Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Ingen175
Kradziej

Re: Mistrzostwa Świata - RPA 2010

Post autor: Ingen175 »

A ja kibicuje koreańcom, dość mam tego ciągłego słuchania jaka to brazylia jest wyk.... Korea ładnie sobie radzi, chociaż to Brazylijczycy raczej nic nie pokazali.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Ingen175 pisze: Korea ładnie sobie radzi, chociaż to Brazylijczycy raczej nic nie pokazali.
Ciebie chyba ułańska fantazja ponosi. Jak oglądam takich kalafiorów to jestem za obcięciem limitu do 16 drużyn w turnieju. Przynajmniej naparzali by się aż miło. Sorry stary, ale z taką grą to jeszcze polacy by zrobili sukces.
Brazylia próbuje przejść jak najmniejszym nakładem sił. Słusznie. Jeszcze wiele przed nimi. Nawet w przypadku remisu spoko moga wyjść z 1 miejsca.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

A ja wolę oglądać różnorodną piłkę a nie Ameryką Płd i Europę+1-2 drużyny z afryki, a tak by było jakby na MŚ brali po 16 drużyn. Brawo dla Koreańczyków.

A skoro uważasz pozwalanie Azjatom strzelać bez żadnych konsekwencji w światło bramki, celowym nie zużywaniem nakładu sił... ekhm. Jak dla mnie to Brazylia po prostu zignorowała Koreańczyków. O, a jednak bramkę strzelili :(
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

No to teraz "Praca czyni wolnym"...żal mi ich z powodu mieszkania w takim, a nie innym państwie, ale tu jednak cudu nie będzie. Nie sądzę.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Ograniczenie liczby drużyn? Da się zrobic. Zacząłbym od wypieprzenia na zbity pysk makaronów, za żałosne symulanctwo. Jest zresztą nawet w tym temacie link do filmiku gdzie jest pięknie pokazany "stały element" gry włoskiej.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

nindza77 pisze:A skoro uważasz pozwalanie Azjatom strzelać bez żadnych konsekwencji w światło bramki, celowym nie zużywaniem nakładu sił... ekhm.
Straszne, Korea oddała strzał, Brazylia niech pakuje manatki i jedzie do domu. Nie mają szans. :lol2:
Zbastuj, za dużo mundiali widziałem aby nabierać się na pierwszy mecz, lub nawet na całą fazę grupową.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Dobra, nikt nie straszy brazylijczyków ale sporym zaskoczeniem jest taki a nie inny wynik, drużyna której nie było ponad 40 lat na mundialu, o której bardzo mało się wie zdołała strzelić gola Brazylii. Oni się nie poddawali w przeciwieństwie do nas, wiesz Koreańczycy mogą nawet próbować wyjścia z grupy czego osobiście im życzę. I nie mają na to wpływu jakieś ideologiczno-polityczne sympatie, tylko zawsze kibicuję takim drużynom.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Bez przesady. Pierwsze mecze w grupie to zazwyczaj gra z przyczajki, stąd nie jest łatwo wygrać 5-0, chyba że się strzeli bramkę w 5tej minucie. Każdy w miarę zorganizowany zespół potrafi się bronić. Lepiej lub gorzej. Koreańczykom wychodziło to całkiem całkiem. I zawsze przeciw takiej ścianie trudno jest atakować, gdyż wymaga to: a) świetnych umiejętności indywidualnych i/lub b) świetnej organizacji ataku, szczególnie gry z pierwszej piłki. Brazylia nie zachwyciła, ale zrobiła to, co do niej należało. Korea podobnie. Tyle. Na tle całej grupy Korea zdobędzie 0pkt, a wszystko rozstrzygnie się w meczach WKS-Brazylia i Portugalia-Brazylia. Patrząc przez pryzmat dzisiejszego meczu Brazylia wcale nie musi być faworytem tych starć. Jutro rusza Hiszpania - nie mogę się doczekać. Jak na razie udaje mi się łykać około 90% meczy (inna rzecz, że zazwyczaj robię w tle coś innego niestety). A u Was jak?
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Ja powiem szczerze że mimo mojego ostatniego braku zainteresowania piłką jak zaczęły sie MS to chyba nie przegapiłem żadnego meczu:P A korea wczoraj walczyła ale no cóż... obóz pracy coraz bliżej:P

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Nie szalałbym z tymi WKS i Port. Myslę, że KRLD może z nimi powalczyć - wyjdzie i z grupy :) Niestety jako że pracuję do 16, a w domu jestem 17:30 moge oglądać tylko mecze wieczorne. Dziś stawiam na remis.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Hiszpania niebawem gra, mam nadzieje, ze zmiazdza Szwajcarow. Niemcy i Hiszpanie to moi faworyci na te mistrzostwa ;)

Awatar użytkownika
Lueviel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lueviel »

Moi też :)
Mam nadzieję, że w meczu Hiszpanów wpadną więcej niż dwie bramki, bo te mistrzostwa są nudne... :?
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Musze w końcu obstawić jakieś zakłady bo cały czas mi to wypada z głowy:)

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Dziś kibicuję Chile oraz Szwajcarom. Liczę szczególnie na tych ostatnich, że podejmą wyrównaną walkę z Hiszpanią. W końcu ich przodkowie dokonali rewolucji w sztuce prowadzenia wojen we wczesnej nowożytności - to zobowiązuje :wink:

Co do oglądania meczów, dziś tylko przegapię praktycznie wszystkie mecze ze względu na koncert Wielkiej Czwórki na Bemowie, ale tak to oglądałem wszystkie, choć sporą część w tle przez sesję. :P
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

Będą jaja jak białoczerwoni ( :wink: ) wygrają :mrgreen:
Walczyć Helweci, walczyć do końca! :twisted:

EDIT:

Buahaha :)
Pokazali jak powinni grać białoczerwoni :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Sędzia Webb się chyba do wielkiej piłki nie nadaje.

O zwycięstwie Szwajcarów nie mówię, bo zaraz ktoś powie że Hiszpanie oszczędzali siły.

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Aaaaaahahahahahha, a to się będą jutro w robocie Hiszpanie wstydzić! :mrgreen:
Załapałem się tylko na koniec meczu - jak to wyglądało? Po statach posiadania piłki i strzałów widać kto dominował, ale czy Szwajcarzy zagrali z głową, czy po prostu chamski defens i kontra?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Mieli farta sporo, ale co z tego? :D Ja się bardzo cieszę, że drużyna z kraju tego ścierwa zapatero dostała :D Helweci górą!! Wreszcie były prawdziwe emocje na tych mistrzostwach :mrgreen:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Kibicowałem Hiszpanom i mimo żalu z przegranej muszę powiedzieć, ze to był pierwszy mecz na tym Mundialu, który mi się naprawdę podobał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

W chuj chamski defens i kontra.
Obrazek

ODPOWIEDZ