Ciekawostki odnosnie zasad lizakow

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Kozioł
Chuck Norris

Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow

Post autor: Kozioł »

?????????????

W uściśleniach nie ma nic o kolejności przy łapkach, dlaczego miało by się nie grać na wersje z faqa ?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Bylo na pewno, glosowali - moze zapomnieli dopisac. Pogadam z Shinem.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Znikło faktycznie. Ale i tak nie ma to najmniejszego znaczenia. I tak przerzucasz pierwszego misca i tak bez względu na kolejność rzutu, to czy akurat widzisz wrogiego maga czy wolisz przyjąć misca zmienionego puppetem na lightowy... Prowadziłoby to do sporych nadużyć typu" gracz wochu zmienia na 7 coby strzała za bardzo nie dostać wtedy slaan deklaruje że jednak nie przerzuca"... Tak świetnie do Lizaki nie mają... Według opisu przedmiotu, faq i uściśleń wynika że musisz przerzucić PIERWSZEGO misca... No i oczywiście wtedy postępujesz tak jak napisałem bo to proste i logiczne co jest rzadkością battlu...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Grolshek pisze:Znikło faktycznie. Ale i tak nie ma to najmniejszego znaczenia. I tak przerzucasz pierwszego misca i tak bez względu na kolejność rzutu, to czy akurat widzisz wrogiego maga czy wolisz przyjąć misca zmienionego puppetem na lightowy... Prowadziłoby to do sporych nadużyć typu" gracz wochu zmienia na 7 coby strzała za bardzo nie dostać wtedy slaan deklaruje że jednak nie przerzuca"... Tak świetnie do Lizaki nie mają... Według opisu przedmiotu, faq i uściśleń wynika że musisz przerzucić PIERWSZEGO misca... No i oczywiście wtedy postępujesz tak jak napisałem bo to proste i logiczne co jest rzadkością battlu...
Dokładnie. Jest uściślone użycie przedmiotu. To wystarczy.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Asyrian
Pseudoklimaciarz

Post autor: Asyrian »

Ciekawie jak lizaki będą wyglądać w 8 edycji.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Z opisu przedmiotu w ogóle nie wynika że musisz tego użyć do pierwszego miscasta... to jest wymysł naszej LS... Ale skoro tak, to musimy tak grać...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jak beda wygladac? Imho kloc saurusow bedzie w kazdej prawie rozpie...
Generalnie opcja bardziej klimatyczna i slabsza od zaby - monster truck, nie bedzie juz mozliwa do wystawienia - cudownie...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Ziemko pisze:Jak beda wygladac? Imho kloc saurusow bedzie w kazdej prawie rozpie...
Generalnie opcja bardziej klimatyczna i slabsza od zaby - monster truck, nie bedzie juz mozliwa do wystawienia - cudownie...
Cudowniej to ja sobie skleję drugiego stegadona na kolesia z lancą :D a nie na Eotg ;P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jeden kij de facto, bo pktow na herosow ciagle za malo jest.
Salamandry byly slabe a teraz to juz max zenada bedzie jesli flaming bedzie one use only...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ziemko pisze:Jeden kij de facto, bo pktow na herosow ciagle za malo jest.
Salamandry byly slabe a teraz to juz max zenada bedzie jesli flaming bedzie one use only...
Dlatego jedyną sensowną erką będzie stegadon :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja to raczej widze bez Erek...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ziemko pisze:Ja to raczej widze bez Erek...
Lepszy klocek hordowy TG :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

No wlasnie poki co jakos w ogole nie widze zadnej rozpy. Lory magii sa imba, wiec wydaje sie opcja najlepsza slann - ale jesli rzeczywiscie stuborn bedzie dzialal tak ch.... , ze tylko daje Ci mozliwosc brania LD generala do breaka to nagle TG staja sie dupni na maxa.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

mozesz zalinkowac? gdzies mi to umknelo...

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

oj chyba czytanie ze zrozumieniem nieco kuleje..... Stubborna zdajemy normalnie jak dotąd z tą różnicą że możemy do niego użyć LD generalskiego czyli TG z żabą = stubborn na 9 LD. Salki nie mają breath weapona co GW już napisało w jakimś FAQ więc sądzę że że nie powinien być one use only. Wydaje mi się że salki saną się bardziej dopakowane a co za tym idzie fajniejszą jednostką. Natomiast przy tabelce "lost control" jaką zaprezentowano wydaje mi się że granie żabą będzie miało sens właściwie chyba tylko solo, z MR3(czyli 2+ warda na magie i ethernal dodatkowo teraz powinna móc latać na magicznym dywaniku więc trudniej będzie złapać). Natomiast mam nadzieję że coś w FAQ się stanie z silnikami i karnozaurem.... Silnik przy ogrniczeniach 25% na herosa robi się po prostu turbo zapychaczem i nie mieści się nic więcej właściwie. A z carnozaura mam nadzieje że robią z powrotem LT ( czyli dostanie dodatkowe +K6 crush them! ataków i generał na nim siedzący będzie rozdawał LD w 18 calach.)

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Przepraszam mam pytanie czy jezeli stegadon z silniczkiem szarzuje albo jest w kombacie to czy moze uzywac silnika??
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Truba25 pisze:Przepraszam mam pytanie czy jezeli stegadon z silniczkiem szarzuje albo jest w kombacie to czy moze uzywac silnika??
Tak.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

tak, może

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

Pytanie jeszcze na 7 edycję. Jak to jest z Żabką i templami? Mogą wchodzić do domków czy nie?

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

Sebollus pisze:Pytanie jeszcze na 7 edycję. Jak to jest z Żabką i templami? Mogą wchodzić do domków czy nie?
nie może

ODPOWIEDZ