moździerza :/, a ja sie tak cieszyłem na erę walki piechotą, a tu od zajebania smoków i maszyn
Największa maruda na Border Princes
Niską inicjatywe w pelni rekompensuje nam zasada zdejmowania start z tylnych szeregów i walenia z dwóch szeregów. Mysle, ze nie ma dla orkow wiekszego znaczenia (w starciach ze srednimi oddzialami, nie mowie o Swordmasterach czy Black Guardach) czy walimy pierwsi, czy drudzy, skoro i tak wyplacimy komplet ataków. Moim zdaniem duzym atutem orków bedzie T4 i S4/5 oraz niski koszt piechoty (bedzie mozna miec jej naprawdę dużo, jesli w ogole pichota bedzie miala w tej edycji sens).Yahoo82 pisze:Ech przez ta całą In zieloni będą dalej ssać po kule. W tej edycji, jeśli nic się nie zmieni w strzelaniu, to będą ssać z połykiem nawet. .
Co z tego, że piechota będzie miała stuborn jak i tak ze swoim marnym staticiem i śmiesznymi atakami z siła 3 niczego nie zbrejkuje. Teraz 6 psów khorna jeszcze szybciej pokroi klocek orkasów. Psy mają +1 od CR a orki -1 CR i gorszego as (brak out number i bonusu tarcza h.w.) w stosunku do 7-edycji.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, o 10:44 przez Fisch, łącznie zmieniany 1 raz.
Najpierw to trzeba to wszystko zmieścić Po drugie pod małym templatem jest siłą 3 a siła 9 jest tylko pod środkiem więc tylko krasie będą miały takie masakrujące strzelanie. Choć pierwsze co powinno pójść do bannu to strzelanie w to czego się nie widzi to jakiś absurd jest, no ale dobra to jeszcze można przeboleć, ale te nowe sloty na maszyny to już jest po prostu perfidia + spam inżynierów... swoją drogą ciekawe co inżynierowie dadzą do cannonów skoro one i tak zadają d6 obrażeń.
Na YT jest kolejny filmik reklamujący 8edycję, miłego oglądania
http://www.youtube.com/watch?v=rBvC2Wd- ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=rBvC2Wd- ... re=related
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: